Pozvánka: September plný tradičných, ale aj nových podujatí

Ak ste počas letných mesiacov usilovne trénovali a dolaďovali formu, september bude práve vaším mesiacom, keďže ani počas neho nebude chýbať množstvo podujatí - od šprintov cez klasické maratóny až po detské akcie či školy jazdenia.

Stupava MTB Sprint, Stupava - 1. septembra

Obľubujete nepoľavujúce výzvy v podobe časoviek do kopca, keď od štartu až po cieľ musíte zo seba dať všetko, čo vo vás je? Ak áno, potom bude Stupava MTB Sprint pre vás tým pravým. Na trati merajúcej 11 km s prevýšením 400 metrov to určite nebude zadarmo. Intervalový štart a viaceré vekové kategórie zabezpečia, že každý výkon bude náležite ohodnotený. Nezabudnite sa vopred prihlásiť cez online registráciu na tomto odkaze. Štartovné je 10 €. Viac informácií o pretekoch nájdete v našom kalendári.


Author Šela Marathon, Týn nad Bečvou (CZ) - 5. septembra

Legendárna Šela nie je výsadou len profesionálov. Ide o obľúbený maratón s 21-ročnou tradíciou lákajúci okrem iného aj prejazdom okolo hradu Helfštýn. V tomto ročníku museli organizátori pozmeniť hlavnú trať, ktorá bude mať menšiu dávku kilometrov, teda 75 km s 1 850 m prevýšenia. K nej sa pridá hneď štvorica ďalších. Prihlásenie so zľavneným štartovným je možné ešte do 2. septembra. Chýbať nebude ani kvalitné zázemie, hodnotné ceny a, samozrejme, tombola a dobrá atmosféra. Viac informácií získate na stránke maratónu.

Fun Bike Int. Night Riders 2020, Humenné - 5. septembra

Určite nezvyklou akciou bude nočná časovka jednotlivcov na východe Slovenska. Myšlienka je jednoduchá - zmerať si svoje sily vtedy, keď slnko zapadne a lesy si začnú žiť svojím nočným životom. Trasa pretekov nie je pevne stanovená z dôvodu možnej zmeny počasia a ťažby. Prihlásiť sa však už môžete, ale pozor, počet účastníkov je limitovaný na 70. Online registrácia je dostupná na tomto odkaze. Štart je naplánovaný o 20:00, takže sa deň vopred náležite vyspite. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Istrofinal Snežnický MTB Maratón, Snežnica - 5. septembra

Už siedmy ročník populárneho cyklistického podujatia, ktoré je venované každému - rekreačným, ale aj aktívnym jazdcom sa opäť bude konať na začiatku septembra na Kysuciach. Na výber je z dvoch tratí - dlhšej 51 km (1 660 m) a kratšej 21 km (680 m). Trate sa tiahnu pod vrchovinovým masívom Kysuckej vrchoviny. Pripravené sú aj preteky pre deti, ktoré neodídu naprázdno. Samozrejmosťou je občerstvenie, umývanie bicyklov a žrebovanie tomboly. Ak ste sa ešte neprihlásili, môžete tak urobiť na tomto odkaze. Viac informácií o pretekoch nájdete v našom kalendári.

ŠKODA Slovenský raj 2020, Hrabušice - 5. septembra

Aký by to bol september bez pretekania v roklinách a dolinách po území Slovenského raja? Navyše s vložkou prechodu po horizontálnych rebríkoch aj s vaším bicyklom. Takúto charakteristiku má maratón ŠKODA Slovenský raj, ktorý sa opäť uskutoční v Podlesku. Okrem trojice tratí so 73, 52 a 19 km s klasickými kategóriami boli dodatočne pridané aj skupiny pre gravel pretekárov a elektrocyklistov na strednej trati. Ešte stále sa môžete registrovať s možnosťou zľavneného štartovného. Maratón je súčasťou ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020. Viac informácií o podujatí získate na tomto odkaze.


Škola jazdy v MTBIKER centre Hrádok - 12. a 26. septembra

Príďte sa naučiť správnu techniku jazdy (nielen) na pumptracku, ktorý je súčasťou MTBIKER Centra v Hrádku. Pomôžu vám inštruktori z Bike Academy. V septembri sa navyše stretneme až dvakrát, a to 12. a následne 26. septembra. Na každý z termínov je limit 16 jazdcov, preto neváhajte a registrujte sa už dnes. Pre tých, ktorým sa neujde miesto, máme pripravenú súťaž o ďalšie 4 miesta na toto podujatie. Naučíte sa správne držanie tela pri jazde, dostanete informácie o tom, ako sa bicykel správa v rôznych situáciách, ktoré zažijete okrem jazdenia na trailoch či pumptracku aj v každodennej premávke mestom. Tak ako, už ste sa rozhodli? Viac informácií o prvom termíne získate na tomto odkaze, o neskoršom termíne sú informácie dostupné tiež v našom kalendári.


