Pozvánka: Jedinečný CST Singletrack MTB maratón Košice aj súčasťou UCI MTB Marathon Series

Pozvánka: Jedinečný CST Singletrack MTB maratón Košice aj súčasťou UCI MTB Marathon Series

Na východ Slovenska sa po roku opäť vrátia maratónci, ktorí si prídu vychutnať nielen kilometre poctivých singletrackov, ale aj atmosféru a úroveň podujatia s názvom CST Singletrack MTB maratón Košice.

Už je to 17 rokov odvtedy, čo lesy v okolí Košíc po prvýkrát privítali horských cyklistov a ich chuť prekonávať nielen samých seba, ale aj ostatných. Zaujímavým je, okrem prostredia lyžiarskeho strediska Jahodná, predovšetkým charakter tratí, ktorý z podstatnej časti spočíva v trailoch, ktoré nenesú tento honosný prívlastok len tak pre nič za nič. Skutočne ide o lesné chodníčky s viac či menej technickými pasážami prevažne z dielne Košických Cyklotrailov o.z., ktoré ocení každý pretekár či fanúšik horskej cyklistiky. Tak teda, na čo čakať? Ako to vyzeralo na podujatí minulý rok? To si môžete pozrieť vo videu.


Miesto, čas a všetko podstatné

Základňa, teda štart a cieľ pretekov, bude situovaná už tradične v spomínanom lyžiarskom stredisku Jahodná pri Košiciach, ktorá je od metropoly východu vzdialená približne 15 kilometrov. Dátum konania pretekov je stanovený na 12. septembra 2020, avšak odovzdávanie štartových balíčkov prebehne aj deň vopred, teda v piatok. Čo sa týka samotného strediska, je v ňom možné vybaviť si aj ubytovanie, takže všetko budete mať ako na dlani.


Štart pre dve najdlhšie trate je naplánovaný až na 10:00, takže skoré vstávanie si môžete s radosťou odpustiť. O 11:30 vyrazia na trať „20-kári“, Family a Ebike kategória. Po nich, teda o 13:00, bude čas aj na najmenších a ich Junior Race. Po ich skončení sa nezaobídeme ani bez vyhlásenia detských výsledkov o 14:30. Po nich bude o 16:00 nasledovať oficiálne udeľovanie cien tým najlepším. Nebude chýbať ani tombola na záver.

Trojica tratí a vrchárske prémie

Na výber máte už klasické trio dĺžkovo odlišných trás, z ktorých si každý vyberie podľa svojej fyzickej, technickej a, samozrejme, mentálnej pripravenosti. Slovami organizátorov: „O trase MTB Singletrack Maratónu kolujú rôzne legendy. Niekde v južných krajoch medzi začiatočníkmi sa vravieva, že sa tu jazdí po enduro tratiach a niektoré úseky treba tlačiť (áno, vraj dole kopcom). Tí fundovaní vo veciach singletrackových sa im posmievajú a vraj to tu jazdia na pohodu so zavretými očami. Pravda bude niekde uprostred.“


Pre skutočných horských maratóncov je pripravená 80-tka (77 km/2420 m) s poriadnou dávkou trailov, medzi ktoré patrí novootvorený Hriešny, Davidoff, Hupiky, Jahoda a iné. Až 60 % trasy 50-tky (47 km/1440 m) vedie po singletrackoch a trailoch z produkcie aj KE.CY o.z. Obe tieto najdlhšie trate majú spoločnú horskú prémiu na Lajoške, ako aj technickú prémiu, inými slovami strmší výšľapový úsek Kopec pravdy. Ďalšou z alternatív je 20-tka (22 km/630 m), ktorá v sebe zahŕňa aj alternatívu pre rodiny s deťmi s označením Family alebo možnosť absolvovať ju na elektrobicykli. Viac informácií, gpx súbory tratí a profily nájdete na tomto odkaze.


Maratónom to nekončí - detské preteky a nedeľňajšie KE.CY Singletrack Tour

Počas toho, ako rodičia či súrodenci budú bojovať na maratónskych tratiach, môžu tí najmenší vyskúšať svoje schopnosti počas detských pretekov, ktoré sú súčasťou Detskej Východ Ligy. Prihlásenie je jednoduché - buď online na tomto odkaze alebo priamo v deň pretekov. Viaceré kategórie rozdelia dievčatá a chlapcov od 1 do 14 rokov.


Pre tých, ktorí si chcú prejsť len samotné singletracky z dielne KE.CY o.z., je pripravený nedeľný neformálny pojazd, ktorý nebude ani meraný ani hodnotený - ohodnotíte sa predsa sami. Štartuje sa na Jahodnej, kam sa aj vrátite. Štart je stanovený na 9:00, kedy vyrazia celkovo 2 partie - jedna pre tých náročnejších so 40 km a najnáročnejšími pasážami, a druhá s 20 km, vhodná aj pre menej zdatných a staršie deti.

Prihlásenie a ceny

Prihlásiť sa môžete ešte stále. Najlepším spôsobom je online registrácia vopred na tomto odkaze, okrem nižšieho štartovného sa dočkáte aj plných štartovných balíčkov. Zvýhodnené štartovné je limitované úhradou do 1. septembra 2020. K štartovnému sa dajú dokúpiť aj maratónske suveníry a objednávky na ne končia 15. augusta. Ocenenými budú prví traja v každej kategórii a na každej trase. Rovnako je pripravené aj ohodnotenie víťaza vrchárskej prémie na Lajoške, ako aj technickej prémie na Kopci pravdy. Nakoniec sa každý môže tešiť na bohatú tombolu, ktorá uzavrie maratónsku sobotu so všetkým, čo k nej patrí.


Vďaka MTBIKER shopu môžeme podporiť aj túto akciu

Do tomboly sme prispeli aj my. CST Singletrack MTB maratón v Košiciach je len jedna z mnohých akcií, ktoré podporujeme vďaka vám a tomu, že nakupujete v našom shope. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku. Tento rok podporíme okrem tohto podujatia aj viaceré ďalšie cykloakcie celkovou sumou viac ako 10 000 €.

Viac informácií o pretekoch získate v našom kalendári alebo na webových stránkach pretekov na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

CST Singletrack MTB marathon Košice - UCI MTB Marathon Series - 12.9.2020

calendar_today 12.09.2020
label MTB maratón
place Košice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Každým ročníkom stále viac obľúbené podujatie na východe Slovenska aj s poriadnou konkurenciou prichádza už po dvadsiatykrát.
Pozvánka: Malevil Cup - možnosť zmerať si sily s profesionálmi

Pozvánka: Malevil Cup - možnosť zmerať si sily s profesionálmi

Maratónska klasika Malevil Cup sa blíži. Preteky pre bikerky a bikerov všetkých výkonnostných úrovní, ktoré sa pôjdu v Lužických horách 17. júna, ponúknu opäť štyri trasy.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up