Pozvánka: Župný pohár 2020 -  v ponuke je trojica pretekov

Ak ste sa tešili na tohtoročný Župný pohár, nemusíte sa obávať - už v júli začne prvým z trojice podujatí.

V skratke by bolo možné charakterizovať Župný pohár ako seriál pretekov, ktorý nadväzuje na osem predošlých úspešných ročníkov, ktorý zastrešuje Bratislavský samosprávny kraj. Jeho cieľom nie je len dobre si zašportovať a zasúťažiť, ale svojou účasťou zároveň podporiť a propagovať kraj. Určený je pre širokú cyklistickú verejnosť, ktorá obľubuje horskú cyklistiku vo všetkých jej podobách.


Počas minulého roka sme sa mohli prihlásiť celkovo až na osem jednotlivých podujatí, nachádzajúcich sa v Bratislavskom samosprávnom kraji. Kvôli súčasnej situácii, ktorá je ešte stále obmedzujúca pre mnohé aktivity, sa tento počet zúžil na trojicu akcií, ktoré však nebudú v ničom dlžné svojej povesti a ani povesti Župného pohára.

KAKTUS BIKE Svätojurský blesk - 5. júla

Už pätnásty ročník známej časovky do vrchu s názvom KAKTUS BIKE Svätojurský Blesk sa bude konať prvú júlovú nedeľu vo Svätom Jure. Toto podujatie nesie aj prívlastok Memoriál Štefana Srnu.

Keďže ide o časovku, výzvou pre vás nemusí byť len prekonanie osobného rekordu, ale aj celkového rekordu, ktorý v roku 2012 stanovila dvojica Ján Gálik a Janka Števková vo svojich kategóriách, a to 17:13,90, respektíve 19:46,24 min. Tak čo, trúfnete si?


Čo vás čaká?

Trať je asfaltová cesta z ul. Hradištná na Malý Javorník s vyhodnotením na Bielom Kríži. Celkovo ide o 7,2 km s 390 m prevýšenia. Mapu trasy si môžete pozrieť na tomto odkaze. Súťaží sa v klasických kategóriách - kadeti/ky, juniori/ky, muži/ženy, masters atď.

Prihlasovanie prebieha online do 2. júla na tomto odkaze, alebo osobnou registráciou 1. a 3. júla na Mestskom úrade vo Svätom Jure. Pozor - na mieste sa nie je možné registrovať. Harmonogram je jednoduchý: prevziať si svoje číslo budete môcť 1. a 3. júla na Mestskom úrade alebo v deň štartu od 9:30. Štartuje sa individuálne v polminútových intervaloch od 10:00.

Štartovné na tieto preteky je na úrovni 8 €, v rámci ktorého získate štartovné číslo, tyčinku, občerstvenie na Bielom Kríži (bageta + 0,5l nápoj), zaradenie do tomboly. Samozrejmosťou je aj vecné ocenenie víťazov a najmladších a najstarších účastníkov. Viac informácií získate na stránke pretekov na tomto odkaze alebo v našom kalendári.


Gajarský Kovian MTB maratón - 19. septembra

Po časovke príde zmena - klasický maratón v okolí obce Gajary, ktorý usporadúva Cykloklub Gajary spolu s Kovian s.r.o. Gajary. Nebude teda prekvapením, že dvojica maratónskych tratí vás prevedie prevažne rovinatou krajinou v blízkostí hraníc s Rakúskom - avšak zadarmo to iste nebude.

Na čo sa môžete tešiť?

Miestom štartu bude priestor pri futbalovom parkovisku v obci Gajary, kde je situovaný štart a cieľ oboch z trás. Tie spočívajú na klasickom okruhovom princípe, kedy sa dlhšia trať A skladá z 2 kôl kratšej trasy B s 27 km, čo v konečnom výsledku znamená 54 km.

Zaujímavosťou tohto maratónu je povrch, s ktorým sa budete musieť popasovať - ním je kombinácia nespevnených lúčnych a lesných ciest, ílových podkladov pri rieke Morava a charakteristickom boriacom sa pieskovom teréne. Nuž, ak zaprší, bude to ešte zaujímavé. Prihlásiť sa je jednoduché. Buď môžete využiť možnosť online registrácie na tomto odkaze, alebo prísť osobne v deň štartu, teda v sobotu 19. septembra od 8:00 do 10:30, keďže štart pretekov je stanovený na 11:00.

Štartovné je 13 - 15 € v závislosti od trasy, v deň štartu je to 17 - 20 €. Ocenení budú víťazi jednotlivých kategórií (v prípade, že v nej budú hodnotení 4 pretekári či pretekárky). Viac informácií získate na stránke pretekov na tomto odkaze alebo v našom kalendári.


KAKTUS BIKE Bratislavský MTB Maratón - 3. októbra

Na záver sa stretneme v prvú októbrovú sobotu priamo v Bratislave, konkrétne v Rači - v Amfiteátri v Knižkovej doline. Práve z tohto miesta odštartuje posledné podujatie Župného pohára, ktoré zaiste ešte zamieša kartami pretekárov. Navyše, smútiť nemusia ani tí najmenší, pre ktorých sa chystajú Detské preteky v rovnakom mieste so zábavným okruhom letného kúpaliska pod Amfiteátrom.

Čo vás tam čaká?

V sobotu 3. októbra o 10:00 vyštartujú na trať pretekári na celkovo tri rôzne trate a to nasledovne: najprv to bude najdlhšia trasa v podobe maratónu s dĺžkou úctyhodných 80 km o 10:00, ktorú bude nasledovať polmaratón pre e-biky s 52 km o 10:30 a polmaratón pre klasických pretekárov o 10:35.

Poslednou bude najkratšia trať s názvom Štvrťmaratón s dĺžkou 22 km o 11:00. Vyhlásenie výsledkov je pripravené na 15:00. Samozrejmosťou sú okrem delenia na pohlavia aj vekové kategórie na jednotlivých trasách.


Prihlásiť sa môžete už teraz a to prostredníctvom online formulára na tomto odkaze. Po vyplnení potrebných formalít je potrebné uhradiť štartovný poplatok vo výške 15 €, ku ktorému získate do 18. septembra aj číslo s vlastným menom. Registrovať sa je možné aj na mieste pred pretekmi, avšak s poplatkom 20 €. V cene štartovného je okrem čísla aj občerstvenie na trati a po pretekoch, pripravený štartovací balíček s viacerými zaujímavými predmetmi, celkové ocenenie víťazov a v neposlednom rade aj tombola o hodnotné ceny. Viac informácií získate na stránke pretekov na tomto odkaze.

Takto teda vyzerá tohtoročný Župný pohár 2020. Široká škála rôznych prostredí, dĺžok a taktiež aj disciplín - časovka alebo maratóny predpovedajú, že na to, aby ste sa stali víťazom, budete potrebovať zapojiť všetky sily! Viac informácií o Župnom pohári si nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

KAKTUS BIKE Svätojurský blesk

calendar_today 05.07.2020
format_list_numbered 4. kolo - Župný pohár
label Časovka
place Svätý Jur (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up