Virtuálne MTBIKER jazdy na Zwifte - ako, kedy, prečo

Spoločné MTBIKER jazdy na Zwifte spúšťame aj túto zimu, okrem tréningu hlavne pokecáš a keď bude chuť, vyskúšame aj virtuálne preteky.

Minulý rok náš Michal prišiel s výbornou myšlienkou a zorganizoval niekoľko spoločných jázd na Zwifte. Od poslednej zimy prešlo len niekoľko mesiacov, ale obľuba smart trenažérov neskutočne podrástla, takže ani sekundu sme neváhali, či túto aktivitu zopakovať. K tejto aktivite sa túto zimu pripája aj Cepo, takže poďme sa pozrieť na to, čo treba spraviť pre to, aby ste sa vedeli virtuálneho MTBIKER tréningu zúčastniť.


Prvá jazda

Najlepšie bude, ak si prečítate návod z minulého roku, v podstate sa nič nezmenilo, ak už sledujete na Zwifte Michala, pridajte si tam aj Cepa, na Zwifte ho nájdete s nickom Tom Cepo@MTBIKER. Ako si niekoho vyhľadať v aplikácii Zwift, sa tiež dočítate v návode.


Začíname

Ak ste spravili všetko, ako je v návode vysvetlené a Mišo alebo Cepo vám poslali pozvánku na konkrétny tréning, tak je potrebné ideálne 10 min. pre stanoveným časom jazdy byť už pripojený, voľne si v Zwifte jazdiť, nech máte istotu, že trenažér s appkou správne funguje. Potom vám tesne pred stanoveným časom vyskočí pozvánka na našu jazdu, keď ju prijmete, prepne vás na štart v prostredí, ktoré bolo vybraté pre jazdu. K jazde sa nedá pripojiť dodatočne, kto zmešká úvod, už sa s tým nedá nič robiť.


Režimy jazdenia

Samotná jazda môže prebiehať v režime, keď ideme všetci spolu, rýchlosť akou sa pohybujeme je generovaná spoločným výkonom. Čím sa viacej budeme snažiť, tým rýchlejšie všetci pôjdeme. Nikto zo skupiny neodpadá, ide o to si jazdu spoločne užiť, mať čas a energiu na výmenu správ cez Zwift. Druhá alternatíva sú preteky, normálne sa odštartuje, každý ide za seba, na záver sú výsledky. Toto si vyskúšať môžeme tiež, aj keď to s týmto pretekaním netreba prehánať. Je zima, je lepšie v pokoji najazdievať kilometre. Pri pretekaní navyše nebudeme stíhať komunikovať, čo je jeden z dôvodov, prečo sa tam stretávame. A výsledky sú vždy sporné, výkon jazdca záleží od toho, či má správne uvedenú hmotnosť, či má dobre nastavený trenažér a pod. Ale občas na pobavenie zaradíme.


Ďalšie jazdy

Termín jazdy vždy ohlásime na Instagrame MTBIKER_shop, dobré je ho sledovať, informácie sa budú objavovať v denných príbehoch kanálu, v stories. Čas zatiaľ nejdeme stanovovať fixne, uvidíme, ako si to sadne. Limitom Zwiftu je, že má obmedzený počet účastníkov na jednu jazdu a tiež, že každý tréning sa musia účastníci ručne dopredu pozvať. Škoda, že nie je možnosť vytvorenia udalosti tak, že sa cez nejaký link pripojí, kto zrovna chce. Ručné pozývanie robí organizátor jazdy Mišo alebo Cepo. Veľká pomoc bude, ak si za priezvisko dopíšete tiež @MTBIKER, ľahšie sa im bude vyberať účastníkov. Ak si tam toto dopíšete, automaticky vás pozveme na každú jazdu, môžeme takto fungovať, kým nenaplníme limit jazdy.


Zhrnutie

Opakovanie je matka múdrosti a hlavne celá táto procedúra nie je jednoduchá, tak radšej ešte raz:

  • prečítať si návod
  • sledovať na Zwifte Tomáš Cepka@MTBIKER a Michal Rachela@MTBIKER
  • sledovať Instagram MTBIKER_shop
  • v kolónke priezvisko si na Zwifte pridať @MTBIKER
  • pred tréningom byť v predstihu pripojený na Zwifte

Tešíme sa, uvidíme aký veľký balík sa nám podarí zorganizovať tento rok. A tiež sme zvedaví, aké klenoty sa dočítame v správach, ktoré si vymeníme na Zwifte počas jazdenia. Nachystať vodu, uteráky, ventilátor a vyrážame!
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Aby sa čas nevliekol – MTBIKER jazdy na Zwifte

Aby sa čas nevliekol – MTBIKER jazdy na Zwifte

Ako si poradiť s najväčším nepriateľom trenažérovania? Tréning utečie rýchlejšie vďaka spoločnej jazde.
Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
keyboard_arrow_up