Rok s WeLoveCycling

WeLoveCycling v ničom nezaostáva za svojím názvom a neúnavne prináša zaujímavé články z oblasti cyklistiky. Pravidelná dávka noviniek zo sveta profesionálov, rozhovory na aktuálne témy či so zaujímavými ľuďmi.

Nájdete tu však aj množstvo rád, lekárskych štúdií a skvelých trikov ako vylepšiť či už svoj bicykel alebo svoj výkon. Nezabúda ani na Petra Sagana a dôkladne sleduje jeho úspechy vo svete profesionálov. Ak ste počas tohto, na udalosti zvláštneho, roka nemali čas všetko sledovať, prinášame stručný prehľad najzaujímavejších tém za uplynulých dvanásť mesiacov z WeLoveCycling.

Zdroj: pixabay.com

Pravidelné a čerstvé správy z profipelotónu

Mesačná desiatka je názov pravidelnej série mapujúcej život v profipelotóne. Aj keď to na jar vyzeralo, že nebude o čom písať. Všetky preteky boli stopnuté a nebolo isté, ktoré budú len presunuté na neskorší dátum a ktoré sa nebudú konať vôbec. Návrat do nedávnej minulosti bol nakoniec osviežujúci a pripomenuli sme si aspoň to, čo sa udialo v mesiaci apríl počas posledných desiatich rokov. Nakoniec sa veci predsa len utriasli a koniec leta a začiatok školského roka bol celosvetovo v znamení cyklistiky. V septembri sme všetci s napätím sledovali Tour de France, ale aj na Slovensku mala svoje finále síce trochu kratšia, ale o to zaujímavejšia séria ŠKODA BIKE OPEN TOUR, o ktorej sme písali v septembrovom článku. Všetky časti série Mesačná desiatka nájdete na stránke WeLoveCycling.

Zdroj: pixabay.com

Rozhovory so zaujímavými ľuďmi

Každému cyklistovi, či už má ambície stať sa profesionálom alebo sa len dobre umiestniť na niektorom z každoročných pretekov vo svojom okolí, dobre padne prečítať si zaujímavé rozhovory s úspešnými športovými osobnosťami. Na stránkach WeLoveCycling nájdete rozhovory napríklad s Marekom Gajdulom, ale celkom pekne sa rozrozprával aj Martin Svrček. Dozviete sa, ako trénujú, čo by radi zmenili na cyklistike a spomenuli aj zaujímavé príhody z ich športového života.

Zdroj: Michal Iždinský
Ak sa vám zdá, že drevený bicykel nájdete len ako vtipnú fotografiu na sociálnych sieťach, ste na omyle. Drevené bicykle sa reálne vyrábajú a to dokonca na Slovensku. Prečítajte si o tom, ako drevený rám vydrží dokonca viac než ten klasický, vďaka schopnosti dreva pohltiť nárazovú energiu. A v neposlednom rade je každý bicykel originál, vďaka jedinečnej kresbe a farbe dreva. Zatiaľ sú v ponuke len horské bicykle, ale už výrobca plánuje aj cestný bicykel.

Zo života Petra Sagana

Peter Sagan je aktívny nielen na profesionálnych pretekoch, ale podporuje aj nové talenty v jeho rodnej krajine. Detská Tour Petra Sagana sa začala ešte pred letnými prázdninami v krásnom kraji Rajeckej Lesnej a následne počas ďalších mesiacov pokračovala ešte v ďalších lokalitách. Je možné, že na týchto pretekoch sa raz objaví aj nástupca nášho úspešného cyklistu, ktorého meno preteky nesú. A netreba zabúdať ani na sériu ŠKODA BIKE OPEN TOUR, ktorú sa aj napriek ťažkým podmienkam podarilo uskutočniť.

Zdroj: Séria ŠBOT
V čase neplánovaného voľna počas jarnej prípravy sme všetci boli zvedaví na Petrove výkony na Tour de France. Nedopadlo to síce ako sme očakávali, ale napriek tomu sme svoje nádeje nevzdávali a na Gire sme sa predsa len dočkali etapového víťazstva.

Množstvo rád pre hobby jazdcov

Aký by to bol cyklistický magazín, keby neponúkol rady pre fanúšikov cyklistiky. Možno vás zaujíma výživa, čo jesť pred výjazdom, čo si vziať so sebou, ale aj do akej miery je dôležitá hydratácia. Je potrebné vyradiť z jedálnička sacharidy, keď chcete upraviť svoju hmotnosť? Týmito témami sa zaoberá článok Strava a výživa cyklistu – základné rady pre hobby jazdcov. Káva a cyklistika sú nerozlučnou dvojicou a popísalo sa o tom naozaj veľa. Že sa však o tomto nápoji máme stále čo učiť, nás presvedčil aj nový výskum. S pribúdajúcimi rokmi sa metabolizmus kofeínu v tele spomalí, a tak treba vypiť svoju pravidelnú kávu pred tréningom o niečo skôr. O koľko? To sa dozviete v článku 4 veci, ktoré by sme ako cyklisti mali vedieť o káve.

Zdroj: pixabay.com
Pozreli sme sa len na štyri okruhy tém a našli sme veľa zaujímavých informácií. Ak sa chcete dozvedieť viac, na stránkach WeLoveCycling nájdete hodnotné čítanie nielen k poludňajšej kávičke, ale aj keď budete hľadať zaujímavosti a rady zo sveta cyklistiky. Prajeme vám úspešný rok 2021.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up