BIKE BRNO 2009 v detailoch 1/3

Cyklistický veľtrh konaný už tradične v rámci Sportlife Brno sa tento rok po prvý krát prezentoval pod vlastnou značkou Bike Brno. Určite si to vzhľadom na objem vystavovateľov v pomere ku ostatným športovým odvetviam zastúpeným v rámci tejto akcie zaslúžil. Prvých 80 fotiek

Podľa oficiálnej stránky výstaviska v Brne sa do štatistík zapíšu čísla 200 vystavovateľov z 16 krajín a rekordný záujem 60 tisíc návštevníkov (samozrejme v rámci všetkých 4 akcií SPORT Life, Bike Brno, boat Brno a Caravaning Brno). Či bol rekordný aj počet vystavovateľov to neviem posúdiť, ale jasné je, že aj na tejto akcii sa podpísali udalosti skloňované vo všetkých médiách vo svete v podobe absencie niektorých významných značiek, ktoré sa tohto veľtrhu pravidelne zúčastňovali.

Hodnotiť tohtoročnú úroveň podujatia nebudem, názor si urobil každý sám, ale ten kto sa podobných akcií zúčastňuje a vie čo môže očakávať, tak sklamaný určite nebol. Napriek všetkému bolo na čo pozerať. Sklamaním pre niektorých však bola na poslednú chvíľu odrieknutá účasť Jensa Voigta z tímu Saxo Bank a nášho Petra Sagana. Naopak nechýbal extrémista Jan Kopka v stánku Velo, trio elitných českých jazdcov Jaroslav Kulhavý, Pavel Boudný a Jiří Novák v stánku Specialized, Roman Kreuziger, Elisabeth Osl a mnoho iných známych tvárí.

Z pohľadu techniky nepriniesol tento rok žiadne prevratné novinky, vyzdvihnúť možno novú sadu XX od Sramu, titánový rám domácej značky Superior a samozrejme karbón vo všetkých možných podobách a tvaroch či už na rámoch alebo komponentoch.
Novinkou tohtoročného Bike Brno bola aj súťaž mechanikov v stánku PARK TOOL, ktorú vyhral člen nášho fóra Marek74, čím mu dodatočne blahoželám. Premiéru si tu odbili aj chalani zo Slomby v spoločnom stánku s Čembou.

A kde sú tie detaily? Odpoveď je jednoduchá, na fotkách. Keď som triedil fotky tak som si uvedomil, že veľkú časť tvoria detaily, ktoré ma tento rok tak nejako podvedome zaujímali viac ako celky " title="
RooT
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Rock Machine Torrent 90-29 - na pomedzí cross-country a trailu

Test: Rock Machine Torrent 90-29 - na pomedzí cross-country a trailu

Český výrobca Rock Machine má zacielené na cyklistov, ktorí si svoju jazdu chcú predovšetkým užiť, čoho dôkazom je aj modelový rad Torrent, ktorý spadá do kategórie “Sport”. Poďme sa spolu pozrieť na to, ako sa Torrent 90 osvedčil v teréne.
BIKE BRNO 2009 v detailoch 3/3

BIKE BRNO 2009 v detailoch 3/3

Záverečná časť fotogalérie z Bike Brna 2009. Na svoje si prídu priaznivci značiek KTM, Yeti, Orbea, Rocky Mountain, Author, Specialized, Mavic, Haibike, Ghost, Lightweight, Scott a ďalších
BIKE BRNO 2009 v detailoch 2/3

BIKE BRNO 2009 v detailoch 2/3

Druhá časť fotogalérie z Bike Brna 2009. Uvidíte Cannondale, Felt, De Rosa, Pell's, Ridley, Willier, Superior, Sintesi, KTM a ďalšie
keyboard_arrow_up