Kellys: Aktuálna ponuka horských elektrobicyklov zo Slovenska

Elektrobicykle sú čím ďalej tým viac populárnejšie a toho si je vedomý aj náš domáci výrobca Kellys.

Ak ste sa už niekedy vozili na elektrobicykli, isto viete, že tá rýchlosť od prvého šliapnutia do pedálov je návyková. Či už chcete zvládnuť ťažšie stúpania, zájsť ďalej alebo sa zviezť s výkonnejšími kamarátmi, elektrobicykle Kellys vás nesklamú.

Hardtail

Základnú ponuku elektrobicyklov bez zadného odpruženia tvorí dámsky Tayen a pánsky Tygon. Dámske modely sú na výber pri veľkosti S s 27,5” kolesami. M a L veľkosti sú osadené 29” kolesami. Pánske modely majú 29” kolesá vo všetkých veľkostiach. Základným modelom je Tayen 10 a Tygon 10. Tento rad je osadený 630 Wh batériou, ktorá napája motor Panasonic GX Ultimate. Údaje o výkone sú zobrazené na LCD displeji rovnomenného výrobcu, tak ako aj batéria. Zvyšok výbavy tvorí kombinácia komponentov Shimano Altus a vlastných komponentov KLS. Odpruženie v teréne zabezpečí vidlica SR Suntour XCM so zdvihom 120 mm. Plášte sú od výrobcu Michelin. Cena tohto e-biku je 2 599 €. Viac informácií sa dozviete na týchto odkazoch:



Vyšší rad je označený ako Tayen, resp. Tygon R50. O elektrický pohon sa tu postará Shimano Steps E7000. O mechanický pohon zas spoľahlivá sada Shimano Deore s desiatimi rýchlosťami. Batéria od výrobcu Kellys má kapacitu 725 Wh. Pohlcovanie nerovností a tlmenie má na zodpovednosť vidlica RockShox Recon Silver. Kontakt s povrchom zabezpečujú plášte Schwalbe Nobby Nic v zmesi Addix. Cena tohto modelu je 2 999 €. Špecifikáciu bikov nájdete tu:



Najvyššie modely Tygon a Tayen R90 ponúkajú rovnaký elektrický pohon ako predošlý model, avšak výkonnejšie ostatné komponenty. Vidlicu RockShox Recon Gold, kombináciu 12-rýchlostného radenia Deore a SLX od Shimana. Vašu rýchlosť budete korigovať výkonnými brzdami Deore, rovnako od japonského výrobcu. Pohodlnejšiu jazdu z kopca si užijete aj vďaka teleskopickej sedlovke EXAform Jag1 so zdvihom 150 mm. Cena 90-ky je 3 399 €. Popis ostatných komponentov nájdete na týchto odkazoch:



Full suspension

Vstupnou bránou do sveta celoodpružených elektrobicyklov je hliníkový model Kellys Theos i50. Dizajnéri a konštruktéri vsadili na tzv. „mullet” bicykel, teda 29” koleso vpredu a 27,5” vzadu. Takto dosiahol výrobca lepšiu priechodnosť terénom vpredu a s menším priemerom vzadu zas lepšiu obratnosť. To podtrhujú aj 2,6” resp 2,8” plášte od Schwalbe. Samozrejmosťou je teleskopická sedlovka KS Rage so zdvihom 125 mm (pri veľkosti S)/150 mm (M,L)).

Motor a jeho ovládanie zabezpečuje Shimano Steps E7000, vstavanú batériu s kapacitou 630 Wh dodáva samotný výrobca Kellys. Desaťrýchlostné radenie Shimano Deore je postačujúce aj do najstrmšieho terénu. RockShox 35 so zdvihom 160 mm a tlmič od rovnomenného výrobcu s podtitulom Deluxe budú zárukou pohodlia na trailoch. Cena je 3 999 €. Špecifikáciu modelu si možete pozrieť na tomto odkaze.


2x odolnejší voči priamym nárazom v porovnaní s bežným uhlíkovým rámom? Technológie z výroby satelitov do vesmíru na bicykloch? Áno, Kellys zatiaľ ako prvý výrobca elektrobicyklov na svete použil materiál od belgickej firmy Rein4ced na výrobu svojich rámov. Ide o kombináciu uhlíkových vlákien s oceľovými vláknami spojenú termoplastickým polymérom a označenú ako FEATHER. Theos F50 je základným modelom s touto technológiou rámu.

Ide rovnako o „mullet bike”, teda 29” koleso vpredu a 27,5” vzadu. Zdvihy 150/140 mm sú postačujúce aj do náročného terénu. Odpruženie je od RockShox v podaní vidlice 35 Gold s uzamykaním z riadidiel a Deluxe Select R tlmiča. Samozrejmosťou je teleskopická sedlovka KS Rage-i. Motor dodáva Shimano, označený ako EP8, je ovládaný cez cyklopočítač od rovnakého výrobcu. Batéria je výsledkom spolupráce Kellys a BMZ. Je odnímateľná a má kapacitu 725 Wh. Cena tohto modelu je 5 499 €. Ostatné informácie nájdete na tomto odkaze.


Vyšším modelom, a to nie iba zdvihmi 180/170 mm, je Theos F70. Pohon a kapacita batérie sú rovnaké ako pri predošlom Theos F50, avšak doplnené o radiacu jednotku Shimano SW E-7000-L. Vidlica RockShox ZEB a pružinový tlmič zvládnu aj ten najťažší terén. 203 mm kotúče spolupracujú s brzdovým systémom Shimano Deore. V rovnakom modelovom rade je aj 12-rýchlostné radenie so zadným meničom XT M-8100. Cenovka tohto elektrobicykla je 6 799 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Vrcholným dielom a modelom slovenského výrobcu je Kellys Theos F90. Výborný motor, batéria, radiaca jednotka zostávajú nezmenené od predošlého modelu. Dopĺňa ho však elektronické radenie Shimano XT Di2 s 11-rýchlostnou kazetou. Vidlica Fox Float Factory s povrchovou úpravou Kashima a 180 mm zdvihu „vyžehlí” akúkoľvek nerovnosť. Od Foxu je rovnako aj teleskopická sedlovka Transfer Kashima. Tlmič RS Deluxe Ultimate Debon Air zas zabezpečí pohodlný prejazd koreňov a kameňov na vašich trailoch. O bezpečné zastavenie sa postará osvedčený systém Shimano XT M-8120 s 203 mm kotúčmi vpredu aj vzadu. Cena je 8 499 €. Špecifikáciu modelu si môžete pozrieť na tomto odkaze.


Ak si chcete pozrieť kompletnú ponuku elektrobicyklov Kellys, nájdete ich na tomto odkaze. Aktuálna ponuka a špecifikácie bicyklov sa môžu meniť podľa dostupnosti komponentov a kapacít výrobcu.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Ako sa jazdí s unikátnym elektrobicyklom skúsenému pretekárovi? Prečo Kellys Theos rád využíva v tréningu?
Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen patria medzi veľmi úspešné modely v rámci segmentu ebikov. Na sezónu 2023 prichádzajú s viacerými vylepšeniami, ktoré z nich môžu spraviť doslova bestsellery. Ktoré to sú?
Video: Čo zvládne roboticky zváraný Kellys Theos R50?

Video: Čo zvládne roboticky zváraný Kellys Theos R50?

Slovenský výrobca bicyklov Kellys prišiel v tejto sezóne 2023 s novinkou – Theos R50. Nový elektrobicykel si užije najmä táto skupina jazdcov.
keyboard_arrow_up