Trenažéry - dobrá kondícia bez ohľadu na počasie

Jesenné počasie prináša blato, vodu a špinavý bicykel, čo sa nie každému chce riešiť. Preto veľa ľudí volí práve tréning v pohodlí domova na trenažéri. Prinášame niekoľko tipov.

Elite trenažér DIRETO XR-T bez kazety

Cenovo dostupný trenažér so širokou možnosťou kompatibility kaziet rôznych výrobcov a počtom prevodov po zakúpení adekvátneho orecha. Výhodou je aj možnosť bezproblémového použitia karbonového bicykla, či už horského alebo cestného. Pri kúpe dostanete ročné predplatné do aplikácie My E-Training software & app a 1-mesačné predplatné aplikácie Zwift zdarma. Máte tak možnosť vyskúšať si, čo vám naozaj vyhovuje. Jeho cena sa pohybuje okolo 849 € a viac info sa dozviete na tomto odkaze.

Elite podložka pod trenažér FOLDING MAT

Ak ste sa rozhodli cez zimu trénovať doma na trenažéri, rozhodne vám nesmie chýbať podložka. Tá od značky Elite vám ochráni podlahu pred škrabancami a kvapkajúcim potom, pričom vďaka protišmykovému PVC materiálu sa vám trenažér nebude posúvať a ostane na mieste. Takto sa budete môcť sústrediť na to, čo je dôležité, teda na tréning. S rozmermi 180x90 cm a hrúbkou 0,3 cm nezaberie po zložení veľa miesta. Cena je cca 40 € a viac info na tomto odkaze.

Elite Sterzo Steering opora predného kolesa

Ak chcete posunúť zážitok z trenažéra o kúsok bližšie k reálnemu jazdeniu, značka Elite vymyslela Sterzo Steering. Je to podložka pod predné koleso, ktorá vám umožní točiť s riaditkami až o 34° do oboch strán. Cez mobil pripevnený na riadidlách sa detekuje pohyb a prenáša do aplikácie. Takto môžete jazdcov predbiehať a meniť smer, ako keby ste naozaj boli na trati. Vďaka automatickému návratnému systému sa vám koleso vráti do pôvodnej polohy. Cena je 39 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Wahoo KICKR SMART V5 trenažér

Ak chcete kvalitný a prepracovaný trenažér, avšak bývate v paneláku alebo trénujete, keď ešte ostatní spia, zbystrite pozornosť. Vďaka špeciálnym nohám AXIS feet je trenažér veľmi tichý a zároveň sa nohy dokážu hýbať do strán. To dodáva pri tréningu naozaj pocit ako pri jazde na ceste. Odhlučneniu pomáhajú aj upravený systém prevodov a pásový systém, ktorý znižuje trenie a vibrácie. Cena je 1 199 € a info nájdete na tomto odkaze.

Wahoo KICKR CLIMB simulátor stúpania pre trenažér

Na trenažéri máte už čo to odkrútené a chcete posunúť tréning o stupeň vyššie? Značka Wahoo ponúka simulátor stúpania. Bicykel pripojíte cez osku vidlice, pomocou aplikácie si upravíte potrebné nastavenia a čaká vás maximálne 20 % stúpanie a 10 % klesanie, ktoré simulátor umožňuje. Zariadenie podporuje pripojenie aplikácií aj tretích strán po pripojení na Wahoo Smart Trainer. Cena sa pohybuje okolo 550 € a viac na tomto odkaze.

Saris H3 Direct Drive Smart cyklotrenažér

Výhodou tohto trenažéra je jeho kompatibilita. Upevniť môžete široké spektrum cestných, ale i MTB bicyklov s 8-11 rýchlostnými kazetami Shimano a Sram. Taktiež je veľmi tichý, kde pri max. rýchlosti 32 km/h vydáva hluk o hladine iba 59 dB. Nechýba podložka pod predné koleso a trenažér sa vďaka integrovanému chladiacemu systému neprehreje, ani keď vy už budete s tepom na maxime. Je kompatibilný so širokým spektrom virtuálnych aplikácií. Cena je 1099 € a viac nájdete na tomto odkaze.

