Na trailoch s Rasťom Baránkom – rozhovor aj poriadny výjazd

Vzal som 19. muža z MS vo Val di Sole, vytiahol ho trochu z komfortnej zóny a ukázal mu iné traily, ako väčšinou jazdí. A popritom sa pozrieme na jeho tréning, enduro bike Kellys Swag a tiež úspešnú sezónu.

Jeseň sa mi páči tiež v tom, že aj top jazdci si dávajú oddych a majú viac času na niečo iné, ako bežne robia. Už je po sezóne, nie je sa kam ponáhľať, žiadny tlak z nadchádzajúcich pretekov a podujatí. S podobnou myšlienkou som zavolal Rasťovi Baránkovi a navrhol mu, či by nechcel pojazdiť traily u „mňa doma“ a pritom by sme zase mohli dať aj menší pokec. Navyše naše posledné stretnutie sme skončili s tým, že Rasťo akurát odchádzal do Talianska a do Val di Sole na majstrovstvá sveta, kde sa mu podaril vynikajúci výsledok. Nehovoriac o tom, že v ďalšom priebebu sezóny sa toho ešte „zomlelo" dosť, vrátane nepríjemného zranenia.

Ale to je len jedna časť, rozhovor som poňal trochu inak a naplánoval som v podstate 3 vstupy, kde sa pozrieme najskôr na spomínanú sezónu, potom detailne na jeho enduro bike Kellys Swag a tiež na tréning v zimnom období. A hlavne medzitým pojazdíme fatranské traily, ktoré sú dosť odlišné, ako „zjazdár“ väčšinou jazdí. Samozrejme k nim si treba vyšliapať a rovno dodám, že Rasťo si spravil niekoľko rekordov z hľadiska dĺžky výjazdu a prevýšenia. No a opäť sa ukázalo, že aj majster tesár sa niekedy sekne a tam, kde to ani nečaká. Človek môže byť zvyknutý na najťažšie trate svetového pohára, ale stále ho môže poslať k zemi obyčajný šíkmý koreň, alebo aj neskoro zasunutá teleskopická sedlovka. Jednoducho nikto nie je stroj a chyby sa stávajú. Ale rovno doplním, že celý výjazd bol skvelý a som rád, že som mohol ukázať takému jazdcovi svoje domáce prostredie a užiť si parádny deň na biku. A keďže video je naozaj detailné a obsiahle, myslím, že bude stačiť.


Kto by si chcel vypočuť len rozhovor a teda samotné „vstupy“ ohľadom sezóny, biku alebo tréningu, nižšie nájde upravenú verziu ako podcast.

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rasťo Baránek – vytúžený titul, nové skúsenosti, šialené MS v Les Gets

Rasťo Baránek – vytúžený titul, nové skúsenosti, šialené MS v Les Gets

Po skvelom 19. mieste na MS v roku 2021 boli očakávania do novej sezóny pre jazdca z Kellys Factory Teamu a nášho top zjazdára opäť o niečo vyššie. Niečo sa podarilo, niečo nie, no hlavne pribudli ďalšie skúsenosti a zážitky.
Video: Koľko dostane amatér od profíka? Trail na ebiku

Video: Koľko dostane amatér od profíka? Trail na ebiku

O koľko bude rýchlejší profesionál od amatéra v zjazde? Kde bežný biker stráca?
Vývoj v zjazde – od 26 palcov po mullet a zamykanie pruženia

Vývoj v zjazde – od 26 palcov po mullet a zamykanie pruženia

Priemery kolies, zmena geometrie, používanie telemetrie a možno už aj zamykanie pruženia. Ako vníma vývoj techniky v zjazde Rasťo Baránek a čím všetkým si prešiel?
keyboard_arrow_up