Unboxing: Ghost Riot Trail Full Party – párty na trailoch

Nový vzhľad, technológie, netradičné farby – presne tieto slová vystihujú nový Ghost Riot Trail Full Party.

Ghost pre rok 2021 predstavil viacero noviniek a jedna z nich je aj úplne nový rám pre modelovú radu trailových bicyklov Riot. Jazda po trailoch a rovnako aj tvrdý zjazd pri enduro pretekoch vyžaduje poctivý bicykel a to Riot v minulosti určite bol.

Nový model má však úplne inú geometriu, technológie ale aj vychytávky ako integrovanú teleskopickú sedlovku (pri vyšších modeloch), čo zaručuje ešte väčší pôžitok z jazdy. Rozdelenie modelov je podľa výšky zdvihov a to: 140/140 – model Trail, 150/160 model AM, 160/170 model Enduro. K nám sa dostal najvyšší model - Ghost Riot Trail Full Party. Poďme sa na bicykel pozrieť bližšie.

Špecifikácia

Kategória: MTB FULLY
Veľkosť kolies: 27,5" a 29"
Materiál: Hliník
Rok: 2021
Rám: RIOT AL
Vidlica: Formula Selva S 140 mm
Prehadzovačka: Shimano XT RD-M8100 12-S
Kľuky: Shimano XT FC- M8100 32T
Stredové zloženie: Shimano BB-MT800
Kazeta: Shimano SLX CS-M7100 10-51
Reťaz: Shimano Deore CN-M6100
Brzdy: Formula Cura 4 180 mm Disc
Radenie: Shimano XT SL-M8100
Riadidlá: Ground Fiftyone Dia. 31.8 mm 780/15 (SL) 780/40 (XL)
Gripy: WTB Wafel
Predstavec: Ground Fiftyone Dia. 31.8 mm
Sedlovka: Eightpins hydraulic 34.9 mm
Sedlo: WTB Volt
Kotúče: Formula 180 mm
Tlmič: Formula MOD 140 mm
Zdvih prednej vidlice: 140
Zdvih zadnej stavby: 140
Pätka: SRAM UDH
Plášť predný: Maxxis Minion DHF 3C MaxxTerra Exo 2.3
Plášť zadný: Maxxis Aggressor Exo 2.3
Počet prevodov: 1x12
Predné zapletené kolesá: Syntace V30 15x110 mm
Zadné zapletené kolesá: Syntace V30 12x148 mm
Brzdové páky: Formula Cura

Unboxing

Bežný človek vidí krabicu, v ktorej je bicykel, avšak skúseným jazdcom určite udrie do oka výber plášťov a teda vpredu Maxxis Minion DHF a vzadu podľa vzoru Maxxis Agressor. To je žiaľ všetko, čo nám táto fotografia napovie. Ideme si vybrať bicykel z krabice.


Strieborno-fialový Riot? Na prvý pohľad veľmi netradičná farba, ktorá bude na trailoch určite robiť rozruch.


Pružinový tlmič od značky Formula vyjadruje len jedno – bicykel nebude určite na jemné zaobchádzanie. Fialová farba pružiny dopĺňa strieborno-fialový rám, štýl novému Riotu určite nechýba.


Značka Formula má na tomto bicykli veľké zastúpenie. Kvalitný stroj potrebuje kvalitné brzdy. A to Formula Cura 4 so 180 mm kotúčmi spĺňajú.


To, že bicykel je určený aj na výšľap, napovedá páčka na tlmiči a darček od Ghostu vo forme fidlock magnetu na fľašu. Toto vidíme naozaj radi.


Model vidlice Selva od rovnakej značky ako brzdy či tlmič – Formula. Túto kombináciu tlmenia má Ghost zaujímavo premyslenú. Vidlica poskytuje 140 mm zdvih, širokú škálu nastavení a rovnako je vo fialovej farbe, aby ladila so zvyškom bicykla.


Čo by to bol za enduro bicykel bez poriadnej teleskopickej sedlovky? Vyššie modely od Ghostu majú integrovanú teleskopickú sedlovku Eightpins s priemerom 34.9 mm. Spoľahlivosť a odolnosť tu chýbať určite nebude.


780 mm široké riadítka si môže neskôr každý upraviť podľa seba, namontované sú na predstavec rovnakej značky Ground Fiftyone.


Jazda po trailoch si vyžaduje kvalitné a odolné kolesá. Ghost tu stavil na výrobcu Syntace, konkrétne na model V30.


Zadná stavba a vahadlo sú kvôli tuhosti a pevnosti vyrobené z jedného kusa hliníka. Tento systém určite zjednoduší prácu aj každému servisákovi. SKF ložiská v ráme zaručujú dlhú životnosť.


Kazeta SLX spolu s XT-čkovou prehadzovačkou dopĺňajú XT kľuky. Samozrejme, jedná sa o 12-rýchlostný pohon.


Pri zloženom novom Riote vieme jedno – na trailoch vynikne.


Ochrana zadnej rámovej vzpery a spodnej rámovej rúrky naznačuje, že je bicykel vhodný do drsných podmienok. Ochrana spodnej rámovej rúrky je zároveň aj držiakom pre bowdeny.


Odpruženie s virtuálnym bodom otáčania zadnej stavby so systémom Traction Link bol vyvinutý tak, aby poskytol čo najväčší grip zadného kolesa spolu s efektivitou brzdenia. Pružinový tlmič tomu výrazne dopomáha.


Geometria Riotu pri veľkosti L



Cena a dostupnosť

Cena tohto modelu je 3 699 € a nájdete ho u nás v eshope.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze. Služba bude dostupná po skončení aktuálnych protiepidemických opatrení.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Je možné mať jeden stroj, ktorý bude „raketou" na maratónoch a zároveň schopnou alternatívou k trailbiku? V tejto sezóne som skúsil nájsť odpoveď na bicykli, ktorého cena sa radšej nehovorí.
keyboard_arrow_up