Pozvánka: Druhá polovica prázdnin s nabitým kalendárom

Mesiac august je už tradične plný takmer do prasknutia - preteky striedajú preteky a niekedy je ťažké sa rozhodnúť, ktorej akcie sa zúčastniť.

Prinášame vám preto niekoľko zaujímavých tipov, nebudú chýbať ani stálice slovenskej MTB scény.

Baťovianska galuska, Partizánske - 2. august

Prvá nedeľa mesiaca bude patriť nadšencom cykloturistiky a cestnej cyklistiky na treťom ročníku Baťovianskej galusky, ktorá sa bude konať v okolí Partizánskeho. Ide o podujatie, ktoré ponúka až 4 trasy rozdelené podľa náročnosti a predovšetkým dĺžky. Od 1,2 km okruhu pre deti, cez 31 km, 56 km a 108 km s prevýšením do 418 m. Ide skôr o rovinaté trate, ktoré zvládne každý zanietený cyklista. Okrem nich vás bude čakať aj občerstvenie počas a po akcii. Viac informácií získate na tomto odkaze.

(autor fotografie: © Juraj Benada - Partizánske na fotkách)

Škola jazdy v MTBIKER centre Hrádok - 8. august

MTBIKER opäť pripravuje kurz technického jazdenia. Tentoraz ide o jazdu na pumptracku pre mladých, ktorá sa zameriava predovšetkým na žiakov prvého stupňa základných škôl, teda vo veku 6 - 10 rokov. Prednostné prihlásenie majú naši zákazníci s VIP a Premium účtom. Celkovo ide o jednodňové podujatie rozdelené do dvoch 8 členných skupín. Mladí jazdci sa priučia nielen teoretickým znalostiam, ale taktiež ich budú môcť aplikovať priamo pri jazdení na pumptracku. Viac informácií si nájdete v našom kalendári.


ŠKODA Horal MTB Maratón, Svit - 8. august

Legendárne podujatie, ktoré svojimi parametrami len ťažko hľadá vo svojom okolí seberovného, sa chystá na svoj 21. ročník. Žiaľ, zo známych trás bude tento rok chýbať najdlhší variant, Horal Krejzi so 134 km. Stále na vás čaká Lejzi so 78 km/2 500 m a ďalšie 3 kratšie verzie, ktorým nechýba správna horská atmosféra. Toto podujatie patrí aj do Slovenského XCM Pohára. Prihlasovanie je stále možné, tak neváhajte! Viac informácií nájdete v našom kalendári.


Kráľovský MTB Maratón, Granč - Petrovce - 15. august

V okolí Spišského hradu sa opäť stretneme na známych tratiach v pohorí Branisko, aby sme si dostatočne zabicyklovali po lesných cestách v spojení so šotolinovými zvážnicami alebo singletrackmi. Na výber je z trojice známych trás - 28 km/650 m, 48 km/1 650 m alebo najdlhšia, tzv. stovka s 97 km a 3 450 výškovými metrami. Tento rok ide o jedinečné podujatie, keďže sú na tejto trase vyhlásené aj Majstrovstvá Slovenska v maratóne. Prihlásiť sa dá prostredníctvom online formulára alebo v deň pretekov na štarte. Viac informácií získate na tomto odkaze.

MTBIKER Častovský cyklookruh, Červený Kameň - 15. august

Počas tretieho augustového víkendu je pre milovníkov horskej cyklistiky pripravené aj menej náročné a najmä dobre naladené podujatie s názvom MTBIKER Častovský cyklookruh. Na tomto 4. ročníku si na svoje prídu nielen dospelí, ale aj deti. Dôvodom je okrem 22 a 44 km trás aj 5 km skrátený variant v blízkosti hradu Červený Kameň. Pre účastníkov je pripravené kvalitné zázemie, chutné občerstvenie a, samozrejme, aj bohatá tombola. To všetko v spolupráci s BTC Častá o.z., MTBIKER, SNM - Múzeum Červený Kameň a obcou Častá. Viac informácií získate na tomto odkaze.


MTBIKER Novodubnický Maratón, Nová Dubnica - 22. august

Už 21. zárez si do svojej histórie zapíše nezabudnuteľný MTBIKER Novodubnický maratón. V predposledný augustový víkend vás privíta hneď niekoľkými variantami trate - KLASIK 41 km/1 250 m, HARD 73 km/2 450 m a nakoniec KING 100 km/3 400 m, ktoré pretekárov potrápia a súčasne im dodajú riadnu dávku endorfínov do žíl. Sledovať aktualizované informácie môžete buď na ich Facebookovej stránke alebo na tomto odkaze.


