Pomôž nám spestriť obsah a začni dlhodobú spoluprácu

MTBIKER vznikol v prvom rade z komunity cyklistov a na to nezabúdame. Ponúkame možnosť, ako sa aktívne zapojiť do tvorby obsahu a posunúť ho ešte viac k samotným užívateľom.

Neustále zdôrazňujeme, že cyklistiku berieme komplexne a názov MTBIKER už dávno neznamená len zameranie na MTB. Navyše pod MTB si dnes aj tak môžete predstaviť asi 10 rôznych štýlov a disciplín a každá má svojich fanúšikov. Možno máte pocit, že väčšina článkov je zameraná na XC, maratón, chrtenie a hardtaily. Prípadne je viac článkov o cestnej cyklistike. No ako som už písal pod jedným článkom v komentári, my nerobíme cenzúru na jazdecké štýly, jediným kritériom u nás je kvalita textu/výstupu. Ak je článok dobre napísaný, vždy ho veľmi radi zverejníme.

Pestrosť obsahu

Možno si teraz kladiete otázku, od čoho je tu vlastne redakcia. Tvorba obsahu vždy súvisí s tým, čo koho viac zaujíma, prípadne akej disciplíne sa najviac človek venuje. Navyše, ak sa bavíme o obsahu, ktorý je u nás vo veľkej miere spojený s jazdením a vlastným zážitkom. Ťažko môže redaktor napísať viac článkov o tom, ako si dával dokopy svoj vysnívaný bicykel, alebo ako prešiel z jedného jazdeckého štýlu na druhý a prečo. Len príklad tém, ktoré si vyžadujú často roky jedinečných skúseností a zážitkov. To isté platí aj o zaujímavých lokalitách, akciách, výletoch a pod. Dobré príspevky od vás dotvoria pestrý mix, o ktorý nám z dlhodobého hľadiska ide.

Pre lepšiu predstavu si uvedieme ešte ďalšie príklady...

Technické témy

Nekonečná téma, kde sa neustále niečo deje. Nové trendy, štandardy, patenty atď. Rovnako vyššie spomínané predstavenie bicykla, ktorý je niečím špecifický, prípadne zaujímavého komponentu. Keď vezmeme do úvahy množstvo jazdeckých štýlov, možností je viac než dosť. Príklady:


Tipy na výlet a výzvy

Cyklistika je v prvom rade o samotnom jazdení, alebo aj spoznávaní nových miest. Dobre spracovaný tip na výlet má u nás vždy svoje miesto a práve tu čitatelia ocenia rozmanitosť obsahu. Niekto je z Bratislavy, niekto býva v Žiline, niekto na východe. Aby sme vedeli priniesť rozmanité výlety, je ideálna pomoc práve od komunity cyklistov. Rovnako sa môžete podeliť o zážitok z nejakej vlastnej výzvy, ktorú sa vám podarilo splniť.


Servis a zlepšováky

Možno sa k tomu hodí aj “tipy a triky”, no v angličtine je na to dobré slovo - hacks. Rôzne “zlepšováky”, ktoré sa vám osvedčili a ktoré môžu pomôcť aj ostatným. Či už sa jedná o domácu údržbu, servis, prípadne o nejaké väčšie majstrovanie, ako je stavba rôznych stojanov atď. Rovnako sa môžete podeliť o svoje skúsenosti so servisom, čo vám pomohlo, prípadne sa osvedčilo.

  • Príprava bicykla na sezónu - toto zvládne aj mladá bikerka
  • Vlastné skúsenosti

    Príkladom zaujímavého čítania môže byť aj určitá skúsenosť s produktom, ktorý ste u nás kúpili. Napríklad nedávny príspevok ohľadom bundy Perfetto a toho, či sa bežnému „hobby“ jazdcovi podobná investícia vyplatí.

    Akcie, podujatia a tréning

    Vyskúšali ste nejakú zaujímavú akciu u nás alebo v zahraničí? Základom dobrého reportu nie je umiestnenie na “bedni” ale najmä vlastné zážitky. Či už sa jedná o XC, maratón, enduro alebo rôzne “bláznivé” prechody a extrémne preteky s vlastným zabezpečením.

  • Na Míle sa pripraviť nedá
  • A samozrejme veľmi radi, dokonca s nadšením, privítame aj ženy, aby to nevyznelo, že hladáme len “redaktorov”. Výborným príkladom je Denisa (DeniDu), ktorá dokázala spraviť zaujímavý report z maratónu, aj keď sa pohybovala v podstate na samom konci štartového poľa. Ďalší dôkaz, že zážitky a spôsob, akým ich človek sprostredkuje, je základ.
    MTBIKER vznikol v prvom rade z komunity cyklistov a na to nezabúdame.
    A navyše Denisa momentálne pracuje u nás na zákazníckej podpore, čo by ju zrejme predtým tiež nikdy nenapadlo. Myslím, že rozhodne zaujímavý príklad a viac o jej príbehu sa dozviete v rozhovore.

