INTERSPORT ŠPRINTPOLOM 2009 z pohľadu "bežného" bikera.

Rok sa s rokom zišiel a začal sa blížiť dátum konania INTERSPORT ŠPRINTPOLOMU 2009. Bol som na tejto akcii po prvýkrát minulý rok. Domáce prostredie, doslova až rodinná atmosféra mi nedali nezúčastniť sa aj toho ročníka. Tá malá dedinka a kopec mi učarovali...

Cesta
Rok sa s rokom zišiel a začal sa blížiť dátum konania INTERŠPRINTPOLOMU 2009. Bol som na tejto akcii po prvýkrát minulý rok. Domáce prostredie, doslova až rodinná atmosféra mi nedali nezúčastniť sa aj toho ročníka. Tá malá dedinka a kopec mi učarovali. Lákadlom bola nielen tombola, ale aj vidina zlepšenia minuloročného času. Vyhliadky podľa predpovede neboli nejak ružové, na živelnú katastrofu to však nevyzeralo. Teda verdikt v sobotu ráno bol jasný: nakladám a vyrážam smer Žilina. Z Topoľčian niečo cez dve hodiny cesty. Spočiatku to vyzerá dobre, stierače robotu nemajú, ale to som ešte len pri Novákoch. Horšie to začína byť v okolí Fačkova: hmla je hustá tak, že je ledva vidieť zvodidlá pri ceste. " title=" Vody na čelnom skle pribúda. Objavujú sa prvé pochybnosti, či to bol dobrý nápad ísť tam. Konečne sa objavuje vytúžená ceduľa Žilina. Cieľ je blízko, do reality ma vrátil pohľad na haváriu. Tri autá na kraji cesty, pokrútene plechy, rozbité svetlá. Uberám z plynu, radšej nech tam dôjdem celý. O päť minút nato Stráňavy. Prekvapilo ma množstvo ľudí a áut. Minulý rok tu bolo dovedna 60 bikerov a dnes, hľadal som miesto kde zaparkujem. Problém nebol, no nechcelo sa mi chodiť extra ďaleko. Prezentácia bez väčších problémov - zaplatil som, dostávam igelitku so štartovým číslom, plus klasické darčeky. Idem hľadať Danku zo Zvolena, nachádzam ju za budovou kulturáku asi o meter ďalej ako som parkoval ja minulý rok. Ona, jej manžel a dcéra majú už biky poskladané a pripravený na štart. Ani upršané počasie im na nálade neubralo. Poopytovali sa ma ešte niečo k trati, želal som im veľa šťastia. Beriem foťák a začínam hľadať strategické miesto - chcem stihnúť aspoň pár fotiek predtým čo sa sám pôjdem prezliecť. Ono, rozhýbať sa trochu treba.

Intersport Sprintpolom
Preteky
Prvý človek sa vydáva na trať, teda dievča v drese CK MTB Dohňany. Vyzerá že si to užíva, tak robím fotku, samozrejme že povzbudím. Najvyšší čas ísť sa prezliecť, no chcem ešte odfotiť Zvolenčanov a tak čakám. Po 10 minútach už spomínaná trojica zo ZV odštartovala, konečne sa aj ja môžem ísť pripraviť. Hodím na seba veci a poďme šliapať. Počasie mi začalo priať: prestalo popŕchať, čo ma dosť potešilo. Rozhodol som sa ísť v letnom drese. Zhadzujem aj rukávy, veď cestou hore bude teplo. Kopec som mal ako tak v pamäti a o to lepšie som vedel pripraviť nato, aby som to hneď zo začiatku neprepálil. Hneď zozačiatku po esíčku nasleduje krutá realita - začína sa stúpenie. Na úvode sa snažím dostať do svojho tempa - držať kadenciu niekde na 65. Ešte pred vstupom do lesa dobieham pretekára predo mnou. Je to smutné, no dodáva mi to energie. Všetko vyzerá v poriadku, držím si čas, za ktorý som si stanovil, že to vyšliapem. Na kvázi rovinke siaham po fľaške - potrebujem do seba dostať trochu vody, nejako sa mi to nezdá, no dobieham ďalšieho" title=" Chvíľu sa snaží zachytiť tempo, ale nedarí sa mu to a vzďaľujem sa. Od tretieho kilometra mi začína boj samého so sebou, akosi sa mi nezdá čas, vidí sa mi to horšie ako minulý rok. Zmocnila sa ma pochybnosť, či to vyšliapem aspoň v takom čase, ako minulý rok. Na vzdialenosti 4500 m sa vynorila postava ďalšieho bikera. Obzriem sa na štartové číslo o 4 miest nižšie ako moje - povzbudzujúca správa pre mňa. Tá ma akosi naštartovala a pridávam. V duchu si síce vravím „ešte je to 2400 metrov do cieľa“, no riskujem to. Za piatym kilometrom poriadne nevidím na cestu, pošuchnem okuliare nižšie s domnienkou, že sa mi zarosili, no žiadna zmena - je tu taká hmla." title=" Míňam Danku, ktorá je na ceste dole a z výrazu na tvári to vyzeralo na spokojnosť. Predo mnou je záverečných 500 metrov do cieľa, na tachometri čas 28:32 a je mi jasné, že pod pol hodinu to už nedám. Idem so sedla v snahe koľko toľko prilepšiť výsledok. V tých posledných metroch veľmi pomohlo povzbudzovanie - netuším kto to kričal, ale dodatočne mu zato ďakujem. Prekvapila ma nafukovacia prejazdová brána v cieli. Očividne sa úroveň toho podujatia zase o kus zlepšila. Výborne padla aj deka ktorú na mňa hneď prehodili, do ruky čaj. Čo viacej môže človek po príjazde chcieť? ehm " title=" Trochu som sa oťukal, hodil na seba bundu a s výstrahou, že to dosť vynáša šiel dole. Cca v polovici kopca sa rozpršalo. Keď vidím tých ľudí, čo sa štverajú hore, je mi ich aj ľúto. Hold, treba mať aj šťastie na počasie, nič sa nedá robiť.

