Pozvánka: MTBIKER Novodubnický maratón - klasika, ktorá nestarne

V auguste sa dočkáme už 26. ročníka legendárneho MTBIKER Novodubnického maratónu, ktorý preverí všetky stránky jazdca - od technickej pripravenosti až po fyzickú spôsobilosť.

Len málo podujatí sa môže popýšiť takými prívlastkami ako najstarší horský maratón na Slovensku. Okrem neho je MTBIKER Novodubnický maratón aj náročný čo do samotného jazdenia. Na výber je pritom dvojica tratí, počas pretekov nebude chýbať dobré jedlo, atmosféra a v neposlednom rade aj hodnotné ceny pre víťazov. Organizátormi sú už tradične MTB klub Dubnica v spolupráci s MTBIKER a mestom Nová Dubnica.


Kedy a kde?

Základnými informáciami sú samozrejme miesto a čas konania MTBIKER Novodubnického maratónu. Pre neznalých ide o Novú Dubnicu, nachádzajúcu sa v Trenčianskom kraji. Dostať sa k nej je maličkosť - najmä vďaka blízkosti diaľnice D1. Štartovať sa bude 22. augusta 2020 v doobedných hodinách, ktoré budú ešte upresnené. Môžete však očakávať, že práve dlhá trasa bude mať skorší štart, nasledovaný tou kratšou.

Vďaka MTBIKER shopu môžeme podporiť aj túto akciu

MTBIKER Novodubnický maratón je len jedna z mnohých akcií, ktoré podporujeme vďaka vám a tomu, že nakupujete v našom shope. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku. Tento rok napríklad podporíme okrem tohto maratónu aj viaceré ďalšie cykloakcie celkovou sumou viac ako 10 000 €.


Ktorú trať si vybrať?

Keďže, ako už bolo spomenuté, trate sú dve, výber je viac menej jednoznačný. Ak skutočne preferujete niekoľkohodinové jazdenie s poriadnou dávkou nastúpaných metrov, je tu pre vás variant HARD, ktorý už samotným názvom hovorí zrozumiteľnou rečou. Pre začínajúcich, ale aj pretekaniachtivých jazdcov je pripravený ekvivalent zaužívanej „strednej“ trate v podobe KLASIK.

KLASIK - 41 km/1 250 m prevýšenia

Tu sa vás prihlasuje najviac a vôbec sa nečudujeme. Je krásna a určená všetkým hobby jazdcom, ktorí nenechávajú svoje bicykle cez víkend opreté v pivnici. Zároveň je určená pre začínajúcich ambicióznych maratónskych pretekárov, ktorí môžu pretekať v kategórii Juniori.


HARD - 73 km/2 450 m prevýšenia

Ako si môžete pozrieť aj v minuloročnom predstavení trate, nejde tu len o odšliapanie potrebnej dĺžky, ale aj o zvládnutie jazdy v technicky náročnejšom prostredí. Široké šotolinové cesty sa striedajú s úzkymi singletrackmi.


Jedno je teda isté - ak sa rozhodnete pre tento variant, o zábavu máte postarané. Aj tento rok prinesieme určite video pozvánku na MTBIKER Novodubnický maratón. Sledujte pravidelne náš magazín a aj YT kanál MTBIKER a nič vám neunikne.

Prihlásenie a štartovné

Ako na každom maratóne, aj tu je potrebná registrácia v podobe vyplnenia formulára, ktorý nájdete v našom kalendári. Po úspešnom prihlásení je nutné zaplatiť štartový poplatok, ktorý je rovnaký pre obe trate. Podľa dátumu úhrady je stanovená aj výška poplatku a to nasledovne:

  • 1.6. – 31.7. – prevodom na účet 16€/420Kč
  • 1.8. – 16.8. – prevodom na účet 19€/500Kč
  • 17.8. – 20.8. – nie je možné uhradiť štartovné
  • 21.8. – len v hotovosti osobne na prezentácií 22€/580Kč
  • 22.8. – len v hotovosti osobne na prezentácií 25€/660Kč

Pre jazdcov, ktorí absolvovali trať KING v roku 2000, je štartovné zadarmo - ak medzi nich patríte, po prihlásení kontaktujte organizátorov emailom.

V cene štartovného je štartovací balíček (štartové číslo s čipom a darčekmi od sponzorov), občerstvenie na trati, jedlo a nápoj v cieli, zdravotnícke zabezpečenie, možnosť umyť si bicykel a osprchovať sa, možnosť zúčastniť sa tomboly (losuje a odmeňuje sa na základe štartového čísla, majte ho preto pri sebe). V spomínanej tombole budete môcť vyhrať aj množstvo zaujímavých a praktických darčekov z MTBIKER shopu. A kto bude mať šťastie, odnesie si od nás domov aj nový bicykel Rock Machine.


Samotné tričko si je možné objednať v podobe doplnkovej platby vo výške 12 € len spolu so štartovným a to do 31. júla 2020. Objednané a uhradené tričko vám bude vydané na prezentácii v deň pretekov.


Maratónska rodina a Kráľovná Baske

Aby to nebolo len o absolútnych víťazoch jednotlivých kategórií, motiváciu môžete nájsť aj v dvoch doplnkových súťažiach, ktoré prinášajú samé výhody. Prvou je Maratónska rodina, čo znamená, že súťažíme o najväčší počet najbližšej rodiny (partnerov, starých rodičov, detí). Najmenší počet členov rodiny je 3.

Naviac, každá rodina získa jedno štartovné zdarma. Pri prezentácii si je potrebné vziať aj doklad, ktorým dosvedčíte, že skutočne ide o najbližšiu rodinu. Vyhráva rodina s najväčším počtom zúčastnených pretekárov - v prípade remízy sa rozhodne najmladším vekovým priemerom.


Kráľovná Baske je súťaž pre dámy. Ide o zaslúženú odmenu, keďže pre jej splnenie sa nielenže musíte prihlásiť na trať HARD, ale súčasne byť prvá na horskej prémii Baske, ktorá je umiestnená na najvyššom bode trate - 955 m n.m. Podmienkou je aj absolvovanie celej trate.


Viac informácii o celej akcii získate v našom kalendári, na stále aktualizovanej Facebookovej stránke podujatia a samozrejme aj na samotnej webovej stránke pretekov na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up