Saris MP1 Nfinity trenažérová platforma

Značky vyrábajúce trenažéry sa predbiehajú, ktorá príde s novinkou, čo bude najvernejšie pripomínať jazdu na bicykli v skutočnom svete. Platforma pod trenažér od značky Saris je naozaj blízko. Neumožňuje nakláňanie bicykla len do strán, ale aj dopredu a dozadu. To má za následok, že pri jazde na trenažéri budete zapájať svaly, ktoré pracujú aj v reálnom svete. S cenou 1 349 € ide o chuťovku pre náročných. Kompletné info vrátane Cepovho testu si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Tacx NEO Bike smart

Ak máte doma miesto pre stacionárny bicykel, môže byť pre vás zaujímavý práve tento model. Výhodou je, že sa nemusíte starať, či bicykel bude kompatibilný s daným trenažérom, či vám bude pasovať kazeta alebo oska. Stačí nastaviť ergonómiu vrátane preferovanej dĺžky kľúk, výšky riadidiel, sedlovky a pod., pripojiť k virtuálnej aplikácii a začať jazdiť. Výhodou je vysoká presnosť merania výkonu a tichosť. Cena sa pohybuje okolo 2 729 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Tacx Neo 2T Smart trenažér

Populárny trenažér, na ktorý si bicykel uchytíte priamo na kazetu. Problém nebudete mať ani s Boost rámami, keďže v balení sú príslušné adaptéry. Okrem nich dostanete aj podložku pod predné koleso. Ovládanie je intuitívne, cez mobilnú aplikáciu pomocou Bluetooth alebo ANT+. Tréning vám nepreruší ani výpadok prúdu, keďže trenažér je vybavený elektromagnetickou brzdou, ktorá si elektrinu dokáže vyrobiť aj sama. Simulácia stúpania je možná až po 25 %. Cena je 1 300 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

OTE Hydro tablety

Či už trénujete vonku alebo na trenažéri doma, k poriadnemu výkonu patrí aj starostlivosť o telo. Hydro tablety od značky OTE vám počas výkonu dodajú potrebné elektrolyty. Ideálne, ak trénujete v lete alebo doma v interiéri, kde je teplo a dochádza k zvýšenému poteniu. Chuť nie je príliš výrazná, vďaka čomu nebudete mať pocit zalepených úst, ale príjemného osvieženia. Tablety sú dostupné v rôznych príchutiach a stoja okolo 9 €. Test a viac info nájdete na tomto odkaze.

Weldtite práčka na reťaz s náplňou

Či už máte špeciálne bicykel iba na trenažér alebo používate jeden na všetko, základom je mať čistú a namazanú reťaz. Práčka reťaze od Weldtite je dostatočne robustná a štvorstranné kefy zaručia spoľahlivé očistenie. Použiť sa dá na akúkoľvek reťaz s maximálnou dĺžkou kolíka 8 mm. V prípade poškodenia sa dajú samostatne dokúpiť náhradné diely a kefy sú vyberateľné pre lepšie umývanie. V balení dostanete aj fľašu so 75 ml odmasťovača. Cena je 27 €. Recenziu a viac info nájdete na tomto odkaze.

Nakupovaním v MTBIKER shope podporujete našu tvorbu a získavate body do vernostného programu.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Aby sa čas nevliekol – MTBIKER jazdy na Zwifte

Aby sa čas nevliekol – MTBIKER jazdy na Zwifte

Ako si poradiť s najväčším nepriateľom trenažérovania? Tréning utečie rýchlejšie vďaka spoločnej jazde.
Trenažéry - plnohodnotný tréning v pohodlí domova PR článok

Trenažéry - plnohodnotný tréning v pohodlí domova

Nie každému sa chce vyraziť do nečasu, no túžba jazdiť a trénovať je stále silná. Práve pre takýchto cyklistov môže byť zlatou strednou cestou trenažér.
keyboard_arrow_up