Intersport Sprintpolom
Vyhlásenie výsledkov tombola
Veľkou výhodou tejto akcie je že aj pri nepriazni počasia sa môžu pretekári najesť v suchu a teple, čo je podľa môjho názoru dosť veľké plus. Trochu som sklamaný z jedla - klobása je oproti minuloročnému segedínu poslabšia, no hlad je najlepší kuchár, a tak nemala čas vychladnúť. Vyhlásenie výsledkov pomerne dosť rýchle, veď všetci sa ponáhľali domov na futbal." title=" Ku podivu, nepostrehol som, alebo nepamätám si nejaké popletenie poradia na stupňoch víťazov, čo sa na maratónoch stáva bežne. Prekvapením pre mňa bolo prvé miesto Danky, ktorá sedela vedľa mňa, a tak skromne si hovorí "ja isto nie, boli tu lepšie". Ani to nedopovedala a do rúk jej podávajú diplom za prvé miesto. No očividne mali deň: aj z tomboly si odniesli dve ceny a jej dcérka rovnako na stupni víťazov.
Na záver by som dodal, že lepšie ukončenie MTB sezóny si človek nemôže želať. Zlepšil som čas, za ktorý som dostal od svojho sponzora vypísanú finančnú odmenu, z mojej strany teda maximálna spokojnosť. Ak budem môcť, o rok som v Stráňavách zas.

Intersport Sprintpolom
Fotky
PETER1014 a maro17
http://picasaweb.google.com/peter.schneidgen/Sprintpolom2009CasovkaDoVrchu#
http://picasaweb.google.sk/katko16/IntersportSprintPolom#
http://picasaweb.google.sk/karol.jungmann/IntersportSprintpolom200910102009#
http://www.cyklomania.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=518&Itemid=1
http://picasaweb.google.com/ascoforge/Sprintpolom09?authkey=Gv1sRgCMzc38bY6OjftgE#
http://skicool.rajce.idnes.cz/Sprintpolom_09-Rivia/

Diskusia
http://forum.mtbiker.sk/maratony-xc/intersport-sprintpolom-2009-t20823-240.html

Výsledky
http://www.cyklopozitiv.sk/polom.php?section=p_vysledky
report_problem Našiel si v texte chybu?
PETER1014 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: MTBIKER Šprintpolom 2022 alebo ukončiť sezónu ako sa patrí

Reportáž: MTBIKER Šprintpolom 2022 alebo ukončiť sezónu ako sa patrí

V sobotu 8. októbra sa po dvojročnej pauze konal už 16. ročník tejto časovky do vrchu v obci Stráňavy neďaleko Žiliny. Ja ako správny fanúšik časoviek som samozrejme nesmel chýbať.
Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Príbeh o kúpaní na konci leta, pleťovej maske, sirupe zo žabieho slizu, výbere lepšej stopy a iných zaujímavostiach :D.
Reportáž: Neslušským chotárom alebo ako sa cykloturista pretekov zúčastnil

Reportáž: Neslušským chotárom alebo ako sa cykloturista pretekov zúčastnil

Písal sa 14. august 2021 a na slovenskej MTB scéne mal premiéru 0. ročník cyklomaratónu Neslušským chotárom.
keyboard_arrow_up