Modely Ghost 2022 - overená nemecká kvalita

Je ti blízka nemecká precíznosť a potrpíš si na kvalitu? Medzi bicyklami Ghost určite nájdeš svojho favorita.

Značka Ghost patrí na trhu bicyklov k stáliciam s takmer 30-ročnou históriou. Pre rok 2022 si tento nemecký výrobca prichystal široké spektrum bicyklov, od karbónových „rakiet“, cez osvedčené hardtaily, až po rýchle gravel biky a nezabudlo sa ani na nežné pohlavie.

Kato Universal

Modelový rad Kato predstavuje vstupenku do sveta bikov Ghost a v neposlednom rade môže znamenať aj tvoju vstupenku do sveta horskej cyklistiky. Pri značke Ghost sme si už zvykli na odvážny a mnohokrát aj veľmi pekný dizajn bicyklov a tento model nie je výnimkou – zaujme najmä kombinácia Green Pearl/Azur Blue Metallic. Hoci sa jedná o základný model s hliníkovým rámom, Ghost ide s dobou a kabeláž je vedená vnútrom. O tom, že je Kato Universal určený najmä pre začiatočníkov, svedčí aj pohon – stará sa oň 9-rýchlostný systém od Shimana v kombinácii s trojprevodníkom. V danej cenovej hladine poteší aj vzduchová vidlica. Dámskym ekvivalentom je rad Lanao, pričom je osadenie veľmi podobné. Cena tohto modelu je 799 € a bližšie informácie ako aj ponuku ostatných bicyklov modelového radu Kato nájdete na stránke výrobcu.


Nirvana Essential

Ak rozmýšľaš nad prvou účasťou na maratóne, alebo ťa cyklistika chytila za srdce a chceš sa posunúť ďalej, Nirvana bude skvelým spoločníkom. Hoci stále s hliníkovým rámom, ale s moderným jednoprevodníkom, vzduchovou vidlicou, pevnými oskami štandardu BOOST a geometriou SuperFit® bude cross-country ľahšie ako kedykoľvek predtým. Krátky predstavec a 120 mm zdvih vidlice napovedajú, že sa nezľakne ani prvého trailu. Cena sa pohybuje na úrovni 1 349 € a tento model aj s jeho súrodencami z radu Nirvana nájdete na tomto odkaze.


Lector Universal

Karbónové strely radu Lector sú určené najmä pre tých, ktorých druhé meno je rýchlosť a ich ambíciou je pódiové umiestnenie. Ghost v prípade tohto modelu stavil na pohon z dielne amerického Sramu a o odpruženie sa stará ľahká, no spoľahlivá vidlica RockShox SID Select. Na prvý pohľad jednoznačne zaujmú prehnuté zadné vzpery, ktoré boli inšpirované listovými perami na automobiloch a v kombinácii s karbónovou sedlovkou zaručujú skvelé tlmenie vibrácií. Pri vyšších výbavách zas poteší integrovaná teleskopická sedlovka od značky Eightpins. Priechodnosť akýmkoľvek terénom zaručia maratónske plášte Maxxis Ikon so zmesou 3C a ochranou bočníc EXO. Cena je priamoúmerná výbave a činí 3 149 €. Bližšie informácie nájdete na stránke výrobcu.


Kato FS Essential

Hurá na traily! Hliníková mašina Kato FS Essential je presne to, čo v začiatkoch potrebuješ – vzduchové pruženie so zdvihmi 130/130 mm, spoľahlivý pohon od značky Sram v prevedení 1x12 a osvedčené obutie WTB zaručia zábavu v každých podmienkach. O určení napovedajú aj kolesá o rozmere 27,5“, ktoré vynikajú najmä obratnosťou a takisto teleskopická sedlovka značky Limotec. Najväčšou „bombou“ je však bezpochyby cena, keďže za 1 649 € dostanete bike, ktorý vám vyčarí úsmev na tvári v nejednej klopenej zákrute, či „gape“. Viac informácií nájdete na stránke výrobcu.


Lector FS Universal

Karbónová strela „podruhé“, no tentokrát aj so zadným odpružením – nezľakne sa ani náročných rockgardenov na Donovalskom drapáku. Pretekanie má prirodzene v génoch, keďže zdieľa množstvo vlastností svojho HT súrodenca. Tentokrát pruženie zabezpečujú zdvihy 120/120 mm a vďaka systému odpruženia Traction Link® je šliapanie ešte efektívnejšie a jazdné vlastnosti ešte vyváženejšie. Strmých zjazdov sa netreba báť aj vďaka integrovanej teleskopickej sedlovke značky Eightpins. Hoci sa na hmotnosti šetrilo, kde sa len dalo – napr. aj horné vahadlo je duté – rám zostal tuhý a najmä rýchly. S cenovkou 4 999 € sa radí medzi drahšie modely a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Riot Universal

Nezabudlo sa ani na vyznávačov tých najťažších terénov, uzučkých singlov a rýchlych zjazdov. Model Riot prichádza v troch rôznych prevedeniach – Trail, All Mountain a Enduro. Tieto tri prevedenia sa od seba líšia najmä zdvihmi, v prípade verzie Trail je to 140/140 mm, pri All Mountain 160/150 mm a u Enduro prevedenia 170/160 mm. Pohon je striktne 12-rýchlostný, pričom sa opäť volí medzi Sramom a Shimanom. V závislosti od očakávaného terénu sú použité plášte Maxxis o šírke 2,3 – 2,5 palca, no spája ich použitá zmes 3C a ochrana bočníc EXO. Cenovka je v prípade prevedenia Trail 2 549 € a v prípade AM/EN 2 999 €, viac informácií nájdete na stránke výrobcu.


Road Rage Essential

Keďže aj Ghost ide s dobou, v jeho ponuke nesmie chýbať ani niekoľko „štrkoletov“. Road Rage Essential je cenovo dostupný model, na ktorom sa môžeš vydať na svoj prvý bikepackingový výlet, alebo sa len tak povoziť lesnými cestami. Hliníkový rám s pohodlnou geometriou a vnútorným vedením kabeláže je osadený 10-rýchlostnou sadou Shimano GRX, ktorá predstavuje základ každého dobrého gravel bicykla. Ak zvolíš model Road Rage Essential EQ, dostaneš v cene aj zadný nosič, blatníky a svetlá. Cena tohto modelu je 1 699 € a celú špecifikáciu s ďalšími informáciami nájdeš na stránke výrobcu.


Nech už si vyznávač trailov, tažkého terénu, pohodového vozenia sa, maratónov, či viacdenných výletov, zo širokej palety bicyklov Ghost si jednoznačne vyberie každý. Momentálnu ponuku si môžete pozrieť na MTBIKER shope a kompletný výber modelov vo všetkých stupňoch výbavy na stránke výrobcu.

Aktuálna ponuka a špecifikácie bicyklov sa môžu meniť podľa dostupnosti komponentov a kapacít výrobcu.

Zdroj fotografií: ghost-bikes.com
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024 PR článok

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024

Táto značka si nájde fanúšikov, ktorí radi bojujú proti sekundám, alebo potrebujú poriadny stroj do ťažkého terénu.
keyboard_arrow_up