Unboxing: Giant Talon 2 GE - čistota dizajnu

Pri navrhovaní biku sa dá zvoliť cesta, že sa použijú osvedčené komponenty, moderná geometria a uhľadený dizajn. Potom si stačí ustrážiť kvalitu a výsledok môže vyzerať práve takto.

Giant to má jednoduché v tom, že si dokáže vyrábať veľkú časť komponentov svojich bicyklov a dokonca ich dodáva aj iným značkám. Tak majú celú dobu výrobu pod palcom a na konci vedia zaujať aj cenou, nemusia sa deliť s maržou. Výsledkom môže byť aj takýto dostupný a už športovejšiu jazdu zvládajúci HT bike, ktorý je v prevedení Talon 2 GE asi v strede ponuky modelu. Základ je model 4, topka je 0.

Špecifikácia



Unboxing

Bicykle, ktoré cestujú vo svojich krabiciach, sú chránené hneď dvakrát. Prvá ochrana je krabica samotná a potom ani malá dierka v nej neznamená poškodenie biku, keďže aj on samotný je chránený ešte raz.


Ideálny pomocník pri zostavovaní biku je servisný stojan. Hodí sa aj neskôr pri údržbe miláčika. Zvonček v balení je milým detailom.


Nový bicykel je paráda. Všetko nové, bez škrabančekov, kiežby to takto chcelo vydržať čo najdlhšie. Dobrý pomocník sú priesvitné ochranné nálepky, ktoré sa dajú dokúpiť.


Pri tejto cenovej kategórii nemusí byť jazdec dostatočne vyjazdený a preto je ukazovateľ zvoleného prevodu praktická vec. Na zamykanie vidlice si človek rýchlo zvykne, ak sa šliape po asfalte alebo zo sedla, pruženie vidlice nie je žiadúce.


Rám je z hliníka a značka si ho kompletne vyrába sama. Potom sa vedia hrať aj s geometriou, ktorá je určená do ľahšieho terénu. K dispozícii sú veľkosti XS až XXL.


S veľkosťou rámu súvisia aj kolesá. Najmenšia veľkosť je len 27,5”, stredné sú na výber v oboch rozmeroch a od XL-ka sú len 29”. Plášte sú vo veľkorysej šírke, obuté sú Maxxis REKON 2.4.


Pohon je v réžii Shimana, na svoje si prídu milovníci prešmykovačov. 2x9 prevodov poháňa reťaz od svetového výrobcu reťazí KMC, dokonca aj kľuky sú od Shimana.


Brzdy sú základné hydraulické od Shimana, vidlica je základ od značky SR Suntour, model XCT30 HLO. Pružina ponúka 100 mm.


Giant je gigant a nemá problém si vyrábať väčšinu doplnkov vo svojej réžii. Vďaka tomu si vedia ustrážiť kvalitu, zladiť dizajn a zaujímavá je aj cena. Čo hovoríte na celok?


Hmotnosť pri veľkosti M.


Geometria



Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 749 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, ďalšie bicykle a produkty Giant nájdete v našom shope na profile značky.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 – výkonný a zábavný ebike

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 – výkonný a zábavný ebike

Zažite rýchlosť v stúpaniach a úsmev na tvári dolu trailom. Pokojne aj niekoľkokrát po sebe. Dostatok výkonu a jazda plná zábavy sú hlavné rysy modelu Trance X E+ 3.
Unboxing: Giant XTC Advanced 29 3 - seriózny XC hardtail

Unboxing: Giant XTC Advanced 29 3 - seriózny XC hardtail

Maratónska sezóna je v plnom prúde. Ak hľadáte ľahký bicykel, s ktorým si môžete dopriať seriózny tréning, ako aj pretekárske nasadenie v kopcoch, čítajte ďalej.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up