Unboxing: Cannondale SystemSix Carbon Ultegra 2021 - rýchlosť na každý deň

Už neplatí, že aero model má byť len rýchly. SystemSix to namiešal tak, že okrem ušetrených wattov získavate prekvapivo univerzálny bicykel.

Predstavovať značku Cannondale je ako nosiť drevo do lesa. Jej úspechy v cyklistike sú zárukou kvality a precíznosti, ktorou sa pýši aj v nových vyhotoveniach svojich modelov v roku 2021. K univerzálnemu SuperSix pribudol pred pár rokmi model SystemSix, ktorý je určený nielen pre výkonnostnú cestnú cyklistiku, v ktorej ide o každú sekundu a watt, ale ukázal sa aj ako univerzálny stroj pre bežného cyklistu milujúceho kvalitu.

Špecifikácia


Unboxing

Už pri pohľade na samotné balenie je jednoznačné, o akú značku ide. Po jeho rozbalení sa nám ukáže už takmer skompletizovaný celok s potrebnými ochrannými prvkami. Ako je na prvý pohľad zrejmé, na kompletné zostavenie netreba žiadneho odborníka.


V balení nájdeme aj omotávku, záslepky na riadidlá alebo pastu pre montáž sedlovky do rámu. Zaujímavosťou je prítomnosť držiaka na cyklopočítač. Inak to asi pri tomto modeli ani nejde - výkon je potrebné mať pod kontrolou. Krk vidlice doma rezať nemusíte, bezplatne výšku riadidiel prispôsobíme novému majiteľovi.


Čisté prechody medzi jednotlivými časťami bicykla sú skutočnou lahôdkou pre oko každého okoloidúceho. Zámok aerodynamickej karbónovej sedlovky je integrovaný - uchytenie je tak možné jedinou skrutkou zo spodnej časti rámu. Pohodlie zabezpečí sedlo Prologo Dimension s oceľovými ližinami.


Na opačnom konci ide opäť o kombináciu karbónových aero riadidiel s hliníkovým predstavcom z dielne samotného Cannondale. S ohľadom na minimálny odpor vzduchu sú navrhnuté aj podložky pod predstavcom, ktoré kopírujú tvar hlavovej rúrky. Vďaka negatívnemu uhlu predstavca (-17 stupňov) sú riadidlá vo vodorovnej polohe.


Dôležitou súčasťou je pohon, ktorý spolieha na mechanickú sadu Shimano Ultegra so semikompaktnými prevodníkmi 52-36 a 11-rýchlostnou kazetou so štedrým rozsahom 11-30. Aj v tomto prípade je viditeľná účasť Cannondale a to v prípade kľúk HollowGram s PressFit stredom.


Vysoký brzdný výkon a šetrenie vašich ráfikov je v kompetencii hydraulických kotúčových bŕzd zo sady Shimano Ultegra s predným 160 mm a zadným 140 mm kotúčom. Tuhosť v oboch prípadoch zabezpečuje 12 mm pevná os s nutnosťou použiť imbusový kľúč.


55 mm vysoké karbónové kolesá Vision, vhodné aj na bezdušové použitie. Na nich sú obuté 25 mm plášte Vittoria Rubino, ktoré sa vyznačujú univerzálnosťou a výborným výkonom v mokrých podmienkach.


Koncepcia aerodynamicky efektívneho rámu je založená na čistých krivkách, ktorých tvar umožňuje hladké obtekanie vzduchu okolo miest, akým sú aj zadné vzpery. Cannondale napríklad deklaruje, že pri rýchlosti 48 km/h na rovine vie tento bicykel ušetriť až 50 wattov.


SystemSix je dostupný v siedmych veľkostiach - od 47 až do 62. S bicyklom dostávate aj čidlo Cannondale Wheel Sensor, ktoré okrem bežných vlastností snímača rýchlosti ponúka aj ďalšie informácie. Stačí spárovať s appkou Cannondale. Okrem iných vychytávok k tuhosti rámu prispieva aj tapered krk vidlice, o komfort sa stará technológia SAVE v oblasti zadného trojuholníka. Pri veľkosti 56 sme navážili 8,42 kg.


Už len vyraziť. Čo poviete? Ak by bol navyše SystemSix osadený elektronickou sadou, káble by boli vedené všetky interne.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 5 289 €. Tento bicykel nájdete aj v MTBIKER shope. Ďalšie varianty tohto bicykla nájdete na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: BMC Teammachine SLR Three - aero je všetko

Unboxing: BMC Teammachine SLR Three - aero je všetko

Zrodený v horách, stvorený pre zdolávanie horských prémií a pripravený pre rýchly zjazd s ovládaním presným ako švajčiarske hodinky. Čo ponúka výbava tohto BMC-čka?
Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií PR článok

Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií

Giant, jeden z lídrov v cyklistických technológiách, predstavuje už 10. generáciu svojho ikonického radu cestných bicyklov TCR. Čo sa dá ešte vylepšiť na vylepšenom?
Video: Zvládneš agresívny posed? Novinka Pinarello Dogma X

Video: Zvládneš agresívny posed? Novinka Pinarello Dogma X

Ako si zvoliť správny posed, ktoré 3 veci sú dôležité? Objavilo Pinarello s novinkou Dogma X dieru na trhu?
keyboard_arrow_up