Birell BikeFest, Kálnica - 29. august

Nenechajte si ujsť jedinečné podujatie, ktoré sa môže popýšiť prívlastkom najväčšieho cyklistického festivalu na Slovensku. Pre pandémiu bude tento jubilejný 10. ročník prebiehať v obmedzenom režime počas 2 dní, ale stále s poriadnou dávkou zábavy a jazdenia. V Kellys Bikeparku Kálnica na vás budú čakať CTM Enduro Race, BikeFest Maratón alebo aj testovanie zaujímavých bicyklov. Počet účastníkov je limitovaný a registrácia je možná len prostredníctvom online formulára - tak nečakajte a pridajte sa aj vy. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Stupava Trophy MTB and Run, Stupava - 29. - 30. august

Neďaleko hlavného mesta sa na konci augusta rozpúta boj o víťazstvo hneď na piatich odlišných trasách. Od 16 až po 105 kilometrov - také sú propozície 16. ročníka Stupava Trophy MTB and Run. Veľké množstvo kategórií, občerstvovacie stanice alebo tombola o nový Fatbike a iné hodnotné ceny stoja skutočne za to. Navyše sa môžete zúčastniť dvoch podujatí súčasne - sobotňajšieho maratónu a nedeľnajšieho behu. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Detská Tour Petra Sagana, Šamorín a Stupava - 16. a 30. august

Ak vaša ratolesť ešte nemá plán na druhú polovicu prázdnin, čo tak ju namotivovať cyklistickými pretekmi, ktoré dodajú potrebné sily na nový školský rok? Tretie tohtoročné kolo Detskej Tour Petra Sagana sa odohrá v Šamoríne, kde budú deti súťažiť v rámci viacerých kategórií, rozdelené budú podľa veku a pohlavia. Od Baby, cez Mikro, Mili, Mini, Mladších a Starších žiakov. A 30. augusta sa zasa môžeme stretnúť v Stupave. Prihlásiť sa je možné elektronicky, ale aj na mieste v deň pretekov. Nezabudnite na bezpečnosť a potrebné trénerské rady pre svojich malých zverencov! Viac informácií získate na stránke podujatia.


Slovenský pohár v zjazde a v endure - Žilina, Vrátna a Kálnica

Ak sa nevyžívate práve v niekoľkohodinových maratónoch, ale radšej sa spúšťate technickými zjazdami, možno aj na vás čaká jedno z podujatí Slovenského pohára. V prvom prípade ide o 3. kolo SPDH, ktoré sa bude konať vo Vrátnej už 23. augusta. Náročná, ale predsa pôsobivá trať s dĺžkou 1 750 m a prevýšením 405 metrov potrápi aj tých najskúsenejších. Viac informácií získate na stránke podujatia.

Milovníci endura sa zasa môžu tešiť v auguste na 2. preteky série SPEN. Druhé kolo sa odohrá v Žiline a zároveň to budú Majstrovstvá Slovenska. Tretie kolo bude 29. augusta v Kálnici - a to priamo na Birell BikeFeste počas CTM Enduro Race. Na 5 RS v kategórii Race alebo 4 v kategórii Hobby budete mať možnosť bojovať okrem bodov do Slovenského pohára aj o kvalifikáciu na Enduro World Series. Viac informácií získate na stránke podujatia.


Detská Považská Cykloliga - 9. - 29. august

Zaujímavým počinom pre menších cyklistov, ktorí sú ešte primladí na maratónske trate, je aj Detská Považská Cykloliga, ktorá sa počas augusta odohrá hneď na troch miestach v rámci okresu Považská Bystrica.

Prvým augustovým kolom budú preteky v Papradne už 9. augusta. Po ňom nasleduje týždňová prestávka, ktorá vyvrcholí kolom v Praznove dňa 15. augusta. Posledným kolom celej Cykloligy bude podujatie v Pružine 29. augusta. Viac informácií získate pri jednotlivých podujatiach v našom kalendári.


Ako ste sa aj sami presvedčili, august je nabitý akciami rôzneho druhu. Avšak, to nie je všetko. V našom kalendári nájdete oveľa viac pripravovaných podujatí, z ktorých si práve vy môžete vybrať tú najvhodnejšiu. Prajeme vám pekný august v sedle bicykla.
report_problem Našiel si v texte chybu?

4. kolo - Detská tour Petra Sagana - Stupava

calendar_today 30.08.2020
format_list_numbered 5. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Stupava (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up