Kellys 2021 - svetové bicykle s domácim rodokmeňom

Kellys v týchto dňoch predstavuje svoju celkovú ponuku modelov na rok 2021. Medzi nimi je viacero odlišných kúskov v početných prevedeniach, zameraných na individuálne potreby jazdcov.

Teraz sa pozrieme na tzv. klasické modely, teda tie, ktoré nedisponujú elektromotorom. Čo sa týka ich zaradenia, nájdeme tu modely zaradené do XC, Trail a Enduro alebo aj Gravel či Junior. Jednoducho, každý si príde na svoje.


Hacker - bez kompromisov

Hacker je pre mnohých jazdcov XCO či maratóncov už zaužívaným synonymom rýchlosti a spoľahlivosti. Ani v tomto roku tomu nebude inak. Karbónový špeciál z iCAD uhlíkových vlákien je uspôsobený pre moderné cross-country okruhy so skrátenou zadnou stavbou a naopak, dlhším predným trojuholníkom. Štyrom verziám dominuje Hacker 90 s teleskopickou sedlovkou, sadou Sram X01 Eagle a vidlicou RockShox Sid Ultimate. Cena sa pohybuje od 1799 Eur.


Gate - objavte čaro výkonu v dostupnej forme

V roku 2021 pribudne k tradičnému pretekárovi Hacker novinka v podobe hliníkového hardtailu s označením Gate. Oproti karbónovému špeciálu ide o cenovo dostupnejší model, ktorý v sebe však skrýva rovnakú snahu o efektívnosť a precíznosť. Vybavený je všetkým potrebným - od pevných osí, cez vnútorné vedenie laniek, tapered hlavovú rúrku a, samozrejme, jednoprevodníkovú sadu. V najvyššej verzii aj s teleskopickou sedlovkou a sadou Shimano SLX/XT. Cena za Gate 90 je na úrovni 1499 eur.


Thorx - zbraň na trailové jazdenie

So 140 mm zdvihu, odolným hliníkovým rámom, systémom pruženia ThinkLink a 29“ kolesami sa Thorx radí k expertom na celodenné jazdenie a nekonečné singletracky. Čistý dizajn zabezpečuje vnútorné vedenie laniek, ako aj chránič spodnej rámovej rúrky. Výbava v podobe bŕzd Shimano XT, sady Shimano SLX/XT a vidlice RockShox Pike Select prináleží najvyššej špecifikácii Thorx 50. Jeho cena je na úrovni 2799 eur.


Gibon - moderný hardtail pre agresívnych jazdcov

Trend, ktorý sa zameriava na ovládateľnosť, hravosť a odolnosť zjednotené do jednoduchosti hardtailu s 27,5“ a 29“ kolesami dorazil aj do Kellys. Ukážkou je Gibon, ktorý sa pýši položeným hlavovým uhlom, krátkou zadnou stavbou a, prirodzene, teleskopickou sedlovkou. Vďaka pevnej zadnej stavbe vycibríte svoje zručnosti takmer k dokonalosti. Naopak, v prospech ovládateľnosti hovorí 140, respektíve 130 mm zdvihu s 2,35“ plášťami. Ceny začínajú od 839 eur.


Swag - nespútanosť endura v jednom stroji

Aj tento odolný model sa dočkal v roku 2021 zmeny. Tá prišla v podobe osadenia 29“ kolesami, zaručujúcimi stabilitu aj pri väčších prekážkach, doladenej geometrie a odpruženia. Materiálom rámu ostáva dostupný odolný a spoľahlivý hliník a nechýba vlastný systém zavesenia zadnej stavby ThinkLink. Vlajková loď, Swag 50, sa teší zo 170/150 mm zdvihu od RockShox Lyrik a Super Deluxe s jednoprevodníkovým pohonom Shimano SLX/XT. Cena za najvyššie prevedenie je na úrovni 2899 eur.


Soot - kamkoľvek idete

Ak hľadáte zaujímavý gravel bicykel - či už s karbónovým alebo hliníkovým rámom - Soot je jednou z možností. Dôvodom je predstavenie Soot 90, ktorý je vyrobený práve z ľahkého a tuhého karbónu, osadeného jednoprevodníkovou sadou Shimano GRX, kotúčovými brzdami alebo aj viacerými uchyteniami pre nosiče a blatníky. Celkovo štyri verzie sa delia na jeden karbónový a tri hliníkové modely - s 1x11, 2x10 alebo 2x8 sadami. Cena sa pohybuje od 899 eur.


Kiru Race - štýlový a elegantný vstup do sveta bicyklov

Aj keď mnoho z nás už z takéhoto rozmeru kolies dávno vyrástlo, možno práve preto ho treba zaradiť do zoznamu potrebných bicyklov. Odrážadlo Kiru Race má všetko to, čo malý cyklista potrebuje - rýchle plášte, pevné gripy, pohodlné sedadlo a v neposlednom rade aj premakaný hliníkový rám, ktorý mu môže závidieť aj dospelý. Cena začína od 109 eur.

Celá ponuka Kellys 2021 bude čoskoro dostupná na ich webstránke.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Gravelom okolo Považského Inovca

Gravelom okolo Považského Inovca

Keď som objavil cyklotrasu okolo Inovca, rozmýšľal som nad voľbou bicykla. MTB či gravel? Nakoniec to padlo na gravel a dúfal som, že to neoľutujem. Ako to dopadlo?
Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tento tip na výlet mám v hlave už veľmi dlho. Zádrheľ je v tom, že vždy, keď túto trasu idem, akosi zabudnem fotiť.
Video: Pinarello Grevil F - slovenské gravel pretekanie môže začať

Video: Pinarello Grevil F - slovenské gravel pretekanie môže začať

Aký je gravel od značky Pinarello, čo sú jeho silné a slabé stránky? Bude WaaGravel Sereď podujatie, aké u nás ešte nebolo?
keyboard_arrow_up