Reportáž: Detská Tour Petra Sagana po prvýkrát vo Vysokých Tatrách

V krásnom golfovom areáli Royal Valley Malý Slavkov sa prvýkrát uskutočnila aj naša Detská Tour Petra Sagana. Aj keď predpoveď počasia neveštila nič dobré, búrky a krupobitie náš nakoniec obišli.

Trať bola s minimálnym výškovým prevýšením, ale cyklistom trávnatá lúka a protivietor dali poriadne zabrať. Organizátori pripravili pre pretekárov až 3 varianty okruhov a to s ohľadom na kategóriu suťažiacich. Po najmenšej kategórii Baby, na ktorú čakala 300-metrová asfaltovo – trávnatá trať, sa už zraky divákov a rodičov upierali na bodované súťažné kategórie.


V kategórii Mikro dievčat si prvýkrát v tejto sezóne víťazstvo vybojovala Natália Úreková, ktorá si na krátkej trati vybudovala dostatočný náskok pred svojimi prenasledovateľkami. Od víťazstva k víťazstvu postupuje tento ročník na Detskej Tour Jakub Roštár, ktorý ani v Tatrách nenašiel premožiteľa. V Mili dievčatách má v tejto sezóne „dobré nohy“ Ella Trochanová z XC Bikers Trenčín, čo potvrdila aj v Malom Slavkove. Nikolaj Galovič z CyS Akadémia Petra Sagana sa už v úvode „striasol“ maďarského bikera Maximiliana Jónyho a s prehľadom zvíťazil v Mili chlapcoch. Nikolajov brat Matej reprezentujúci rovnaký klub, zvíťazil taktiež, aj keď zlato si vybojoval až po tuhom boji v záverečnom špurte.


Mladšia žiačka Romana Bortelová reprezentujúca Cyklistickú Tour výborne sekundovala aj starším žiačkam, keďže štartovali tieto kategórie spolu a až v záverečnom šprinte ju predbehla víťazka starších žiačok Lucia Šichtová obliekajúca farby rovnakého klubu. Výborne sa predviedol aj mladší žiak Marko Roštár z PROefekt Košice, ktorý zvíťazil v nabitej konkurencii.

Kategória starších žiakov bola tentoraz najslabšie obsadená a absentoval aj líder súťaže, čo využil Tobias Hajkovský z domáceho CK MŠK Kežmarok, ktorý zvíťazil už druhýkrát za sebou na tejto Tour. V rodičovskej kategórii zostali prvenstvá v PROefekt Košice a to zásluhou Ivany Nikhazyovej a Tomáša Valíčka.


Detská Tour Petra Sagana pokračuje 5. kolom 28. augusta v Červenom Kláštore.
report_problem Našiel si v texte chybu?

4. Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 18.07.2021
format_list_numbered 4. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Malý Slávkov (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
keyboard_arrow_up