Pozvánka: MTBIKER Častovský Cyklookruh - príďte si užiť pohodu na bicykli

Zažite uvoľnenú atmosféru a program pre celú rodinu na cykloturistickom podujatí MTBIKER Častovský Cyklookruh.

Po mesiacoch strávených medzi štyrmi stenami to už každého ťahá do prírody a na akcie, ktoré dokážu priniesť nielen oddych, ale aj možnosť športového vyžitia. Najmä, ak sa doň môžu zapojiť všetci členovia rodiny - od tých najmenších až po dospelých.


Už 4. ročník MTB „pretekov“ určených primárne pre horské bicykle s názvom MTBIKER Častovský Cyklookruh sa chystá v polovici augusta a okrem viacerých tratí je pripravený aj sprievodný program.


To všetko v zátiší hradu Červený Kameň neďaleko Pezinka. Organizátorom a partnerom je aj MTBIKER. Pripravený pre vás bude bohatý bufet, tombola, program, umývanie a základný servis vašich bicyklov. Ako to vyzeralo minulý rok, si môžete prečítať na tomto odkaze.


Kedy, kde a kam?

Ako už bolo spomenuté, zázemie so štartom a cieľom bude situované na lúke pri hrade Červený Kameň v okrese Pezinok. Keďže ide o navštevovanú turistickú a kultúrnu atrakciu, s prístupom ani parkovaním problém nebude.

Stretneme sa tretiu augustovú sobotu, teda 15. augusta 2020. Skoré vstávanie nie je podmienkou, keďže registrácia bude prebiehať medzi 9:00 a 11:00. Vzhľadom na to, že sa na štarte stretnú 3 odlišné kategórie, prvá vyrazí za dobrodružstvom už o 9:00.


Ako každá správna cykloakcia, aj táto ponúka účastníkom niekoľko zaujímavých trás, ktoré sa líšia najmä vzdialenosťou, v druhom rade však aj náročnosťou a vekovým obmedzením.

Pre najmenších je určený 5-kilometrový okruh v okolí hradu Červený Kameň. Báť sa o nich ale nemusíte, keďže ochrannú ruku nad nimi počas celej jazdy budú držať členovia občianskeho združenia BTC.

Pre odvážnejších záujemcov je prichystaný 22-kilometrový okruh, ktorý sa bude po štarte na hrade Červený Kameň ťahať na severozápad po lesných cestách, na ktorých miniete okrem Bielej skaly aj chránenú oblasť Hajduky. Okruh je určený pre každého cyklistu, ktorý si vie jazdu na dvoch kolesách vychutnávať do sýtosti.


Ak vám je 22 kilometrov málo, môžete si pridať na dvojnásobok, teda 44 kilometrov. Nudy sa obávať nemusíte - nejde o dva okruhy, ale o predĺžený variant 22 km trasy s 1 100 nastúpanými výškovými metrami. Počas nich zdoláte tri kľúčové stúpania a dostanete sa až do nadmorskej výšky 627 metrov nad morom.

Štartovné a prihlasovanie

Možnosť registrácie je, prirodzene, aj online formou, ktorá bude spustená už čoskoro - sledujte preto aktuálny stav podujatia v našom kalendári.

Účastnícky poplatok je stanovený nasledovne:
  • dospelý 12 € (online), 15 € (na mieste)
  • mládež 12-18 rokov 10 € (online), 12 € (na mieste)
  • deti do 12 rokov 1 € (online aj na mieste)


V cene je štartovací balíček (účastnícka mapa, lístky na nápoj a jedlo v bufete, lístok do bohatej tomboly a darček pre prvých 600 zaregistrovaných účastníkov (s uhradeným štartovným aspoň 3 dni pred konaním akcie) od hlavného partnera MTBIKER.

Viac informácií získate v našom kalendári na tomto odkaze, ale aj na Facebooku BTC Častá o.z.
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Častovský cyklookruh

calendar_today 15.08.2020
label MTB maratón
place Červený Kameň (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – veľké finále je tu

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – veľké finále je tu

Kde inde by malo byť finále, ako v rodnom meste bratov Saganovcov?
keyboard_arrow_up