Saganove majstrovstvá - preteky ako žiadne iné

Majstri republiky sa udeľujú v pretekoch, ktoré sa nepodobajú na nič iné. Na štarte sú profíci aj amatéri, dokončí ich len pár jazdcov. Ako vyzeral ďalší titul Petra Sagana?

Ak sledujete cestnú cyklistiku, tak už z TV prenosov máte základnú predstavu, ako takéto profesionálne preteky vyzerajú, čo a ako v nich funguje. Je zaujímavé, že majstrovské preteky majú svoj vlastný režim a pravidlá, je tam veľa vecí, ktoré fungujú inak. Ja som sa pokúsil tie najhlavnejšie odlišnosti spomenúť a vysvetliť, ak fanúšik tieto veci ovláda, lepšie pochopí výsledky, prečo napr. porážajú jazdci z menej prestížnych tímov profesionálov, prečo “majstrák” dokončuje tak málo jazdcov, alebo ako je možné, že na štarte stoja jazdci s tak veľkými rozdielmi vo výkonnosti. Na záver úvodu spomeniem nepresnú informáciu z videa, kedy tvrdím, že sa v Bánovciach udeľovali aj tituly v kategórii U23, to sa občas takto robí, ale tento rok majú 8.8. samostatné preteky v Tlmačoch. To majú dve šance bojovať o titul?


Naj tohto majstráku

Čo sa do videa nedostalo, môžem spomenúť takto textom. Majstrákov mám za sebou už požehnane, ako som spomínal vo videu, raz dokonca aj z pozície pretekára. Preto sa nebojím povedať, že z tých podujatí, ktoré som videl na vlastné oči, preteky v Bánovciach mali najlepšiu divácku kulisu v dedinkách a obciach na okruhu. Toľko ľudí, čo pred svojimi domami povzbudzovalo, si z iných miest nepamätám. Navyše mali rôzne kostýmy, videl som tam piráta, Šmoulinku, dedinského dídžeja, zbojníka v plavkách... brutálny bol klaksón zo zaparkovaných kamiónov. Ževraj bola nejaká súťaž medzi starostami obcí, za to fandenie všetkým domácim dávam klobúk dole.


Ako keby ste tam boli

...majstrovské preteky majú svoj vlastný režim a pravidlá...
Kto ste majstrák zmeškali, tak si atmosféru môžete vychutnať na parádnych fotkách od Kimla, zábery vyzerajú ako od profíka. Ja som bol natáčať v nedeľu, keď sa konali preteky mužov, v galérii fotiek pod článkom nájdete aj zábery zo soboty, keď bojovali ženy a dievčatá. Je zaujímavé, ako inak vyzerajú cyklistky na takýchto fotkách, v TV prenose ženských pretekov nemáte možnosť sledovať všetky tie tetovania, doplnky a šperky alebo len ich pekné tváre, keď zložia prilbu a okuliare.


Na rok sa bude konať spoločný šampionát v ČR, ak nebude ďaleko od hraníc, tak určite odporúčam jeho návštevu, okrem zaujímavých a netradičných pretekov tam stretnete veľa podobne nastavených ľudí s láskou k športu, rodinka a deti sa zabavia pri doprovodných akciách.
report_problem Našiel si v texte chybu?
cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Video: L’Etape Slovakia 2023 - skoro pád, ale potom odmena

Video: L’Etape Slovakia 2023 - skoro pád, ale potom odmena

Po prežití obrovskej „vlny” v úvode nasledovali len príjemné veci. Osobné rekordy, dobré watty a slušné umiestnenie. L’Etape Slovakia 2023 sa nám podaril.
keyboard_arrow_up