Reportáž: Kolesá sa na Detskej Tour Petra Sagana opäť roztočili v Rimavskej Sobote

Po roku sa opäť cyklisti zišli v Rimavskej Sobote a to v mestskom parku. Na účastníkov čakala rýchla trať bez prevýšenia, ale organizátori ju poriadne „namotali“ a tak rozhodovala aj technika jazdcov.

Samozrejme tí najmenší v kategórii Baby mali trať úplne rovnú na trávnatom povrchu a už aj tam sa išli poriadne „bomby“, aj keď tu sú víťazmi všetky zúčastnené deti . V kategórii Mikro dievčatá zvíťazila Marta Dvořáková z Trenčína a vidieť, že „jablko nepadá ďaleko od stromu“, veď jej starý otec je bývalý úspešný cyklista a tréner. Trať vyhovovala aj Matiasovi Ďurcovi z CYKLISTICKEJ TOUR, ktorý nenašiel tento rok v tejto kategórií premožiteľa.


Lukáš Mašura z CYKLISTICKEJ TOUR taktiež zopakoval víťazstvo z úvodnej časovky, ktorá sa išla v Rajeckej Lesnej, tu mu však výborne sekundoval maďarský cyklista Leo Horvát. Pekný súboj sme videli aj u dievčat Mili, kde si víťazstvo vybojovala cyklistka Proefekt Košice Patrícia Pčolová. V kategórii Mini chlapci sa postavilo na štart 63 cyklistov a vpredu sa vytvorila slovensko-maďarská dvojica Sebastián TrnkaBela Kovacs, na ktorých sa v závere dotiahol český cyklista Filip Fojtík. Slovák odtiahol celé preteky a v záverečnom šprinte ostalo viac síl maďarskému cyklistovi, ktorý zvíťazil o 0,2 s. U dievčat v tejto kategórii sa najlepšie popasovala s traťou Nina Raffajová z CK MŠK Kežmarok.


Súťažilo sa aj v kategórii mladších žiakov

Hneď po štarte sa „usadil“ na čele aktuálny Majster Slovenska v cross country Michal Šichta z CYKLISTICKEJ TOUR, ale výborne mu celé preteky sekundoval jeho klubový kolega Jakub Pastva, ktorý prišiel do cieľa len s minimálnou stratou. Asi najviac víťazstiev v predošlých ročníkoch Detskej Tour má Alexandra Kadlecová z Novomestského Superbikeru, ktorá zvíťazila s 13 sekundovým náskokom aj v Rimavskej Sobote. V kategórii starších žiakov sa hneď po štarte vyprofilovala 4 členná skupina a rozhodovalo sa v šprinte medzi domácim Romanom Vaľom z CK Rimavská Sobota a Lukášom Panáčkom z CYKLISTICKÁ TOUR, ktorý mal mohutnejší finiš a zvíťazil.


Niekedy je to aj o chybách

Takú spravil Nikolas Kadlec, ktorý šprintoval o striebornú medailu, v závere „vypustil“ a na jeho prekvapenie ho ešte na páske prešprintoval ďalší cyklista a na Nikolasa ostala nepopulárna „zemiaková“ medaila. U najstarších dievčat zvíťazila Hana Ferejová z ŠK Topoľčianky.


Rozrastá sa nám aj rodičovská kategória a tam výborne hájil farby nielen klubu CYKLISTICKÁ TOUR ale aj samotného organizačného štábu ich člen Pavol Pápež, ktorý zvíťazil v strhujúcom šprinte na cieľovú pásku. Medzi ženami bez problémov zvíťazila Martina Šichtová z KPHC Turčianske Teplice.

Najbližšie pokračuje Detská Tour Petra Sagana 3. kolom 16. augusta v X Bionic Sphere Šamorín. Viac informácií si nájdete na stránke podujatia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

2. kolo - Detská Tour Petra Sagana Rimavská Sobota

calendar_today 26.07.2020
format_list_numbered 1. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Rimavská Sobota (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up