Best of 2020 - najlepšie články magazínu

Rok 2020 bol na športové aktivity ideálny a preto nevadilo, že vypadli niektoré súťažné podujatia, v našom magazíne bolo čo čítať, toto je prehľad toho najzaujímavejšieho.

Tento prehľad spravíme podľa našich klasických kritérií, pozrieme sa na najčítanejšie a najviac diskutované články a články s najväčším počtom “páčikov”. Na záver udelíme divoké karty textom, ktoré možno nespĺňajú tieto parametre, ale z nejakých dôvodov sú našim srdciam blízke. Inak, ak by vás top články zaujímali aj v priebehu roka, v magazíne máte tieto 3 kategórie stále k dispozícii, v prehliadači na PC stačí pozrieť vľavo do bočnej ponuky, pod ňou je dokonca prehľad najčítanejších vecí za posledných 30 dní. Takto vám nič podstatné neutečie.

Najčítanejšie články 2020

Začneme od 3. miesta, nie je úplne prekvapením, že znižovanie hmotnosti a chudnutie vás zaujíma, je to zaujímavá téma aj pre bežných ľudí, my cyklisti ju riešime ešte viacej. Imro sa na túto tému pozrel spôsobom, ktorý mu je typický. Bez preháňania a s rozumom prehľadne zhrnul všetko podstatné. Teraz je ideálny čas na osvieženie si týchto základných pravidiel, k článku sa vrátite na tomto odkaze.


Články o komponentoch a bicykloch majú často dobrú čítanosť, na 2. miesto sa vyšvihol Ghost Nirvana. Na tomto unboxing článku je vidieť, že značka Ghost je populárna a tiež že cenovka na úrovni 1 000 € je tá hranica, kedy takto drahý bike oslovuje veľa čitateľov. Model Nirvana máme na shope aj vo verzii pre rok 2021, k tomu ako sme ho skladali sa vrátite cez tento odkaz.


Zaujímavé, že všetky 3 najčítanejšie články za rok 2020 vznikli v prvých dvoch mesiacoch, buď to je náhoda, alebo ste mali len viacej času na čítanie. Na úplnom vrchole sa ocitol článok o Imrovom biku Rock Machine Blizz CRB, ktorého súčasťou je aj rozhovor s tvorcom tohto biku. Opäť kombinácia zaujímavej a obľúbenej značky Rock Machine a Imrovho citu pre písanie a natáčanie videí. Celý článok je na tomto odkaze, model Blizz CRB 2021 je už v shope.


Najobľúbenejšie články 2020

Meno Ján Halík je v cyklo komunite známe, je to okrem iného dobrý kamarát Imra a tak ste ho už mohli vidieť v nejakých našich videách. Je škoda, že do písania a natáčania sa mu veľmi nechce, ako je vidieť na jeho reporte z majstráku, určite by mal čo povedať. Navyše je príjemný jeho skromný a autentický spôsob, ako dokáže veci popisovať. Ak sa vám jeho článok páčil, napíšte komentár, možno ho to nakopne do písania . Celkovo 3. najobľúbenejší článok nájdete na tomto odkaze.


Úspešnosť ďalšieho Imrovho článku nás veľmi teší, lebo sa netýka ani žiadnych extrémnych športových výkonov a nie je ani o nejakom obľúbenom biku alebo podobne. Snažili sme sa s vami podeliť o spôsob, ako sa dá na netradičný rok 2020 pozerať, podľa aktuálnej situácie je článok naďalej vysoko aktuálny, tu na vás čaká na prečítanie.


A zaslúžene na vrchole stojí zdolaných 10 000 výškových metrov počas jedného výjazdu, pokorená výzva všeobecne známa ako Everesting. Podľa zásluhy dostal najviac lajkov, jeho prečítaním ste sa mohli pobaviť a aj inšpirovať. Bol to ten okamžik, kedy sa nám v hlavách zrodila myšlienka na podobnú výzvu, ktorou sme chceli inšpirovať čo najviac ľudí, ale o tom ešte nižšie. Článok vrátane super videa nájdete na tomto odkaze.


