Pozvánka: MTBIKER Novodubnický maratón – po ročnej prestávke späť

Medzi bikermi už legendárny kopec Baske, alebo ďalšie súčasti najstaršieho maratónu u nás opäť čakajú. August sa blíži, môžete ladiť formu...

Ak maratóncom, resp. všetkým, čo si radi dajú do tela, v auguste minulého roku niečo chýbalo, zrejme to bol "Dubničák". Najstarší maratón na Slovensku zasiahol príchod "druhej vlny", rozhodli sme sa s organizátormi "nepokúšať" a dať rok pauzu...veď niekedy dobrý oddych príde vhod . Nakoniec sa ukázalo, že bikeri majú srdce na svojom mieste, pretože hneď sme vytvorili anketu a viac ako polovica (cca 60 %) sa rozhodla štartovné presunúť na budúci rok, alebo ho dokonca v plnej výške venovali organizátorom maratónu. Viac sa dozviete aj v článku z minulého roku.

Ak ste poctivo trénovali, alebo skôr ladili formu spomínaným oddychom, rád by som vás opäť pozval na 26. ročník. Takže si poznačte, že 21. augusta sa opäť zídeme v Novej Dubnici a verím, že už naozaj . MTBIKER sa spojil s maratónom nielen z dôvodu, aby bolo naše meno v názve, no hlavne sme chceli priniesť niečo z „nás“, keďže maratónska komunita tvorila vždy verné jadro. Myslím, že ročník 2019 bol pekným dôkazom, pričom hneď po akcii sme si poznačili viaceré podnety, ako akciu opäť o niečo zlepšiť. No a kto by si chcel trochu zaspomínať, máme report z „kráľovského“ nákladu (trasa King), ktorý môžno poslúži ako zdroj motivácie, ak ešte jemne váhate.


Čo vás čaká tento rok

Ale tak dosť bolo histórie, pozrime sa, na čo sa môžete tešiť teraz... Aj keď základ zostáva v podstate rovnaký. Na výber sú spolu 4 trasy:

  • Family - 14 km/400 m
  • Klasik - 41 km/1 250 m
  • Hard - 73 km/2 450 m
  • King - 101 km/3 400 m

Family je vyslovene rodinná trasa, na ktorej sa ani nesúťaží. Pre mladých „strelcov“, alebo začiatočníkov je potom ideálny Klasik. Tam nenájdete žiadne náročné technické úseky a jedná sa najmä o široké poľné cesty. Ak chcete vidieť to najkrajšie z Dubničáku, rozhodne odporúčam Hard, no a King je pre tých, ktorí si tie pekné úseky radi zopakujú . Napríklad serpentíny v Tepliciach, alebo hrebeň na Homôlku. Teraz dostáva King jemnú úpravu v úseku okolo Trenčianskych Teplíc a jazdcov čaká viac singlov. Bude to rozhodne poctivý a najmä dlhý deň v sedle a vďaka tomu môžete spraviť aj najväčšiu „škodu“ na bufetoch .


Sprievodný program trochu inak

Okrem štartového balíčka s užitočnými drobnosťami sa rovnako budeme snažiť vytvoriť príjemné prostredie a zázemie, kde nás budete môcť stretnúť a „hodiť reč“. Predsa len čerešničkou každých pretekov je možnosť podeliť sa o čerstvé dojmy, najmä po ročnej pauze. No okrem „klábosenia“ sa môžete zapojiť aj do sprievodného programu. Chceme jemne preveriť vaše „skills“, na čo výborne poslúžia súťaže, ako je napríklad obľúbené státie s bicyklom na mieste, alebo taká obyčajná výmena duše...samozrejme na čas . Možností je ešte kopec a ak máte tip na podobné aktivity, napíšte do komentára, určite pridáme ešte ďalšie a inšpirácia sa hodí...

Bufety, mechanik a servisný balíček

Čo vie poriadne "otráviť" preteky, je nečakaný technický problém. Pred štartom bude k dispozícii pomoc nášho servisného mechanika, ktorý bude rovnako dostupný aj počas pretekov na poslednom „bufete“, kde sa spájajú aj všetky trate. Len dodám, že jeho úlohou nebude robiť generálnu prehliadku vášho bicykla a ani riešiť zanedbaný servis, ale pomôcť s nečakaným problémom .


