1. sčítanie cyklistov Slovenska naberá na obrátkach

"To ešte dnes niekto bicykluje?" (divný pohľad mala v očiach...) "Nie mladá pani, len my dvaja čo tu pri Vás stojíme...". Iróniu slečna z úradu nepochopila, ale svojím spôsobom mala pravdu...

Tiež máš niekedy pocit, že toho futbalu, či hokeja je v správach priveľa? Že do niektorých športov sa na Slovensku investuje neprimerane veľa peňazí? Tvojich peňazí! Áno, aj Tvoje peniaze z daní, resp. daní Tvojich rodičov smerujú aj na podporu vybraných športov. Na Slovensku sa peniaze prideľujú aj na základe počtu registrovaných športovcov. Teda čím viac športovcov, tým viac peňazí sa vyčlení.

Ak si pozorne všimneš svoje okolie, zistíš, že je plné cyklistov, či už na horských, cestných alebo mestských bicykloch. Jazdíme na nich všetci. Do práce, ale aj za oddychom a zábavou. No doteraz sa nikto nepokúsil spočítať, koľko tých cyklistov po Slovensku vlastne jazdí, to znamená, že neexistujú ani štatistiky o počte a rozložení cyklistov v krajoch a rôznych disciplínach (cesta, cross-country, enduro, freeride, downhill, bmx, dirt jumping atď.).

Takáto štatistika je silná zbraň pri rokovaniach SloMBy s rôznymi úradmi, či inými organizáciami o podpore projektov pre zlepšenie možností pre jazdenie na Slovensku. Aj vďaka takejto štatistike môžeme ukázať, akú máme za sebou podporu ľudí.

Preto sa SloMBA, Slovenská Mountainbiková Asociácia, rozhodla posvietiť si na počty cyklistov. Zaujíma nás každý kto jazdí na bicykli, či ťažkom ako skriňa, alebo vyrobenom z karbónu, s gumami hocijakej veľkosti.

1. Scitanie cyklistov na Slovensku

Od dnešného rána beží stránka http://slomba.btvt.sk/, na ktorej môže každý cyklista bez ohľadu na to, či jazdí na žiletke, alebo 20kg zjazdáku vyplniť formulár so základnými údajmi o sebe, prípadne pripojiť aj svoj názor na aktuálny stav cyklistiky na Slovensku. Pokojne sa vykrič, vylej si srdce, práve teraz máš na to možnosť. Pomôžeš v budúcnosti každému kto bude chcieť pre cyklistiku ako takú, niečo urobiť. Možno tým človekom budeš práve Ty...

Slomba

O priebehu sčítavania ako aj o ďalších fázach projektu budeme pravidelne informovať. Aktuálny počet zapísaných cyklistov môžeš sledovať priamo na stránke formulára - číslo je viditeľné v logu tohto projektu.

Ak máš chuť pomôcť pri zlepšovaní podmienok na horskú cyklistiku, staň sa členom SloMBy! Jednoducho vyplň formulár na http://slomba.sk/prihlaska.php a je to.

Peter Ksenzsigh - SloMBA o.z
www.slomba.sk
info@slomba.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?
bonecrasher 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up