Svetlá ako priorita pre celoročné jazdenie

Radi by ste jazdili celoročne? Vtedy sa zrejme nevyhnete ani jazde v noci, či v zhoršených podmienkach. Preto sme pre vás vybrali 8 svetiel, z ktorých si vyberie naozaj každý.

Fenix HM65R nabíjateľná čelovka

Každoročné obdobie dlhých večerov a krátkych dní si vyžaduje pre bikerov riešenie. Značka Fenix ponúka nabíjateľnú čelovku, ktorá je ideálna do jesenného počasia, keďže je odolná voči vode a pádom. Dva reflektory, ktoré dokážu svietiť výkonom 1 400 lúmenov s dosvitom 163 metrov a voliteľným tvarom svetelného kužeľa, sú viac ako dostačujúce pre nočné výjazdy. Kapacita batérie 3 500 mAh vydrží svietiť nejeden výlet a pre ľahké nabíjanie je pribalený USB-C konektor. Cena sa pohybuje okolo 95 €. Viac informácií o produkte nájdete na tomto odkaze.

Lezyne set svetiel CONNECT SMART 1000XL a KTV SMART

Sada svetiel Lezyne pre lepšiu bezpečnosť na cestách. Bezdrôtová technológia, jednoduché spárovanie a ovládanie svetiel pomocou aplikácie zaraďuje tento set medzi skutočne moderné. Disponuje nastavením režimov, podľa typu jazdy cez deň alebo v noci. Predné svetlo má výkon 1 000 lúmenov a uchytenie na rôzne typy a šírky riadidiel. Výkon zadného svetla je 75 lúmenov, výdrž batérie skoro 20 hodín a uchytenie je kompatibilné s aero sedlovkami. Cena sa pohybuje okolo 100 €. Viac nájdete na tomto odkaze.

Knog PLUS TwinPack sada svetiel

Ak hľadáte univerzálne, ultraľahké blikačky v dobrom pomere cena/výkon, tak riešenie má značka Knog. Super jasné svetlo, 5 svetelných režimov a viditeľnosť až 1 kilometer je ideálnym riešením na športovanie za každých podmienok. Hmotnosť je len 18 gramov a má jednoduché uchytenie pomocou gumičiek na riadidlá alebo pomocou spony na oblečenie, či batoh. Výdrž batérie dosahuje 40 hodín a nabíjanie cez USB zásuvku. Možné si je vybrať medzi čiernym alebo transparentným prevedím. Cena sa pohybuje okolo 35 €. Viac info nájdete na odkaze tu.

Ravemen PR900 predné svetlo

Značka Ravemen vyniká technológiami a tak je tomu aj pri modeli PR900. Toto svetlo zaujme hlavne cyklistov, ktorí radi jazdia traily za tmy. Výkon svetla je 900 lúmenov a životnost LED diód 50 000 hodín, čo je pre nočné bikovačky plne dostačujúce. Silné svetlo potrebuje silný zdroj, o čo sa stará nabíjateľná 5 200 mAh batéria s možnosťou nabíjania napríklad mobilného telefónu pomocou USB konektora. Cena takéhoto svetla sa pohybuje okolo 90 €. Detailnejšie informácie nájdete na tomto odkaze.

Kellys IO USB SET

Nezáleží, ako často jazdíte po tme, každému bikerovi sa raz stane, že nestihne prísť domov za svetla. Vtedy oceníte tieto malé výkonné blikačky. Umiestniť ich môžete naozaj všade, dokonca aj na helmu vďaka priloženému držiaku. Kvôli výdrži 13 hodín ich nebudete musieť často nabíjať a samotné nabíjanie trvá cez micro USB iba hodinu. Aj keď niekomu sa cena môže zdať vyššia, zo skúseností môžeme povedať, že stoja za každý cent. Vodiči sa vám určite za viditeľnosť poďakujú. Na výber je zo štyroch farieb. Cena je cca 39 € a viac info na tomto odkaze.

BBB BLS-130 NANOSTRIKE 400

Výborné malé svetlo využiteľné ako blikačka alebo klasické svetlo. Vďaka 6 režimom a až 400 lúmenom si môžete byť istý, že vás bude vidieť aj v sychravom jesennom a zimnom počasí. Ľahké 95 gramové telo s hliníkovou hlavou spolu s elastickým popruhom na uchytenie zaručia, že vám svetlo nebude na bicykli „tancovať" a vždy zostane na svojom mieste. Pridajte nabíjanie cez USB, prijateľnú cenu cca 40 € a na cesty máte ideálneho malého pomocníka. Viac info sa dozviete na tomto odkaze.

BLACKBURN Dayblazer 1100

Všestrannosť v praktickom prevedení, tak by sa dalo opísať toto svetlo. Vhodné na cestu, ale hlavne na nočný „shred” po trailoch vďaka možnosti uchytenia na prilbu na držiak GoPro. 140 gramové vodoodolné hliníkové telo s možnosťou nabíjania cez micro USB a so svietivosťou až 1 100 lúmenov. Ideálne „spotlight” svetlo pre nočných jazdcov. Ak jazda v lese a po tme nie je nič pre vás, v ponuke sú aj menej výkonné a lacnejšie prevedenia. Cena najvýkonnejšiej verzie je cca 80 € a viac info sa dozviete na tomto odkaze.

CTM BIMU 700 lm

Ak často jazdíte na bicykli napríklad do roboty alebo nikdy neviete, kedy sa z výjazdu vrátite, je vždy dobré mať po ruke svetlo. Práve značka CTM má v ponuke predné svetlo v ľahkom hliníkovom tele. Ak si ho zabudnete doma nabiť, vďaka nabíjaniu cez USB si ho môžete hodiť na nabíjačku kdekoľvek alebo využiť powerbanku. Aj keď 700 lúmenov nie je dosť na rýchle jazdenie po lese, s prehľadom to stačí na to, aby vás bolo na ceste vidieť za akýchkoľvek podmienok. S cenou cca 20 € naozaj nie je o čom. Viac info na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Netušil som, že pri výbere denného svietenia mám až 10 podmienok. Koľko z nich spĺňa svetlo od austrálskej značky Knog?
keyboard_arrow_up