GIANT-oviny pre sezónu 2022

Giant je už známy etablovaný cyklo výrobca a v roku 2022 prichádza s viacerými novinkami. Prejdime si spoločne tie „mtbčkové“. Pohodlne sa usaďte a ideme na to.

Začneme nízkymi zdvihmi z kategórie XC, modelom Anthem Advanced Pro, následne prejdeme cez trailovejšie modely Trance X a Trance Advanced Pro 29 a zakončíme to bicyklami pre endurákov s predstavením modelov Reign 29 a Reign Advanced Pro 29 1.

Pre cross country výjazdy s ľahkosťou

Anthem Advanced Pro 29 1 je „čistokrvný pretekár”. Ak ste náročnejší XC jazdec alebo maratónec, určite sa vám zapáči práve tento model orientovaný na výkon. Ľahký celokompozitový rám, zadné odpruženie Flex-point a pretekárska geometria z neho robí profesionálny cross country stroj. Troma hlavnými výhodami sú efektívnosť, kontrola a rýchlosť. Oproti predchádzajúcej generácii je rám o 250 g ľahší a oblasť stredu je tuhšia, pre lepší prenos sily do kľúk a zrýchlenie. Vpredu osadená vidlica Fox 34 Float SC Performance Elite so zdvihom 110 mm spolu s tlmičom Fox Performance Elite 100 mm zaisťuje dostatočnú citlivosť a hlavová rúrka s uhlom 67,5° umocňuje pocit kontroly v technickom teréne. Upravený rám a geometria s dlhším „reachom“ v kombinácii s 29 palcovými kolesami Giant XCR 1 29 carbon a inovovaným kokpitom prinášajú lepšiu ovládateľnosť a stabilitu. Dostatočný brzdný účinok zabezpečujú brzdy Shimano Deore XT, rovnaká sada má na starosti aj pohon bicykla. Farba chameleon saturn/carbon pôsobí luxusným dojmom. Cenovka je nastavená pri tomto konkrétnom modeli na 7 500 €. Pre viac informácií navštívte tento odkaz.


Trailové mašiny s kopou zábavy

Model Trance je doslova synonymom zábavy. Radi jazdíte rýchlo, vyhľadávate rockgardeny a skáčete? S týmto trail bikom to bude to pravé orechové. Hlavnými výhodami sú prispôsobiteľná geometria, obratnosť a progresívne odpruženie. Funkcia flip chip je vychytávka, ktorá vám umožní zmeniť uhol hlavovej, sedlovej rúrky a výšku stredu. Týmto dosiahnete ideálne nastavenie pre konkrétny a individuálny jazdný štýl. Trochu „oldschool“ kolesá Gaint AM v priemere 27,5 palca zabezpečujú agilitu a obratnosť v členitom teréne či zákrutách. Inovované odpruženie Maestro s tlmičom Fox Float DPS 145 mm s vahadlom z kompozitu pomáhajú absorbovať nerovnosti a vidlica RockShox Yari RC 160 mm sa nezľakne žiadneho terénu. Shimano opäť dopĺňa komponenty pre pohon a brzdenie, konkrétne sadou Deore. Farebná kombinácia tohto modelu v decentnej bielo-čiernej má cenovku nastavenú na 3 399 €. Viac informácií o bicykli nájdete na tomto odkaze.


Trance Advanced Pro 29 1 vhodný na rýchle traily. Agresívne, rýchle a živé jazdenie s 29erom na trailoch, to je Trance Advanced Pro 29 1. Nastaviteľná geometria poskytuje lepšie ovládanie pri rýchlych technických pasážach. Základ biku tvorí inovovaný karbónový rám. Hlavné atribúty pri tomto modeli sú prispôsobiteľná geometria, 29 palcové kolesá a progresívna trailová geometria. Ako aj pri predchádzajúcom modeli, aj tu nájdete flip chip, ktorý umožňuje zmenu geometrie. Oproti modelu Trance X sú pri tomto modeli použité kolesá o veľkosti 29 palcov, konkrétne záplety Giant TRX 2 s karbónovými ráfikmi, ktoré zvládnu aj drsnú jazdu v teréne a nevytrápia vás toľko ani vo výšľapoch. Inovovaný dizajn rámu sa vyznačuje dlhším reachom a kratšou sedlovou rúrou pre agresívnejšie jazdenie. Virtuálny systém zadného odpruženia Maestro s tlmičom Fox Performance Elite a so zdvihom 120 mm dopĺňa vidlica Fox 34 Performance Elite so zdvihom 140 mm, čo je univerzálne kombo pre všetky typy trailov. Ako zvyčajne, brzdy a pohon zveril Giant do rúk značky Shimano. Dôležitým komponentom pri trailových bikoch je sedlovka, tu je použitá TranzX Travel, ktorej výška zdvihu je v závislosti od veľkosti rámu v rozmedzí 120-200 mm. Giant na Trance Advanced Pro 29 1 nastavil cenu na 6 669 €. Pre viac informácií o tomto modeli nájdete na tomto odkaze.