Na jednotlivých občerstvovačkách bude k dispozícii aj „servisný balíček“, kde nájdete základné veci na prípadnú opravu, nejaké duše, rýchlospojky, pumpu, olej a pod. Jednoducho veci, ktoré umožnia odstrániť najčastejšie technické problémy. No sa samozrejme kľúčová súčasť maratónov – samotné bufety a jedlo . Budeme sa ich snažiť namixovať tak, aby si prišli na svoje ako pretekári preferujúci „kozmickú stravu“, tak aj tí, čo idú skôr na pohodičku. Rovnako vieme, čo ocenia jazdci na dlhých tratiach v závere, keď už takmer nič „neberie“ a treba doraziť do cieľa .


Ohľaduplne a bezpečne

O čo by som vás chcel osobne poprosiť...chovajte sa na trati ako ľudia, ide sa za plnej premávky a rovnako môžete na chodníkoch stretnúť aj turistov, či v dedinách ľudí. To, že máme číslo na riaditkách, neznamená, že nám všetci budú dávať automaticky prednosť a uskakovať z cesty. Tiež, ak máte plné vrecká gélov a tyčiniek, určite sa nájde priestor, aby ste tie obaly nemuseli hádzať na zem. Keď sa ich chcete zbaviť, bufet je ideálne miesto. Na bufete zase tiež netreba po ľuďoch "hulákať", že idete o top 30 a musia všetci z cesty . Veci, ktoré nám v zápale boja niekedy unikajú, no nemali by. Veď niektorí si možno pamätajú, ako skončil Súľovský maratón a môžeme sa jedine poučiť...


Čo za to?

Predpokladáme, že nikto z hobby jazdcov (a to sme v podstate všetci) u nás nepreteká z dôvodu, aby zarobil, pretože to ani nejde . No kvalitný výkon odmeníme cenami, ktoré aktívni cyklisti určite využijú a pre všetky kategórie budú pripravené kupóny do nášho MTBIKER shopu. Či ich využijete pre seba, alebo niekomu spravíte radosť, je už potom na vás...Kto nemá ambície na „bedňu“, pre neho je zase pripravená tradičná tombola.


Štartovné

Rovnako platí, že čím skôr dáte vedieť, resp. uhradíte štartovné, tým lepšie – pre vás a rovnako pre nás z hľadiska organizácie. Do 26. 07. je stále možnosť získať štartovné za 16 €.

  • 01. 06. – 26. 07. – prevodom na účet 16 €/430 Kč
  • 01. 08. – 16. 08. – prevodom na účet 19 €/500 Kč
  • 17.08. – 19. 08. – nie je možné uhradiť štartovné
  • 20. 08. – len v hotovosti osobne na prezentácii 22 €/580 Kč
  • 21. 08. – len v hotovosti osobne na prezentácii 25 €/660 Kč

Ako som spomínal, bikeri sa z veľkej časti minulý rok rozhodli preniesť štartovné, prípadne ho nechali organizátorom ako podporu. Všetky uhradené štartovné a prihlášky, ktoré ste sa rozhodli preniesť z roku 2020 do roku 2021, tak automaticky preklopíme.

Ak potrebujete zmeniť nejaké údaje (napr. trasu,...), kontaktujte priamo organizátora Martina Priečinského (mpriecinsky@maraton.sk). Ďalšie detaily, ktoré vás zaujímajú a samozrejme aj možnosť registrácie, nájdete tu. Rovnako môžete pozrieť aj priamo na domovskú stránku maratónu.


Myslím, že netreba už nič dodávať a stačí hlavne jedno - vidíme sa v Novej Dubnici. .
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Novodubnický maratón 26.ročník

calendar_today 21.08.2021
label MTB maratón
place Nová Dubnica (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Novodubnický maratón - kráľ sa blíži

Pozvánka: MTBIKER Novodubnický maratón - kráľ sa blíži

Historicky najstarší maratón je už za dverami a tu je malé pripomenutie toho, čo nás čaká.
Prečo ísť na MTBIKER Novodubnický maratón

Prečo ísť na MTBIKER Novodubnický maratón

20. augusta sa opäť stretneme v Novej Dubnici, no pripravili sme pár zmien a ku tomu ešte pridáme aj niekoľko dôvodov, prečo maratón vôbec vyskúšať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up