Plášte pre XC a trail - rýchlosť aj potrebný grip

Nájsť vhodnú kombináciu gripu, odolnosti a stále svižnej jazdy je úlohou výrobcov v tejto kategórii. Korene, kamene, asfalt, ale aj sucho a mokro sú podmienky, ktoré musí dobrý plášť zvládnuť.

Schwalbe Racing Ralph


Jazdci každoročne prichádzajú s novými požiadavkami na schopnosti plášťov a tomu sa musia prispôsobovať aj výrobcovia. Nemecký Schwalbe je lídrom v inováciách a tak nie je prekvapením, že Racing Raplh má viacero vylepšení. Všestranný profil, priľnavé výbežky v strede behúňa, ľahká a pružná kostra SNAKESKIN. Nesmieme zabudnúť spomenúť minimálny valivý odpor a to, že je plášť tichý. Voľba, ktorá sa hodí na preteky. Cena sa pohybuje okolo 60 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Milkit bezdušový tesniaci tmel


Švajčiarska kvalita pre fanúšikov bezdušových plášťov. Vyrába sa v rôzne veľkých baleniach od 60 ml až po 1 000 ml. My sme vybrali praktické 250 ml balenie, ktoré ľahko zbalíte na cesty a pri jeho objeme máte istotu, že aj v prípade väčšieho defektu budete mať dosť tmelu. Neobsahuje toxické ani alergénne prísady, takže jeho používanie je úplne bezpečné. Je ľahko vymývateľný a nezanecháva žiadne gumové zvyšky. Cena sa pohybuje okolo 15 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Tufo XC 14


Tento plášť v rozmeroch 29x2.25 je určený najmä pre jazdcov na XC pretekoch. Zmiešané povrchy sú to pravé, kde sa udrží aj vďaka dezénu so vzorom šípu. Kamenistý terén či vyčnievajúce korene, trávnaté plochy, ale ani piesok mu nerobí problém. Vďaka technológii VECTRANTM je zvýšená ochrana bočníc, takže zvládne aj náročný terén a nemusíte sa báť rýchleho poškodenia bočníc. Hmotnosť samotného plášťa je len 650 gramov. Cena sa pohybuje okolo 45 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BTI-151


Pri prechode na bezdušový systém zistíte, že potrebujete rôzne drobnosti, ktoré ste dovtedy nepoužívali. Samolepiaca páska do ráfika je jednou z nich a je špeciálne vhodná pre bezdušové systémy. Využijete ju bez ohľadu na to, či preferujete horskú alebo cestnú cyklistiku a vhodná je dokonca aj pre bicykle typu gravel. Dĺžka pásky na jednom kotúči je 10 metrov a šírku si môžete vybrať od 18 až po 34 mm. Cena sa pohybuje okolo 10 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pirelli Scorpion Trail 29x2,4


Ak ste fanúšikom jazdenia na 29-palcových kolesách, potom práve tento plášť vám určite spraví radosť a dodá rýchlosť. Talianska značka Pirelli je predsa známa zo svojho pôsobenia na okruhoch Formula 1. SmartGRIP je špeciálna zmes, ktorá vám poskytne nezmenenú priľnavosť, či už jazdíte za sucha alebo vás zastihne dážď. Rýchlu a istú jazdu vám umožní stredný profil výstupkov plášťa. Ponúka ľahkú možnosť úpravy na bezdušový systém. Cena sa pohybuje okolo 60 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite sada na opravu


Výhodou bezdušových plášťov je minimalizácia defektov, no keď už sa podarí, môžete všetko opraviť rýchlo a jednoducho, pričom ani nemusíte zhadzovať koleso. Táto sada je špeciálne vyvinutá na opravu bezdušových plášťov a patrí k tým, v ktorých vám nebude nič chýbať. Obsahuje všetky dôležité prvky na rýchlu opravu plášťa zvonku. Nájdete tam nožík, kriedu, rašple, ihlu, gumový roztok aj opravné šnúry. Cena sa pohybuje okolo 10 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Panaracer Romero ST 29x2,40


Pre agresívnu jazdu na traile potrebujete plášte, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Panaracer Romero má špeciálne tvarovaný dezén, vďaka ktorému je vhodný do rôznych podmienok. Je vyrobený zo zmesi Tripple Compound, ktorá zaručuje výbornú priľnavosť. Plášť má vysokú odolnosť proti defektu a dobrú trvácnosť. S rozmermi 29x2,40 máte dostatočne široký plášť, ktorý udrží tú správnu stopu a umožní voziť aj nižší tlak. Cena sa pohybuje okolo 50 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force Pro 29 x 2,1 Bobcat


Ak chcete zvýšiť svoju rýchlosť a jazdíte menej náročný terén, skúste to vyriešiť znížením hmotnosti na tom najdôležitejšom mieste. Nemusíte teda odstraňovať kapsičky či prestať nosiť so sebou fľašu s vodou. Začať môžete práve u plášťov. Bobcat Lite je nielen odľahčený, ale má aj užší profil a kevlarovú pätku. Jeho hmotnosť je niečo málo cez 400 gramov, čo je pri rozmeroch 29x2,1 nízka hodnota. Dokonalý spoločník aj pre MTB časovky do kopca. Cena sa pohybuje okolo 30 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Ak vás niektorý z uvedených modelov zaujal, neváhajte kontaktovať predajcu na uvedenom odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

XC plášte – rýchlosť, priľnavosť a odolnosť PR článok

XC plášte – rýchlosť, priľnavosť a odolnosť

Cross-country jazdenie je náročné na výdrž, silu, nechýbajú strmé stúpania, rýchle a technické zjazdy. A to musia zvládnuť aj plášte. Poď si s nami vybrať tie pravé.
Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip

Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
Plášte a príslušenstvo do náročných podmienok PR článok

Plášte a príslušenstvo do náročných podmienok

Jeseň je jednoznačne najkrajšie obdobie na jazdu v prírode. Terén však už býva mokrý a blatistý. Je teda vhodné vymeniť letný, rýchly dezén za niečo „agresívnejšie“, čo podrží v náročných podmienkach.
keyboard_arrow_up