Pozvánka: Detská Tour Petra Sagana začína v Rajeckej Lesnej

Po mesiacoch vysedávania doma sa vracajú staré známe podujatia, ktoré však nie sú určené iba výhradne dospelým. Takouto akciou je aj Detská Tour Petra Sagana, ktorá sa opäť rozbehne už 21. júna v Rajeckej Lesnej.

Ako už zo samotného názvu vyplýva, tieto preteky sú určené výhradne deťom do 14 rokov, pre ktoré sú pripravené špecifické trate, podľa ich vekovej kategórie. Jej cieľom je nielen podporiť športového ducha detí, ale taktiež nájsť talenty, ktoré môžu pokračovať v šľapajach aj takého Peťa Sagana. Ako hovorí samotný riaditeľ pretekov a mládežnícky tréner Petra Sagana, Peter Zánický: „Detská Tour Petra Sagana by mala byť jednoducho príjemným celodenným podujatím pre rodiny s deťmi.“


Čo nás tento rok čaká?

Hoci situácia s pandémiou koronavírusu naštrbila pôvodný harmonogram, organizátori sa nenechali znechutiť a pripravili 5 kôl Detskej Tour Petra Sagana, na ktorej si budú môcť vaše ratolesti zapretekať a stráviť príjemný deň na čerstvom vzduchu.

  • 21. jún - Rajecká Lesná
  • 26. júl - Rimavská Sobota
  • 30. august - Stupava
  • 19. september - Žilina
  • 26. september - Červený Kláštor

Časovka v Rajeckej Lesnej - 21. jún 2020

Ako prvé kolo bude horská časovka, ktorá je situovaná neďaleko Rajeckej Lesnej. Konkrétne miesto štartu je dané pri Chate Žiar, ktorá sa nachádza cca 3 km za obcou Rajecká Lesná. Okrem samotných pretekov sa môžu účastníci a návštevníci tešiť na program, ktorý však bude prebiehať v rámci ochranných opatrení s dôrazom na dodržiavanie hygienických pravidiel.


Trať

Charakter časovky je horský, so štartom pri Chate Žiar, to znamená, že nevyužíva len asfaltový povrch, ale aj lúčne a spevnené lesné cesty. Preto je vhodné zvoliť adekvátny bicykel s ohľadom na náročnosť terénu. Vzhľadom na odlišné vekové kategórie organizátori určili špecifické dĺžky tratí pre jednotlivé ročníky. Samozrejme, s narastajúcim vekom sa predlžuje aj vzdialenosť. Keďže ide o časovku, nie je povolené jazdiť v „závetrí“ za jazdcom idúcim pred pretekárom. Rodič môže doprevádzať dieťa počas pretekania, ale len mimo trate.

  • Baby - 300 m (asfaltová trať)
  • Mikro, Milo - 1,3 km
  • Mini, Mladší žiaci a žiačky, Starší žiaci a žiačky a rodičia - 2,5 km


Harmonogram

Čo sa týka prezentácie, na tú sa môžete tešiť už v sobotu poobede, ale aj v nedeľu dopoludnia na Chate Žiar. Preteky sa uskutočnia v nedeľu postupne od 9:00 s časovými odstupmi medzi jednotlivými jazdcami. Dôležitou informáciou je skutočnosť, že sa neštartuje podľa kategórií, ale podľa hodnoty pridelených čísel, vzostupnou metódou (teda od najnižšieho po najvyššie), avšak s výnimkou kategórie Baby, kde štartujú všetky deti spoločne. Štartovať sa bude v 30-sekundových intervaloch.

Sobota - 20. júna 2020

17:00 - 18:00 - prezentácia na Chate Žiar

Nedeľa - 21. júna 2020

09:00 - 14:00 - prezentácia na Chate Žiar
12:00 - štart kategórie Baby (r. 2016 a viac)
10:00 - 14:30 - štart pretekárov v nasledujúcich kategóriách

Kategórie

  • Mini 2010 - 2011
  • Mikro 2014 - 2015
  • Mladší žiaci a žiačky 2008 - 2009
  • Mili 2012 - 2013
  • Starší žiaci a žiačky 2006 - 2007


Prihlasovanie

Prihlásiť sa je možné dvoma spôsobmi - elektronicky z pohodlia domova alebo na mieste podujatia. Samotný organizátor uprednostňuje prvý spôsob, ktorým sa urýchli prezentácia na štarte a súčasne sa dodržia bezpečnostné predpisy. Prihlásiť sa je možné aj 21. júna, avšak s podmienkou, že musíte prísť do 14:00.

Online prihlasovací systém je dostupný v našom kalendári. Štartovné je symbolické, inými slovami, kategória Baby je bez poplatkov, ostatné sú spoplatnené sumou 2 €.


Ceny

  • Každý účastník obdrží účastnícky list (diplom), respektíve plagát Petra Sagana.
  • Kategória Baby je nesúťažná - ceny dostanú všetci účastníci.
  • Kategórie Mikro až Starší žiaci/čky – prví traja v každej kategórii dostanú plaketu a medailu Petra Sagana, oceňovanie však až na 2. kole sútaže, a to kvôli maximálnemu počtu účastníkov na podujatí pri vyhlasovaní výsledkov.

Podmienky súťaže

Pretekári v týchto kategóriách môžu štartovať len s písomným súhlasom zákonného zástupcu, ktorý bude na svojho zverenca dohliadať počas konania celého podujatia. Pre kategóriu „Baby“ je dovolené používať aj odrážadlá, trojkolky alebo kolobežky. Pre ostatné kategórie sa odporúča horský bicykel, ale zároveň sa zakazujú cyklokrosové a cestné bicykle. Cyklistická prilba je povinná.

Viac informácií získate na stránke Detskej Tour Petra Sagana, alebo v našom kalendári.
report_problem Našiel si v texte chybu?

1. kolo - Detská tour Petra Sagana Rajecká Lesná

calendar_today 21.06.2020
format_list_numbered 1. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Rajecká Lesná (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – veľké finále je tu

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – veľké finále je tu

Kde inde by malo byť finále, ako v rodnom meste bratov Saganovcov?
Pozvánka: Detská tour Petra Sagana alebo kam cez víkend?

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana alebo kam cez víkend?

Na bicigeľ do Košicoch? Ta čo si… Poďme sa pozrieť, že sa to naozaj oplatí vyskúšať.
Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – pokračovanie na juhu Slovenska v Šamoríne

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – pokračovanie na juhu Slovenska v Šamoríne

Namiesto kopcov rovina, ale môže pribudnúť vietor, ktorý minulý rok pekne zamiešal karty v pretekoch.
keyboard_arrow_up