Najviac komentované články 2020

A vstupujeme na horúcu pôdu, pozrieme sa na články, ktoré ste mali chuť najviac komentovať v roku 2020. A prečo horúcu? Lebo všeobecne diskusia pod článkami na internete je špecifická oblasť, nebýva využívaná len na pochvalu autora za článok, doplňujúcu otázku k téme, alebo kľudne aj konštruktívnu kritiku. Občas slúži len na nakŕmenie vlastného ega komentujúceho, chuť svetu ukázať, že ja to viem najlepšie, špeciálna kategória sú zlomyselníci s chuťou provokovať, tzv. trollovia. Preto by bola škoda, aby sme si takto pokazili aj naše diskusie pod článkami, nech nestratíme chuť ich čítať, veď koho by bavilo sa pozerať, ako sa tam niekto uráža alebo háda.


Preto sa pokúsme pred napísaním príspevku do diskusie najprv zamyslieť, či sme článok alebo príspevok druhého správne pochopili, či nešlo o recesiu, doplňujúca otázka nič nepokazí, provokatérom odpisovať netreba, na to tam je tlačidlo s prstom dole. Stále však treba povedať, že oproti iným webom cítiť, či sme komunita cyklistov a to nás spája a je jedno, či niekto jazdí horu, cestu alebo ebike, dôležité je, že všetci máme vášeň pre pohyb, aj keď každému chutí v inej podobe.

A kto sú to tí favoriti za rok 2020? Bronz získali prešľapy na oblečení cyklistu, humorne ladený pokus Cepa nájdete na tomto odkaze.


Keď písal Peter článok o ebikoch, asi ani netušil, akú diskusiu tým rozpúta. Jednoduché opísanie prínosov bicyklov s motorom stále niektorých rozpaľuje, veríme, že v roku 2021 sa už ebiky definitívne vyslobodia z kategórie nového a neznámemo a preto pre niektorých tak citlivého...


A na vrchle stojí opäť módna polícia, tentokrát so zameraním na prešľapy na bicykli. Cepov druhý pokus o nadsádzku a recesiu spustil takú diskusiu, že článok sa stal najviac diskutovaným v histórii MTBIKERu. Na záver tejto kategórie otázka na zamyslenie a odľahčenie, článok o módnej polícii elektrobicyklov by nám zhodil server s magazínom?


Naše obľúbené články

Začneme s našou kamarátkou Aďkou zo Serede, ktorá sa podelila vo svojom článku s tým, aké to je byť mladou pretekárkou. Jej článok sa dokonca dostal aj medzi najlepšie hodnotené texty v roku 2020. Preto ak máš aj ty čo povedať a máš chuť napísať o svojom cyklo živote alebo veciach s tým súvisiacich, v magazíne je tlačidlo na pridanie článku, tam sa dozvieš všetko potrebné. Aďkin článok je na tomto odkaze, jej ďalšie dielka vám zobrazí pri kliknutí na jej nick v hlavičke textu.


Keď už sme spomenuli Everesting, na záver sme si museli nechať Gerlaching. Ako ste sa do toho obuli, nás veľmi príjemne prekvapilo, na rok určite pokračujeme. Článok nájdete na tomto odkaze, všetky detaily o výzve sú v sekcii výjazdy. Výzva neskončila, obrovský rešpekt zaslúžia všetci zimní Gerlacheri. A nezabudnite k jazde nahrať aj fotky, nech sa ostatní môžeme inšpirovať.


A aký bude rok 2021 a články, ktoré prinesie? To vieme celkom presne, budú také, ako si ich spravíme, záleží len na nás, ako ten čas prežijeme. Keďže nás cyklistika robí lepšími ľuďmi, nebojíme sa, že by sme si nenašli nejaký spôsob, ako sa jej budeme vedieť venovať, nech už na nás v budúcom roku čaká čokoľvek.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Najčítanejšie, najkomentovanejšie a najobľúbenejšie články za rok 2023

Najčítanejšie, najkomentovanejšie a najobľúbenejšie články za rok 2023

Ktoré články nazbierali najlepšie čísla v roku 2023, kde sa najviac komentovalo a ktorý text získal najviac sympatií?
TOP10 2022 - najčítanejšie články od MTBIKER redaktorov

TOP10 2022 - najčítanejšie články od MTBIKER redaktorov

Aké články sa čítali v roku 2022, čo vás z kuchyne MTBIKER zaujalo tento rok najviac?
keyboard_arrow_up