Unboxing: Orbea MX 29 50 - vstup do sveta španielskej značky

Dostupný bike s rukopisom značky, ktorá má u nás mnoho priaznivcov. Prečo nemať už prvý bicykel od značky, ktorú obdivujete na svetových pretekoch?

Ak by sme hľadali nejaké prívlastky pre španielsku značku Orbea, určite by sme tam spomenuli dizajn a jej športové zameranie. A je dobré, že tomuto ostávajú verní aj pri ich základnom horáčiku, ktorý to prvé napĺňa v plnom rozsahu a to druhé primerane k cenovke a zameraniu bicykla. MX s označením 50 je vstupná brána pre priaznivcov Orbea, ak sa ti nejaká značka páči, prečo si ju nedopriať už na takomto biku vhodnom na pohodové jazdenie, alebo na začiatky s horskou cyklistikou.

Špecifikácia


Unboxing

Nezáleží na cene biku, dôležité je, že spravil majiteľovi radosť. Potom je príjemné sa ukázať s novým strojom na sociálnych sieťach, aký použiť hashtag, budete vedieť podľa krabice.


Tu to ešte nevyzerá, že táto kôpka “železa” a obalov sa bude raz preháňať po lúkach a poliach.


Aj kombinácia hliník/hliník si zaslúži ošetrenie pastou, až tak nehrozí zošmyknutie sedlovky, ale naopak, jej “zakusnutie”. Odstraňovať ochranné nálepky je príjemný pocit, pod nimi ešte lak bez jedinej chybičky.


Pri nastavovaní posedu vám dobre poslúžia články a videá, kde sa téme venujeme. Potom budete vedieť, ako vysoko so sedlom a čo s riadidlami.


Pozrime sa na komponenty, veľa z nich nesie označenie Orbea, značka si tak vie všetko pekne zladiť. Brzdy už hydraulické, na Shimano sa dá v tomto spoľahnúť. Ešte použitý rýchloupinák.


Vidlica Suntour s pružinou a so 100 mm spraví jazdu pohodlnejšou. Pri osádzaní bolo treba roztiahnuť brzdové doštičky, lepší ako šroubovák je špeciálny a na to určený nástroj.


Plášte Kenda v šírke 2,35” a pri veľkosti L na 29” kolesách vás pekne povezú aj na rozbitom asfalte a tvrdom povrchu, nie je problém vybehnúť aj na nespevnený povrch. Už sa len hráte s tlakom v dušiach.


Vážená veľkosť L. Hmotnosť pri takto ladenom biku má informatívny charakter. Dôležité je, že všetko funguje, lovci gramov so športovejšími ambíciami lovia v iných vodách.


Rám z hliníka má príjemne moderný strih. K dispozícii je 5 veľkostí, tie menšie s kolesami 27,5”. Interná kabeláž, slopingový rám, vkusné lakovanie, bike vyzerá drahší, ako je.


Na výber má jazdec 2x8 prevodov pod taktovkou Shimano Acera.


Naša fotostena dala vyniknúť aj tomuto biku, čo myslíte?


Hotovo, bike po fotení putuje na predajňu, kde si ho môže prísť vyskúšať budúci majiteľ.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 499 €. Aktuálnu ponuku bicyklov od značky Orbea nájdete na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - doručenie bicykla a bikefitting

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze. Služba bude dostupná po skončení aktuálnych protiepidemických opatrení.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Stúpať s ľahkosťou do kopcov, prejsť hrebeňom a potom si užiť zjazd. Je jedno, či to budú preteky, tréning alebo výjazd s partiou. Je Orbea OIZ M11 ideálnym bicyklom?
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024 PR článok

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024

Táto značka si nájde fanúšikov, ktorí radi bojujú proti sekundám, alebo potrebujú poriadny stroj do ťažkého terénu.

Výber z produktov

keyboard_arrow_up