Dámska kolekcia horských modelov Liv 2021 - vy si to zaslúžite

Cyklistický svet, to nie sú len mužskí jazdci. Práve početné zastúpenie žien určite poteší skutočnosť, že Liv si pre rok 2021 pripravil bohatú nádielku horských modelov.

Ženské telo má odlišné proporcie, čo znamená, že hľadať univerzálnosť v budovaní rámov a navrhovaní geometrií nemusí byť vždy správne. Liv, výlučne dámska odnož výrobcu Giant, preto produkuje každoročne desiatky verzií ženských bicyklov, ktorých účel je ale stále rovnaký. Od dostupných lesných parťákov, cez pretekárske XC rakety, až k skutočne trailovým strojom. Výber je už na vás.


Hardtaily - stále pohodlne a bez obáv

Jednoduchá konštrukcia bicykla, ktorý sa označuje ako hardtail - teda s odpružením výhradne v prednej časti - prispieva nielen k nižšej cene bicykla, ale súčasne aj k menej komplikovanej údržbe či príjemnejšej hmotnosti. V ponuke Liv sú hneď dva modely - jeden tradičnejší a jeden modernejšie pojatý, vhodný aj pre odvážnejšie jazdenie.


Na pomedzí každodenného dochádzania do práce a nenáročnej cyklistiky v priľahlom okolí domova tróni Bliss. Síce sa v ňom nesnúbia najmodernejšie výdobytky technológií, ale je skvelým vstupom do horskej cyklistiky. S rýchlymi plášťami a až 21 prevodmi nebudete poznať obmedzenia pohybu. V tom vám pomôže aj 75 mm odpružená vidlica v kombinácii s 26“ (veľ. XXS-S) alebo 27,5“ kolesami (S-M). Cena je 429 €.


Do sveta horskej cyklistiky sa môžete s istotou vrútiť aj vďaka modelu Tempt, ktorý sa nebojí ani rýchlejších lesných singletrailov. Dôvodom toho je aj 68 stupňový hlavový uhol a 27,5“ (XS-M) alebo 29“ (S-L) veľkosť kolies. Pri pätici špecifikácií si môžete vybrať z dvoj alebo jednoprevodníkového pohonu so 100 mm vidlicou a širšími ráfikmi pre dostatok kontroly nad bicyklom. Cena začína od 449 €.

Cross-country - odhaľte skryté túžby

Či už sa pozrieme na Svetový pohár alebo aj naše krajské kolá rôznych líg cross-country, dámske zastúpenie je stále silnejšie obsadzované. Tréning a samotné preteky jednoducho lákajú aj nežnejšie pohlavie.


V tejto kategórii Liv ponúka model Pique 29, ktorý je 100 mm celoodpruženým nástrojom s 29“ kolesami, vytvorený pre dostatok opory pri výkonnostných podujatiach. Dve jeho verzie disponujú hliníkovým rámom z kvalitnej zliatiny ALUXX SL. Zároveň ponúkajú aj teleskopickú sedlovku pre maximalizáciu obratnosti aj v technických častiach. Samozrejmosťou je 12-rýchlostný pohon, tentokrát v podaní Shimano Deore alebo SLX. Cena začína od 2 149 €.


Obdobne je tomu aj v prípade karbónovej dvojice Pique Advanced Pro 29. Aj tu nájdeme rovnaké prvky - teleskopickú sedlovku, jednoprevodník, ako aj geometriu s agresívnejším, 68,5 stupňovým uhlom. Karbón nájdeme aj v kolesách s označením Giant XCR-1, ktorým sekundujú rýchle plášte Maxxis Rekon Race. Cena začína od 3 999 €.


Trail - užite si prírodu plnými dúškami

Les a jeho čaro možno objavovať aj v iných podobách. Napríklad celodennými výletmi, doplnenými nielen o čo najviac výškových metrov, ale aj o kilometre trailov, ktoré dodajú výjazdu tú správnu atmosféru a radosť z jazdenia. V tejto kategórii s označením Trail ponúka Liv hneď niekoľko prepracovaných modelov, spĺňajúcich aj požiadavky náročných.


Ak sa ešte necítite na technické traily, ale súčasne máte rady oporu v podobe väčšej hodnoty odpruženia a iných vlastností, Embolden môže byť vaším novým spoločníkom. Hliníkový rám z ALUXX zliatiny s FlexPoint systémom pruženia pomáha prekonávať nástrahy lesa. V tom mu pomáha aj 67,5“ hlavový uhol a teleskopická sedlovka. Vyznačuje sa aj výlučne 27,5“ kolesami s robustnými, až 2,6“ plášťami. Cena začína od 1 599 €.


Obdobou pánskeho modelu Trance je v prípade Liv práve Intrigue. Vo verzii Intrigue 29 s hliníkovým rámom z prémiovej ALUXX-SL zliatiny umožňuje jazdcovi hospodáriť so 140, resp. 125 mm zdvihu a patentovaným pružením Maestro. Zaujímavosťou je technológia Flipchip, vďaka ktorej si môžete modulovať geometriu až na hodnotu 65,8 stupňa hl. uhla a 77,8 toho sedlového. Prioritou sú 29“ kolesá (v prípade Intrigue 29 1 dokonca karbónové) s odolnými plášťami Maxxis Minion DHF a Dissector v šírke až 2,5“. Cena začína od 2 999 €.


Ešte prepracovanejším je karbónový špeciál Intrigue Advanced Pro s 29“ kolesami. Taktiež disponuje zmenou uhlov Flipchip, ako aj pružením Maestro. Jeho dva varianty sú však osadené karbónovými kolesami Giant TRX-1, ako aj jednoprevodníkovou sadou Sram NX, respektíve GX Eagle. Samozrejmosťou je teleskopická sedlovka či široké, až 780 mm riadidlá. Cena začína na 4 399 €.


Posledným a súčasne najagresívnejším je model Intrigue. Absencia prívlastku „29“ je zámerná, keďže tento model využíva výlučne 27,5“ kolesá. Vďaka tomu je osadený až 150 mm vidlicou a 140 mm tlmičom. Materiál rámu je taktiež nadštandardný a to hliníková zliatina ALUXX-SL. Položenému, 66,5 stupňovému hl. uhlu pomáhajú aj 2,4 a 2,5“ plášte Maxxis High Roller II v Tubeless verzii. Cena je 2 269 €.

Viac informácií o jednotlivých modeloch získate na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Liv Pique Advanced – cross-country špeciál pre dámy PR článok

Liv Pique Advanced – cross-country špeciál pre dámy

Cross-country preteky sú čoraz komplexnejšia disciplína, no nielen tie – aj niektoré maratóny sú viac a viac náročnejšie. Prečo je nový Liv Pique Advanced schopný sa s nimi ešte lepšie popasovať?
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up