Reportáž: Škola jazdy a techniky v MTBIKER centrum Hrádok – tentoraz pre tých najmenších

Reportáž: Škola jazdy a techniky v MTBIKER centrum Hrádok – tentoraz pre tých najmenších

V sobotu 8. augusta sa u nás konala Škola jazdy a techniky. Ako to na tejto akcii vyzeralo? Čo všetko sa účastníci mohli naučiť? Nielen na to sa môžete pozrieť v našej reportáži.

Táto akcia bola vhodná pre deti, ktoré navštevujú 1. stupeň základných škôl. Pri týchto cyklistoch je veľmi dôležité, aby sme sa im venovali individuálne a na tejto akcii sa nám forma detskej školy jazdy osvedčila. Pre budúcich bikerov je tiež dôležité, aby mali kvalitné základy jazdy na pumptracku a aj to sme sa snažili deti naučiť.


Rozcvička

Tréning sme začali rozcvičkou, kde sa detičky priučili novým cvikom, ktoré je vhodné robiť pred jazdou na bicykli. Nie je to iba kvôli tomu, aby sa im komfortnejšie jazdilo, ale aj kvôli tomu, aby sme čo najviac predišli zraneniam. Pri deťoch je rozcvička o to dôležitejšia. Naučia sa rozcvičovať správne a hlavne vždy, keď sadajú na bicykel. Takto si vybudujú správny návyk a tento rituál bude neoddeliteľnou súčasťou prípravy pred jazdou na bicykli.


Nasledovala teoretická časť

V teoretickej časti sme nahliadli hlbšie do techniky pumpovania, techniky prejazdu klopených zákrut na pumptracku a pre lepších jazdcov aj prejazd dvojvlny manuálom. Niektoré deti sa dokonca naučili počas kurzu jazdiť dvojvlnu manuálom, a tak bolo veľmi zaujímavé vidieť ich pokrok. Ten je predsa najviac vidieť práve v tomto veku, keďže sa učia najrýchlejšie. A my sme z nich mali veľkú radosť.


Nastavenie bicyklov

Nastavenie bicyklov sme vysvetlili najmä rodičom a prebrali, aké je ideálne nastavenie na pumptracku a aké sú rozdiely oproti nastaveniu bicykla, s ktorým sa jazdí v lese či v teréne.

Tréning

Prešli sme na trénovanie, kde sme po krátkom rozjazdení na pumptracku každému jazdcovi určili menší cieľ – čo a ako zlepšiť počas tréningového dňa. Rozdelili sme jazdcov do dvoch skupín, aby sme sa im mohli venovať dôkladnejšie a pozornejšie si všímali ich chyby. Myslíme si, že každý jeden jazdec sa zlepšil a dozvedel niečo nové, čo môže aj neskôr zdokonaľovať.


Ku koncu tréningu sme urobili pre deti také malé preteky, pri ktorých  si mohli porovnať čas s ostatnými účastníkmi. Taktiež sme si na konci zopakovali najčastejšie chyby, ktoré sme videli a snažili sme sa ich odstrániť.

Robíme to vďaka MTBIKER shopu

Bezplatná Škola jazdy je len jednou z mnohých aktivít, ktoré vznikli vďaka vám a tomu, že nakupujete u nás. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku. Tento rok sme napríklad podporili viaceré cykloakcie sumou vyššou ako 10 000 €.


Pre všetkých, ktorí majú záujem o Školu jazdy, máme dobrú správu. 12. septembra sa uskutoční ďalšie kolo, ktoré je určené pre dospelých jazdcov – začiatočníkov. 26. septembra je Škola jazdy zasa určená pre dospelých jazdcov, ktorí už niečo o jazdení vedia a chcú sa ešte viac zdokonaliť. Všetci sa na vás v MTBIKER centre Hrádok tešíme.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Škola jazdy a techniky s Bike Academy II

calendar_today 08.08.2020
format_list_numbered 2. kolo - Bike Academy
label Nesúťažné podujatie
place MTBIKER centrum, Hrádok 225 (Slovensko)

tomasmartinak 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

Ak je niečo, čo skutočne vyšlo snáď v každom ohľade, bola to práve MTBIKER komunitná jazda vo Valčianskej doline. Prečo by si nabudúce nemal chýbať ani ty?
Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Rodičia cyklisti skôr či neskôr prilákajú k tomuto krásnemu športu aj svoje deti. S tým sa samozrejme spája aj určitý faktor strachu a tak sa často snažíme svoje deti ochrániť najlepšie, ako vieme.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.
keyboard_arrow_up