Veľká cesta na pivo so zelenými Libertami - iba s jedným prevodom

Po ceste na Ukrajinu sme si povedali, že si musíme dať pauzu, Boris začínal po škole v novej práci, Martin končil vysokú školu a ostatní mali rôzne iné radosti. Koncom roka 2019 sme sa stretli, že vymyslíme na leto 2020 nejakú ďalšiu parádnu šialenosť.

Inak, pamätáš si ešte, ako partia kamošov prešla v roku 2015 na starých Libertách zo Slovenska do chorvátskej Makarskej? Alebo ako tá istá partia o rok neskôr zdolala ukrajinské mesto Odessa pri Čiernom mori? Táto partia sa vracia a pripravuje niečo nové! Z predchádzjúcich ciest sme vyrobili cestopisné dokumenty, ktoré boli reprízované na rôznych festivaloch a letných kinách po celom Slovensku. Na náš ďalší projekt budeme ale potrebovať aj tvoju pomoc.


Kam tento rok?

Vymysleli sme cestu do Grécka, z maďarského Segedínu cez Srbsko, Bosnu, Čiernu Horu, Albánsko a Macedónsko. Začali sme zháňať sponzorov, vymýšľat nové veci a v marci sa to začalo celé akosi rúcať. Prišla naša milá korona. Stále veríme, že sa stane zázrak a my na ten Balkán v auguste vyrazíme, ale ak by sa ten mega zázrak nestal, nezastaví nás to! Na Liberty sadneme a obídeme Slovensko dookola, s rovnakou dĺžkou trasy, akú sme naplánovali do Grécka. Navštívime napríklad stred európy pri Kremnici, Oravskú Polhoru alebo Novú Sedlicu a to všetko na Libertách s jedným prevodom. Tri Liberty bude doprevádzať safety car s kameramanom a asistentom – opäť sme sa posunuli o level nižšie – tentokrát to bude Škoda Felicia, na ktorej sa môže odviezť aj tvoje meno!


Liberty boli po predchádzajúcich cestách v zúboženom stave - jedna ohnutá a prasknutá vidlica, prasknutý rám, zlomený predstavec, popraskané špice, roztiahnuté reťaze, zodraté plášte a ďalšie rôzne drobnosti. V tomto stave by už ďalšiu cestu nezvládli.


Pre prasknutý rám a vidlicu sme museli zohnať druhú Libertu, ktorú sme transplantovali medzi tie naše zabehnuté. Po rozobratí všetkých troch bicyklov - rámy, vidlice a zadné nosiče putovali na opieskovanie a lakovanie, kde dostali krásny, lesklý dvojzložkový lak našej zelenej farby. Po príchode z lakovne sme začali Liberty kompletizovať. Liberty dostali nové hlavové zloženie, stredové osky, predné a zadné náboje (zadný zostal samozrejme klasické torpédo s jedným prevodom), brzdové obloženie prednej brzdy, reťaze, pedále, sedlá a plášte. Bicykle sú teraz pripravené na ďalšie zdolávanie kilometrov!


Toto leto ideme na ďalšie pivo, ešte síce nevieme kam, buď do gréckeho Solúnu alebo okolo Slovenska, ale chceme opäť natočiť ďalší cestopisný film, s ktorým nám môžeš pomôcť aj ty. Viac informácií získaš na tomto odkaze. Ďakujeme.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Libertaci 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tento tip na výlet mám v hlave už veľmi dlho. Zádrheľ je v tom, že vždy, keď túto trasu idem, akosi zabudnem fotiť.
Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Dramatické scenérie, sopečná krajina, horúce slnko a svižný vietor. Cyklodovolenka na Lanzarote je ideálnym útekom do tepla počas chladných zimných mesiacov.
keyboard_arrow_up