CST Singletrack MTB Marathon Košice, Jahodná - 12. septembra

Aké to je absolvovať maratón s nadpolovičnou dĺžkou trate po singletrackoch? A navyše nie obyčajných, ale takých, ktoré by Košičanom mohli závidieť kdekoľvek na svete? Práve takéto podmienky panujú na CST Singletrack Maratóne, ktorý je súčasťou UCI Marathon Series. Podľa svojich schopností si môžete zvoliť z trojice obľúbených tratí - najdlhšej maratónskej trasy so 77 km a 2 420 m, strednej 47 km so 1 440 m a krátkej 22 km so 630 m. Zabavia sa aj vaše ratolesti, pre ktoré sú pripravené detské preteky v mieste štartu a cieľa na Jahodnej. Do konca augusta môžete využiť aj stále zľavnené štartovné. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Teatro Okolo Malohontu, Rimavská Sobota - 13. septembra

Akcia, ktorá pred šiestimi rokmi vznikla so zámerom prezentovať úchvatný kraj v okolí Rimavskej Soboty a Malohontu, sa stala populárnym (nielen) lokálnym cestným podujatím pre všetkých - tých s licenciou, amatérskych alebo rekreačných cyklistov. Jej profil je členitý, so štvoricou výživných stúpaní a záverečným zjazdom až do Rimavskej Soboty. Na 87 km trati zabojujete okrem finišu aj na súťaži vrchárov alebo s vašimi kolegami na súťaži tímov. Súčasťou pretekov je aj sprievodný program pre doplnenie správnej atmosféry. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Detská Tour Petra Sagana, Žilina a Červený Kláštor - 19. a 26. septembra

V septembri sa naši najmenší cyklisti opäť postavia na štart v rámci Detskej Tour Petra Sagana, ktorá bude finišovať na západe Slovenska, konkrétne 5. kolom v Žiline a následne o týždeň v Červenom Kláštore, kde sa rozhodne o úplných víťazoch jednotlivých kategórií. Táto séria je venovaná všetkým - od skutočne tých najmenších až k starším žiakom a žiačkám, doplnená je aj o kategórie mužov a žien, aby sa ani rodičia nenudili. Pripravený pre vás bude okrem pretekov aj sprievodný program s bohatými atrakciami a, samozrejme, pozitívnou atmosférou. Deti budú delené do kategórií podľa veku a pohlavia, čomu zodpovedajú aj jednotlivé trate. Viac informácií o týchto kolách nájdete na stránke podujatia.


4. kolo Slovenský pohár v zjazde, Košútka - 20. septembra

Na svoje si v septembri prídu aj vyznávači gravity disciplíny. Konkrétne ide o 4. kolo Slovenského pohára v zjazde, ktoré sa uskutoční v Košútke neďaleko Detvy. Prichystaná je trať s dĺžkou takmer 1,4 km a klesaním 217 m, zahŕňajúca nielen jazdivejšie rovinky s klasickými lavicami či skokmi, ale aj technické rockgardeny a nemalé množstvo koreňov. Práve táto trať bola dejiskom minuloročných Majstrovstiev Slovenska. Prihlásiť sa môžete na tomto odkaze. Samozrejmosťou je aj možnosť tréningových jázd deň pred semifinále a finále, ako aj zdravotná služba a iné potrebné náležitosti. Viac informácií získate na stránke podujatia.

Tour de Prešov, Prešov - 20. septembra

Cestné preteky Tour de Prešov sú zaujímavým spestrením a, samozrejme, skutočnou fyzickou previerkou pre každého cestného cyklistu. Pretekári majú navyše na výber z trojice odlišných tratí, ktoré sa líšia predovšetkým prejdenou vzdialenosťou. Krátka trať je so svojimi 17 km akýmsi zasvätením do cestných pretekov, zatiaľ čo stredná trať s 38 km a bufetom je už o niečo náročnejšia. Klasickou dávkou je dlhá trať s 95 km a dvomi prémiami - horskou a rýchlostnou. Limit účastníkov je 200 pretekárov, preto sa nezabudnite prihlásiť na tomto odkaze. Po dojazde pretekárov nebude chýbať vyhodnotenie víťazov, odovzdávanie vecných cien či tombola na záver. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


ŠKODA MTB Rajecké Teplice, Rajecké Teplice - 26. septembra

Posledným z trojice pretekov série ŠKODA BIKE OPEN TOUR je maratón v Rajeckých Tepliciach, ktorý priláka jazdcov nielen malebnou krajinou a lesným prostredím, ale aj možnosťou rozhodnúť o celkovom umiestnení v sérii. Tento 4. ročník je okrem iného aj 1. ročníkom Majstrovstiev Slovenska vysokých škôl. Tešiť sa môžete na tri trate - krátku hobby s 18,5 a 422 m, určenú aj pre rodiny s deťmi, strednú 50 km s 1 390 m a maratónsku klasiku v podobe 80 km a 2 300 m. Cyklisti budú prechádzať Rajeckou dolinou a pohorím Lučanskej Malej Fatry. Viac informácií o podujatí získate v našom kalendári.

Okrem týchto podujatí je septembrový kalendár nabitý ďalšími nemenej zaujímavými alternatívami. Situácia ohľadom organizovania podujatí sa však môže meniť a preto sledujte náš kalendár, aby vám nič neuniklo.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Stupava MTB Sprint

calendar_today 01.09.2020
label XC preteky
place Stupava (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Dohňany - Púchov Trophy maratón 2023 - návrat stálice

Pozvánka: Dohňany - Púchov Trophy maratón 2023 - návrat stálice

Po trojročnej odmlke do kalendára podujatí pribudla staronová maratónska klasika na Považí pod názvom Dohňany - Púchov Trophy.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up