    S pretekaním úzko súvisí aj tréning a samotná príprava. V rámci nich sa tiež nájde množstvo zaujímavých tém doplnených o vlastné skúsenosti. Samozrejme k tomu sú potrebné aj vhodné znalosti a ako vravím, naším právom je povedať aj “nie”, ak uznáme za vhodné.

    Celkovo je možností, o čom písať, viac než dosť a uviedol som len pár alternatív. No a rovnako máme aj priestor v rámci nášho čerstvého projektu MTHIKER. K nemu ešte pribudne samostatný „nábor“, ale kontaktovať nás predbežne môžete už teraz. Môžete tak byť pri vzniku (dúfame) niečoho väčšieho….

    Čo za to?

    Ako sa hovorí: “ani kura zadarmo nehrabe”. No a rovnako ide o čas, ktorý si treba nájsť. MTBIKER úspešne rastie a aj vďaka vašej podpore vyjadrenej nakupovaním v MTBIKER shope sme schopní po novom výrazne prepracovať náš systém odmien, ktorý môže byť myslím pre mnohých veľmi zaujímavý a vieme ho prispôsobiť vašim možnostiam. Presné čísla nechcem teraz uvádzať, pretože základom je v prvom rade chuť podeliť sa o vlastné zážitky. Sám viem, o čom hovorím a cyklistika je v tomto veľmi špecifická. Ak máte záujem, všetko sa samozrejme dozviete.

    Ako často treba písať?

    Naším cieľom určite nie je to, aby ste museli chrliť články ako na bežiacom páse. Ak máte chuť a čas na 1 mesačne, môže byť. Ak je čas na 4 do roka, rovnako dobre. Neváhaj sa ozvať, aj keby sa cítiš na 1 alebo 2 články do roka. Pretože spraviť kvalitný článok si vždy vyžaduje dosť času, úsilia, a netreba zabúdať na fotky a ďalšie detaily.

    Samozrejme naším právom je obsah posúdiť a rovnako aj odmietnuť, ak nespĺňa určité kritériá. Prvoradým cieľom je vytvorenie dlhodobej spolupráce podľa vašich možností.

    Trochu histórie alebo ako sme vznikli

    Myslím, že na záver by bolo veľmi dobré napísať, ako sa vyvinula naša súčasná redakcia a externí spolupracovníci. No z komunity cyklistov. Tak napríklad Majo (bimjeam) niečo komentoval pod článkom, oslovili sme ho, či by to vedel spraviť teda lepšie...a vedel. No a ostatné už išlo postupne. Rovnako Henry, ktorý robil servisné videá pre svoj vlastný YouTube, prípadne Kimlo. Ten sa nejako ocitol na “otváračke” Hrádku, pokecali sme a už ani neviem ako s nami spolupracoval, teda písal alebo neskôr začal točiť videjká.


    A poviem aj príklad za seba - ťažko by som povedal, že písanie reportov z maratónov ma postupne privedie až sem. Síce to trvalo niekoľko rokov, no mňa pretekanie, jazdenie, tréning a hlavne písanie bavilo aj popri inej práci. Potom prišli ďalšie témy, otvorenie nášho MTBIKER centra, videá a ostatné už je, mám pocit, ako história.

    Čo tým chcem povedať - nikdy neviete, ako môžete skončiť, no u nás rozhodne sú možnosti na dlhodobú spoluprácu. Ak ukážete, že vás cyklstika baví, viete sprostredkovať zážitok ostatným, prípadne sa skutočne vyznáte, otvárajú sa zaujímavé možnosti. A nakoniec sa môže stať, že skončíte aj pred kamerou, čo rovnako nikto z nás pôvodne neplánoval a spoznáte našich editorov.


    Mám záujem to skúsiť

    Myslím, že príkladov a zdravého motivovania už bolo tak akurát. Teraz je rad na vás, pričom ak máte záujem, poprosíme o vyplnenie menšieho dotazníka. Pomocou neho získame základné informácie a následne vás budeme kontaktovať.
    report_problem Našiel si v texte chybu?
    Imroman 
    clear
    Prečo sa ti článok nepáči?
    Odoslať spätnú väzbu
    Formulár sa odosiela

    Komentáre

    Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
    Formulár sa odosiela
    Pridaj komentár
    Formulár sa odosiela

    Podobné články

    Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia,  MTBIKER, bikefitting

    Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia, MTBIKER, bikefitting

    Vďaka takýmto rozhovorom lepšie spoznáte ľudí z MTBIKER tímu, zaujímavé je sledovať, aké rôzne cesty ich priviedli k aktuálnemu zamestnaniu.
    Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

    Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

    Veľa majiteľov úspešných firiem aj športuje. Ako to majú páni stojaci za firmami Martinus, Isadore, Pixel Federation a MTBIKER.sk?
    MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

    MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

    Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
    keyboard_arrow_up