Reportáž: 2. kolo Hornonitrianskej enduro série - znova na blate

Druhé kolo sa konalo posledný septembrový víkend vo Veľkej Lehôtke na miestnych trailoch. Znova, ako je zvykom, som tréning v sobotu nestíhal, na trailoch nikdy nejazdil, takže príprava prebehla presne podľa mojich predstáv.

Po príchode na miesto konania utekám po číslo, lebo znova meškám a už je 10 minút po registrácii. Dievčatá v stánku pri mne prižmúrili oko a s úsmevom mi podávajú číslo. Tiež mi je veselo, ale to ma prešlo hneď ako som sa vrátil k autu. Ako sa prezliekam, tak zisťujem, že som si vlastne zabudol polovicu vecí. Veď načo náradie alebo knoty, keď sa nič nestane.


Do pretekov štartujem v prvej vlne, čo som rád, lebo čakať na štart v drese s krátkym rukávom v ranných teplotách nie je nič príjemné. Transfer na RS s číslom 1 je celkom slušný mordor v týchto mokrých podmienkach. Neviem, či som spomínal, celú noc tu vraj pršalo. Asi v polovici dobiehajú aj chalani Ľubo a Andrej na elektrikách, čo štartovali z druhej vlny. Štandardne si pri Ľubovi na pretekoch trénujem kondičku, tak sa k nim pripájam. Na štarte prvej RS dostávam pochvalu, že som prišiel ako prvý na štart na klasike. Nuž zima aj hnila donúti makať.


Poďme sa zablatiť

Prvá skúška začína hneď z ostra. Rockgarden a dve väčšie skaly vedľa seba sú strašiak pre všetky “prehadzky” a pätky. Táto časť mi tak dobre vyšla, že som si aj vyčítal, že som to nenapálil viac. Zvyšok trailu som nejak obzvlášť nepadal a dokonca tu je dosť otvorených točiek, čo je extrémne fyzicky náročné. Každá točka znamená brzdy a potom dupanie na krv k ďalšej. Znova som chalanom závidel elektriky. Jednotka bola ďaleko náročnejšia fyzicky ako technicky. Na konci pália lýtka, stehná aj ruky. Keď som sa predýchal, tak sme sa vybrali na druhý transfer. Ten sa dal celý šliapať a dokonca na konci sa išlo aj dolu.


Rovnaký kopec, iný les

Jednotka bola prevažne v jedľovom lese a dvojka mala úplne iný charakter. Prechádza listnatým lesom, je plná voľných skál, ale celá má skvelý flow, až mi je ľúto, že je tak krátka. Miestami to krásne ide dolu kopcom cez rôzne korene a skaly, a ja ju v cieli hodnotím ako najlepšiu časť pretekov.

Tretia skúška bol reparát na jednotke, keďže sa chalanom nepodarilo vybaviť povolenie na starú dhčku (tuším tak sa to volá, ak nie sorry). Ale vedel som, čo ma čaká a tak som prvé skaly napálil v plnej paľbe. Tie už spomínané dve skaly mi slušne obrúsili piny a vyvesili ma na riadítka. Plná paľba asi nebola najlepšia taktika. Zvyšok trate sa mi zdal omnoho lepší ako prvýkrát. V točkách sa vyjazdili drážky, ktoré o niečo viac podržali ako v prvej jazde.


Celé preteky boli znova krásne organizačne zvládnuté a opäť sa ukázalo, že títo ľudia to robia so srdcom. Človek sa tu cíti akoby prišiel medzi starých kamarátov na nedeľný pojazd, a presne tieto pocity robia tieto preteky takými skvelými. Snáď sa do ďalších rokov podarí aj viac RS a určite sa sem na traily ešte vrátim.

Výsledky

Muži
  • Jakub Linda 00:11:18.0
  • Marn Brozman 00:11:37.7
  • Lukáš Lukáč 00:11:41.2

Juniori
  • Damián Duchoň 00:11:37.3
  • Michal Stanko 00:12:20.9
  • Adam Hricko 00:12:55.5

Ebike
  • Ľuboš Vičík 00:11:53.6
  • Andrej Slivka 00:12:25.0
  • Ľubomír Lilge 00:12:42.3

Ženy
  • Zana Hrnčiariková 00:15:51.3
  • Eva Cifrová 00:17:23.8
  • Mateja Vonkomerová 00:18:27.0


Ďalšie kolo by sa malo konať 18. 10. 2020 v Bojniciach a dúfam, že nám to ten vírus nepokazí.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Hornonitrianska Enduro séria - Veľká Lehôtka

calendar_today 27.09.2020
label Enduro
place Veľká Lehôtka (Slovensko)

talian_mato 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.
Reportáž: Nádherný záver Hornonitrianskej Enduro Série v Bojniciach

Reportáž: Nádherný záver Hornonitrianskej Enduro Série v Bojniciach

Organizátori štvrtého a zároveň posledného kola ročníka 2023 si pre endurochtivých pretekárov pripravili štyri rýchlostné skúšky s celkový prevýšením takmer 700 metrov.
Reportáž: Donovalský Drapák 2023 - keď búrka „vyšperkuje“ trať

Reportáž: Donovalský Drapák 2023 - keď búrka „vyšperkuje“ trať

Prečo som sa prihlásila na tieto náročné MTB preteky? Zvládnem ich ako jediná pretekárka na trati?
keyboard_arrow_up