KE.CY alebo skvelé jazdenie priamo nad Košicami

Poďte si s nami zajazdiť na Košické cyklotraily, ktoré ponúkajú výborné jazdenie pre všetkých a to doslova nad mestom.

Časť týchto chodníčkov som mal vždy možnosť pojazdiť v podstate len v rámci maratónu. A vtedy človek predsa len nemá toľko možností na študovanie okolia a „vychutnávanie“. Sústredím sa na jazdu, občas si zavýskam a letím ďalej. Navyše traily v závere, kedy už nie je toľko energie, môžu trochu stratiť svoje čaro... hlavne ak mám nakúpené a musím stále pracovať celým telom a nie sa len tak spúšťať ako niekde po lúkach a zvážniciach. Chcel som ich lepšie spoznať aj mimo pretekového nasadenia...


Práve na to sa dokonale hodí nedeľa po maratóne, kedy sa tradične koná tzv. KE.CY Tour alebo jednoducho povedané prehliadka v sprievode chalanov, ktorí tieto traily udržiavajú. Rovnako sa pridal aj organizátor maratónu Tomi Hauser, s ktorým sme sa potom oddelili a vytvorili „maratónske“ duo a stihli pojazdiť o niečo viac . Ale timing bolo dokonalý, pretože na záverečnú chuťovku, trail SuRawý, sme sa opäť všetci spojili.


Myslím, že tu netreba nič viac vypisovať a najlepšie vám zážitok sprostredkuje video. Asi som mal ešte trochu „nakúpené“ zo soboty, takže ten prvý trail Jahoda som mal kameru prepnutú opačne a musel použiť zábery z maratónu. Ale potom už išlo všetko ako po masle a uvidíte aj také, ktoré na trati neboli, prípadne by boli už trochu „moc“ v rámci pretekového nasadenia . A rovnako verím, že kamera GoPro HERO Max, jej stabilizácia a tiež schopnosť držať horizont, zážitok ešte o niečo vylepší...


Na záver musím opäť vyzdvihnúť spojenie trailov a maratónu, čo tvorí výbornú symbiózu pre rozvoj, pričom mesto Košice tieto aktivity aktívne podporuje. A keď to ide tu, verím, že postupne snáď pribudnú aj ďalšie podobné spojenia a bude sa nám „žiť“ zase o niečo lepšie .
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: KE.CY - keď sa spojí komunita, mesto a mestské lesy

Video: KE.CY - keď sa spojí komunita, mesto a mestské lesy

Trailcentrá ako KE.CY, teda Košické cyklotraily, sú dielom nielen samotných trailbuilderov, ale aj komunity, mesta Košice, ako aj mestských lesov.
Video: MTBIKER na trailoch – KE.CY Košické cyklotraily

Video: MTBIKER na trailoch – KE.CY Košické cyklotraily

Trailcentrum v hlavnom meste východného Slovenska nás príjemne prekvapilo. 12 trailov v rôznych zónach a skvelý prístup z mesta. Raj pre bikerov.
Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Ako sa jazdí s unikátnym elektrobicyklom skúsenému pretekárovi? Prečo Kellys Theos rád využíva v tréningu?
keyboard_arrow_up