Pozvánka: MTB maratón Beregy Borody – malé preteky s veľkou myšlienkou

Viete si predstaviť jarnú klasiku Okolo Flámska v slovenskom podaní, v lete a na MTB? Organizátori tejto akcie to vedia. Inšpiráciu pre vznik maratónu našli práve v pretekoch, na ktoré sa môžeme my, bežní smrteľníci, akurát tak pozerať.

Vo vinohradníckej oblasti pri Hlohovci vie pripravovaná trať ponúknuť rôzne povrchy a zážitky. Od samotných viníc, cez poľné cesty popri Váhu, asfalt, prašné zjazdy až po kamenisté úseky a v závere aj krátky ale rýchly singel.


To všetko nám sľubujú zažiť organizátori pretekov Beregy-Borody. A kto túto akciu pripravuje? Jednoducho „zopár správnych chlapov“. Za pretekmi nestojí žiadny veľký sponzor. Ich história sa začala písať v roku 2017 a odvtedy pokračuje v komornom duchu. Na príprave a sponzorstve sa podieľajú ľudia z okolia obce Dvorníky a občianske združenie Cyklisti z okolia Hlohovca.


Ja som sa za nimi vybrala a vo videu tak prinášam aspoň malú ukážku z trate. Kto si ju chce pozrieť celú, stačí prísť už 15. augusta 2021 a vychutnať si ju aj s pretekárskou atmosférou.


Samotné preteky budú mať obmedzený počet štartujúcich na 100 pretekárov a pojazdiť si budú môcť na dvoch tratiach. Krátka trať nazvaná Klasik ponúka 1 okruh dĺžky 20 km s prevýšením 400 metrov. Dva okruhy sú pripravené pre pretekárov dlhej trate s názvom Veterán, ktorá ponúka 40 km s nastúpanými 800 metrami.


Všetci pretekári budú štartovať spoločne o 11:00 a vypísané budú spolu 4 kategórie. Oceňovaní budú prví traja muži a ženy na krátkej a dlhej trati. Registrácia je možná už len priamo na mieste (voľné miesta ešte sú) a ďalšie informácie nájdete nájdete tu
report_problem Našiel si v texte chybu?

Beregy Borody 2021

calendar_today 15.08.2021
label XC preteky
place Dolné Borody (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Považský MTB Špeciál - neváhaj navštíviť Sverepec

Pozvánka: Považský MTB Špeciál - neváhaj navštíviť Sverepec

Ak si váhal alebo si len nemal čas prísť si vyskúšať prvý ročník Považského MTB Špeciálu, tak máš ešte stále možnosť.
Pozvánka: Považský MTB špeciál - nové preteky na Považí

Pozvánka: Považský MTB špeciál - nové preteky na Považí

Máš rád nové výzvy a chceš svojou účasťou podporiť 1. ročník pretekov na Považí? Tak poď na Považský MTB špeciál, ktorý si pre teba pripravil dve kolá.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up