Reportáž: Detská Tour Petra Sagana v Žiline - ďalšie kolo je za nami

V žilinskom Lesoparku Chrasť - na rovnakých miestach, kde začínal na prvej súťaži aj 9-ročný Peter Sagan, sa uskutočnilo 5. kolo Detskej Tour Petra Sagana.

Terén náročnejší ako na predchádzajúcich Tour s tiahlym stúpaním a technickým zjazdom poriadne preveril všetkých mladých cyklistov. A nebolo ich málo, prišla ich necelá 500-ka zo všetkých kútov Slovenska. Na najmenšie kategórie Baby čakala nenáročná spevnená trať priamo v areáli detského ihriska a 75 malých „Saganovcov“ to zvládlo bez problémov. Všetci odchádzali s úsmevom a medailou na krku.


Vo vyšších, už súťažných kategóriách, išlo aj o body, aj keď najdôležitejším poslaním stále ostáva, aby to začínajúcich cyklistov hlavne na bicykli bavilo. Prvé prekvapenie sa zrodilo už v Mikro dievčatá, kde líderku Martu Dvořakovú tentokrát presvedčivo zdolala Luisa Belicová z CK Olympik Trnava. Aj u chlapcov mal doterajší líder súťaže Matias Ďurec z Cyklistickej Tour na mále, keď víťazstvo uhájil pred Žilinčanom Máriom Šidelským len o koleso.


Kategória Mili dievčatá bola tesná

Napínavý súboj bol aj v Mili dievčatá, kde počas celých pretekov v čele jazdila 4 členná skupinka a aj v cieli sa všetky zmestili do 3 sekúnd. Najviac úsmevu v tvári mala Paulína Šolcová z CK MŠK Kežmarok, ktorá šprint do mierneho kopca vyhrala. To u chlapcov si víťazstvo s prehľadom vybojoval Lukáš Mašura z Cyklistickej Tour a natiahol tak šnúru víťazstiev na tejto súťaži.


Ďalšia Kežmarčanka Ninka Raffajová bola najrýchlejšia u staršej kategórie dievčat Mini. U chlapcov dominoval domáci Sebastián Trnka z Cyklistickej Tour, ktorý využil stúpania, ktoré má on veľmi rád a ušiel druhému českému cyklistovi Filipovi Fojtíkovi. Lucka Hudoková z CK Epik Dohňany patrí medzi najlepšie dievčatá na Slovensku vo svojej kategórii mladších žiačok, čo potvrdila aj v Žiline a zvíťazila.


Rozhodoval až fotofiniš

U chlapcov sa už v prvom kole odpútal od 8 člennej skupiny Michal Šichta s Cyklistickej Tour. Mal však na mále, keďže v závere sa na neho doťahovala dvojica cyklistov z ŠK Topoľčianky (Húsenica, Stano). Michal však svoj náskok v závere tesne ustrážil a zvíťazil. Najtesnejší súboj sme však sledovali u starších žiačok, kde Dubničanka Vanesa Šatková, ktorá až vo fotofiniši zdolala Stanku Sikelovú z CyS Akadémia Petra Sagana. Jej kolegovia z klubu prišli tiež súťažiť na domácu pôdu a lídrovi súťaže Lukášovi Panáčkovi znemožnili cestu za ďalším víťazstvom. To si odniesol Matej Hruška z CyS Akadémia Petra Sagana.


V rodičovskej kategórii si s prehľadom ustrážila víťazstvo Martina Šichtová z KPHC Turčianske Teplice a u mužov sa v záverečnom stúpaní podarilo roztrhať skupinu Tomášovi Valíčkovi z Pro cycling team a zvíťazil.

Finálové kolo pokračuje už túto nedeľu 27. septembra v Červenom Kláštore. Organizátori sa na vás tešia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

5. kolo - Detská tour Petra Sagana - Zilina

calendar_today 19.09.2020
format_list_numbered 4. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Žilina (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – veľké finále je tu

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – veľké finále je tu

Kde inde by malo byť finále, ako v rodnom meste bratov Saganovcov?
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
keyboard_arrow_up