Unboxing: Rock Machine Blizzard TRL 30-29 - vstupenka do sveta trailu

Dostatočné zdvihy, správna geometria robustnejšieho rámu, širšie plášte a štvorpiestikové brzdy. A čo ak je tento recept na zábavu ešte aj príjemne dostupný?

Pri zvažovaní nového fulla z ponuky Rock Machine to má biker jednoduché. Spoľahnúť sa môže na model Blizzard v troch prevedeniach. Ak preferuje celodenky a zábavné XC jazdenie, tak si vyberie prevedenie s označením XCM, ak sa rád zastaví pri nejakom traile a dá si ho pre radosť aj viackrát, tak ideál bude verzia TRL. A ak sa zo skákania "dvojákov" stane vášeň a jazdec si predstavuje seba, ako sa zúčastňuje enduro série, to bude ideálny čisto Blizzard bez prívlastku. Nám tu pristála krabica s takpovediac stredným variantom, poďme si zložiť Rock Machine Blizzard TRL 30-29.

Špecifikácia


Unboxing

Krabica ako krabica, až zo štítku vidieť, aký je to model. Ale už pri otvorení na nás vykuknú plášte, ktoré podľa vzoru a šírky nebudú zo žiadneho XC biku.


Takto vyzerá puzzle pre veľkých chlapcov. Uspokojivý bude proces skladania, ešte väčšia odmena príde potom počas jazdy.


V RM nám chceli pri balení biku ukázať použitie všetkých možných obalových materiálov. Plast, kartón, "eska" pásky...


Čo vyzerá na začiatok zložito, pri použití správnych postupov a potrebného vybavenia nie je náročné. A na detailoch nám záleží...


Hliníkový rám v slušivom dizajne je dostupný v troch veľkostiach. Táto informácia je platná pre všetky verzie modelu Blizzard. Aj na modeli TRL nájdete známe nápisy Trail Advanced Geometry a Floating Pivot Suspension. Voľne preložené ako: “Bude so mnou zábava smerom dole z kopca a v stúpaní ťa podržím.” Vnútorná kabeláž a boostová oska prítomná tiež.


Pri zdvihoch 140/140 mm sme niekde medzi svetom XC, AM a enduro jazdením. Vidlica aj tlmič od značky Rock Shox nemôžu nikoho uraziť, vpredu s tapered hlavou model Recon a vzadu máme tlmič Deluxe.


Na takýto bike vhodný druh pohonu 1x11 v podaní Shimano Deore s kazetou s dostatočným rozsahom 11-51. Kde by sa pri XC žiadalo jemnejšie odstupňovanie, tu sa hodí pohon, čo znesie trochu hrubšie zaobchádzanie. Dĺžka kľúk pre všetky veľkosti 175 mm.


Pri brzdách s presným označením SHIMANO BL-MT4100/BR-MT420 stačí vedieť tri veci. Shimano, štyri piestiky a kotúče 180 mm.


Doplnky, ako sme pri RM zvyknutí, kombinácia značky WTB a ONE1. Teleskopická sedlovka s chodom podľa veľkosti 150 - 170 mm.


O prednom plášti WTB Vigilante v šírke 2,5”, ktorý je na biku osadený a vidieť ho na všetkých fotkách, nebolo v popise ani zmienky. Asi sa chybička vlúdila, do RM sme napísali. V kombinácii so zadným WTB Trail Boss 2.40" slušná kombinácia. Sme na 29”, len enduro Blizzard má mullet kombináciu, inak celá ponuka už len s týmto väčším rozmerom kolies.


Zložený bike, pripravený na novú sezónu.


Toto je obľúbené miesto u nás v MTBIKER centre, tam vyzerá každý bike krásne .


Vážili sme Mko s výsledkom 15,40 kg.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 2 099 €. Bicykel z tohto modelového radu, no vo vyššej výbave, nájdete aj v našom MTBIKER shope, ďalšie bicykle a produkty Rock Machine nájdete v našom shope na profile značky. Našu aktuálnu ponuku AM/trail modelov s cenou okolo 2000 eur nájdete na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - doručenie bicykla a bikefitting

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze. Služba bude dostupná po skončení aktuálnych protiepidemických opatrení.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
Môj bicykel snov alebo na čom pôjdem BIKE Transalp

Môj bicykel snov alebo na čom pôjdem BIKE Transalp

Každý si pod pojmom „dream bike“ môže predstaviť niečo iné. Dnes sa pozrieme, ako vyzerá taký bicykel podľa mojich kritérií a ako sa splnil jeden sen.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up