Reportáž: Detská Tour Petra Sagana - vydarené kolo v Stupave

Po prvýkrát sa podujatie Detskej Tour Petra Sagana tento rok uskutočnilo v spolupráci s iným cyklistickým a bežeckým podujatím a to Stupava Trophy. A spolupráca to bola vydarená.

V sobotu súťažili väčšinou dospelí cyklisti-tky, v nedeľu ráno ich vystriedali bežci a od obeda patrila Stupava mladým cyklistickým nádejam. A prišlo ich aj s ohľadom na bezpečnostné opatrenia a začínajúci školský rok veru dosť.


Necelých päťsto detí na štarte. V Stupave čakalo na súťažiacich naozaj pekné cyklistické mestečko s možnosťou umývania bikov, ich úschovy, sprchovania a množstvom stánkov partnerov.


Ale poďme k Detskej Tour. Po nesúťažnej kategórii Baby, kde sa na štart postavilo 70 chlapcov a dievčat, nasledovali už súťažné kategórie. V kategórii Mikro dievčat aj chlapcov pevne držia líderskú pozíciu Marta Dvořáková z Trenčína a Matias Ďurec z Cyklistickej Tour a ani v Stupave súperi na nich nestačili. V Mili dievčatách víťazstvo vybojovala Hanka Rakayová z Cyklistickej Tour a u chlapcov jej klubový kolega Lukáš Mašura. U dievčat Mini sa šprintovalo v záverečnej rovinke a doterajšiu víťazku Ninku Raffajovú prešprintovala Sofia Matiesková z Velosvet Cycling Prievidza.


Podobný šprint sa odohrával aj u chlapcov, kde Sebastián Trnka uhájil tesné víťazstvo pred českým cyklistom Filipom Fojtíkom. Mladšie žiačky absolvovali preteky v 5 člennom vedúcom „vláčiku“ a až v závere o víťazstve rozhodla Alexandra Kadlecová z Novomestského Superbikeru. U mladších žiakov odtiahli väčšinu pretekov cyklisti Cyklistickej Tour, Filip MagdolenJakub Pastva, z víťazstva sa však tešil tretí a to Martin Stano z ŠK Topoľčianky.


Prekvapenie sa udialo medzi staršími žiakami, kde líderku Hanku Ferejovú od prvého kola do čela nepustila víťazka Lucia Šichtová z Cyklistickej Tour. Jej tímový kolega Lukáš Panáček zvíťazil u starších žiakov a to aj napriek pádu, hneď v úvode po štarte. Poriadne to vrelo aj mužskej kategórii, kde šprint 3 člennej skupiny vyhral Pavol Pápež, ktorý siahol až na dno svojich síl a už zdanlivo prehratý zápas doviedol do víťazstva a to už po 3x na tohtoročnej Tour. Medzi ženami sa po prvýkrát z víťazstva tešila Rakayová Eva.


5. kolo Detskej Tour Petra Sagana bude po prestávke 19. septembra v Lesoparku v Žiline, kde svoju kariéru štartoval aj samotný nestor súťaže.
report_problem Našiel si v texte chybu?

4. kolo - Detská tour Petra Sagana - Stupava

calendar_today 30.08.2020
format_list_numbered 5. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Stupava (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up