Pozvánka: Príďte si porovnať sily na ŠKODA MTB Maratón Rajecké Teplice

September je plný akcií - či už ide o súťažné alebo menej pretekárske podujatia. Maratón ŠKODA v Rajeckých Tepliciach je svojím charakterom blízky obom. Spája totiž pôžitok z jazdenia s možnosťou porovnávať sa s ostatnými.

O čo ide?

Hlavný partner pretekov ŠKODA Auto Slovensko aj v tomto roku ponúkol niekoľko maratónov, ktoré sú spojené pod hlavičkou ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Z dôvodu pandémie sa počet akcií zmenšil na číslo tri. Táto skutočnosť však neovplyvnila kvalitu jednotlivých pretekov, ktorú si dokázali vybudovať počas uplynulých rokov. Posledným z trojice spomínaných podujatí je práve ŠKODA MTB Maratón Rajecké Teplice, konajúci sa na konci septembra, teda 26. 9. 2020.


Samotné preteky sa uskutočnia v Lúčanskej Malej Fatre a Rajeckej doline. Okrem pobytu v lone prírody vám k príjemnej nálade dopomôže aj fakt, že v mieste štartu je situované kúpalisko, na ktoré sa môžete tešiť nielen vy, ale aj vaša rodina či známi. Navyše sa nemusíte strachovať ani o deti s partnerom, ktorí na vás budú počas pretekov čakať v zázemí. Dôvod je jednoduchý - vďaka spolupráci so ŠKODA Slovensko nebude núdza o sprievodné atrakcie, ako maľovanie na auto, hry a mnohé iné možnosti, ako plnohodnotne stráviť čas. Ako to vyzeralo minulý rok si môžete pozrieť v našej reportáži.

Harmonogram

25. septembra (piatok)
18:00 - 21:00 - Prezentácia

26. septembra (sobota)
07:00 - 10:00 - Prezentácia
09:00 - Štart 80 km maratónskej trate
10:00 - Štart 50 km polmaratónskej trate
10:20 - Štart 18,5 km Hobby trate
10:30 - Štart 18,5 km Hobby trate ŠKODA Family
16:00 - Vyhlásenie výsledkov a tombola


Vyberte si jednu z trojice tratí

Jazdci majú na výber klasicky z troch tratí. Tie sú adekvátne uspôsobené pre rozličné úrovne skúseností pretekárov - inými slovami - čím dlhšia trať, tým náročnejšie podmienky. Na úvod je tu krátka, 18,5 km merajúca trať Hobby, zahŕňajúca jedno významnejšie stúpanie v prvej polovici trate s celkovým prevýšením niečo cez 400 m. Vďaka zvolenému terénu je vhodná aj pre rodiny s deťmi, čomu zodpovedá aj jej zaradenie do kategórie ŠKODA Family.

O čosi dlhšia je už polmaratónska trať s dĺžkou 50 kilometrov a 1 390 nastúpanými metrami. Na ňu sa môže vydať ktokoľvek, kto sa chce pripraviť na skutočný maratón alebo si užiť kúsok dobrodružstva v oblasti Malej Fatry. Poslednou je už tradične maratónska trať, kopírujúca profil polmaratónskej, avšak s jednou slučkou, ktorá vás po dvoch hlavných stúpaniach opäť privedie na ich začiatok, takže si ich zopakujete ešte raz. Dokopy tak budete musieť absolvovať 80 km s 2 300 výškovými metrami.


Prihláste sa a získajte hodnotné ceny

Aj keď to je už známa pieseň, prihlásiť sa môžete prostredníctvom online formulára, vďaka ktorému vybavíte všetko jednoducho a z pohodlia domova. Ten je dostupný na tomto odkaze. Navyše, ak sa poponáhľate, môžete na štartovnom ešte ušetriť. V štartovacom balíčku je okrem čísla s čipom aj výsledkový servis, informačná SMS, značenie trate a prehľad organizácie, občerstvenie na trati, sprchy v cieli, možnosť umyť si bicykle, úschovňa alebo aj tombola. K tomu sa pridá magazín, energetická tyčinka či niečo malé na pitie a, samozrejme, hlavné jedlo s nápojom v cieli.


Kto sa necíti na prvé miesta, môže stále dúfať v pomoc šťasteny. Aby to neznelo tajomne, máme na mysli tombolu na konci dňa, ktorá rozhodne o nových majiteľoch zaujímavých a hodnotných cien. Medzi nimi je aj cena s označením „číslo 1“, ktorú venovala ŠKODA Slovakia. Ide o bicykel ŠKODA Voiturette.

Viac informácií o pretekoch nájdete v našom  kalendári, na stránkach organizátora na tomto odkaze alebo na webe ŠKODA BIKE OPEN TOUR.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA MTB Rajecké Teplice

calendar_today 26.09.2020
format_list_numbered 6. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Rajecké Teplice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice - preteky na kúpalisku

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice - preteky na kúpalisku

Prostredie Rajeckých Teplíc a kúpaliska Laura je každému zúčastnenému už dobre známe. Ako to bude vyzerať v roku 2023?
Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.
keyboard_arrow_up