Začíname klesať dole kopcom

Reign 29 je enduro „vládca”. Ak radi vyhľadávate adrenalín a radšej jazdíte z kopca cez strmé skaly a korene, či krotíte riadidlá, Reign 29 vás presvedčí svojím odpružením a sebavedomým ovládaním. Pri tomto modeli bol dôraz kladený na kvalitné odpruženie, progresívnu geometriu a kontrolu. Odpruženie Maestro upravené na EWS, doplnené kompozitovým vahadlom navyšuje tuhosť a znižuje hmotnosť rámu. O pruženie sa stará tlmič RockShox Deluxe Select plus so zdvihom 146 mm. Logo tejto značky svieti aj na vidlici, konkrétne sa jedná o model Yari RC 170 mm so 44 mm offsetom. Rám vyrobený z hliníka ALUUX SL s optimalizovaným uhlom hlavovej a sedlovej rúrky zaisťujú dobré ovládanie. Lepšiu priechodnosť drsnejším terénom, ako aj lepšiu stabilitu zabezpečujú 29 palcové kolesá Giant 29 AM alloy s obutím od Maxxis pre lepší grip na trati. Prehadzovačka a radenie Shimano SLX s brzdami Deore zaisťujú dobrý pomer kvality a výdrže komponentov aj pri tvrdšom jazdení. Pri tomto modeli je zvolená farebná kombinácia Metal/Black Diamond a cena 3 449 €. Viac informácií a kompletnú špecifikáciu nájdete na tomto odkaze.


Reign Advanced Pro 29 1 je červený „pretekár”. Jazdíte enduro na vyššej úrovni a baví vás naháňať sa s kamošmi, či pretekať? Ak áno, tak najvyšší model Reign Advanced Pro 29 1 je voľba číslo jedna z Giant enduro ponuky. Na trati vás presvedčí sebavedomím, ktoré doň vložili profesionálni pretekári. Tak ako pri každom modeli Reign, hlavnými atribútmi sú top odpruženie, enduro geometria a presné ovládanie s použitím kvalitnejších komponentov. „Pretekárske" odpruženie Maestro testované v extrémnych podmienkach EWS s tlmičom Fox Factory Live 146 mm. Karbónový rám bol vyrobený presne za účelom prejazdu ostrých zákrut a prudkých zjazdov, čomu napomáha aj 170 mm vidlica a položený uhol hlavovej a sedlovej rúry. Pre lepšiu rýchlosť na rovinkách a priechodnosť v teréne zvolil výrobca 29 palcové kolesá Giant TRX 2 s plášťami Maxxis Assegai a Minion DHR na spoľahlivé udržanie stopy a gripu. Keďže je tento bike určený na pretekanie, farebná kombinácia Amber glow/Rainbow black dokonale vystihuje jeho charakter. Cena tohto modelu je 7 299 €, no k dispozícii sú aj cenovo dostupnejšie varianty. Pre viac informácií navštívte tento odkaz.


Nakoniec

Ak si chcete pozrieť kompletnú ponuku bicyklov Giant na rok 2022, tak ich nájdete na tomto odkaze. Aktuálna ponuka a špecifikácie bicyklov sa môžu meniť podľa dostupnosti komponentov a kapacít výrobcu, tak ako uvádza výrobca na svojej stránke, bez akéhokoľvek upozornenia.

Zdroj fotografií: giant-bicycles.com
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up