Otestuj nové karbónové kolesá Shimano Ultegra

Len tak dostať na vyskúšanie karbónové kolesá je sen, ktorý sa na určitý čas stáva realitou. Ako byť na 2 týždne testerom značky Shimano?

O kolesách sa hovorí ako o jednom z najdôležitejších komponentov bicykla, ktorý má zásadný vplyv na jazdné vlastnosti. Najlepšie modely sú vyrobené z karbónu, sú ľahké, tuhé, aerodynamické a ešte aj super vyzerajú. Preto je vylepšenie bicykla na tomto mieste častý scenár, otázka pri nákupe je vždy výber značky a prevedenia kolies, do rovnice vstupuje aj pomer cena a výkon.


Podľa čoho kúpiť nové kolesá?

Pri vyhľadávaní toho správneho modelu sa dá riadiť nezávislými testami, skúsenosťami kamarátov a známych, úplne najlepšie je si ich vyskúšať na vlastnej koži, teda bicykli. Tretia možnosť je skôr ojedinelá a preto všetkých cestných cyklistov určite poteší možnosť, že s novou sadou Shimano Ultegra značka predstavila aj úplne nové plášťové karbónové kolesá, ktoré si je teraz možné vyskúšať na svojom bicykli. Ak to znie až príliš dobre, tak ozaj v tom nie je žiadny háčik, stačí dodržať týchto pár podmienok a kolesá môžu byť na 2 týždne tvoje.

Aké kolesá sa dajú požičať?

osobný odber MTBIKER Hrádok alebo Bratislava

Nové cestné kolesá Shimano Ultegra R8170 sú dostupné v troch výškach - 36, 50 a 60 mm, vyrábajú sa len v prevedení pre použitie s plášťami, kotúčovými brzdami a pevnými osami. Kotúče sa uchytávajú spôsobom CENTER LOCK, ráfiky s vnútornou šírkou 21 mm sú od výroby vybavené páskami pre bezdušové obutie, aero profil zdieľajú s top modelom Dura Ace. Ťažších jazdcov poteší, že nemajú hmotnostný limit. Ďalšie technické detaily a ceny kolies nájdete v eshope.


Miesto požičiavania a kompatibilita kolies

K dispozícii sú štyri páry kolies, ktoré sú pripravené na požičanie zákazníkom v MTBIKER centrum Hrádok, v prípade záväznej rezervácie ich vieme dopraviť aj do showroomu MTBIKER Bratislava.

Kolesá sú obuté do plášťov TUFO, zákazníkovi si stačí priniesť vlastné brzdové kotúče a kazetu a my ich na mieste na požičané kolesá osadíme. Orech je klasický Shimano HG, vhodné pre 11 aj 12-rýchlostné prevedenie. Máš chuť kolesá vyskúšať, vlastníš cesťák na kotúčoch a s kompatibilnou sadou, takto funguje rezervácia.


Rezervácia

Požičanie kolies je na maximálnu dobu 2 týždňov. V prípade záujmu stačí poslať presný rozmer kolies a termín, o ktorý máte záujem, na adresu martin.talian@mtbiker.sk a predajcovia vás budú informovať o dostupnosti. Následne si potvrdíte termín záväznej rezervácie. Kolesá vám rezervujeme, prípadne prevezieme z Hrádku do Bratislavy.

Záloha

Požičanie kolies je bezplatné, pri odovzdávaní sa platí vratná záloha 500 €, ktorá slúži ako kaucia pre prípad poškodenia kolies a obutia, alebo nedodržania dohodnutého času zápožičky. Zálohu je potrebné priniesť v hotovosti.


Si testerom

A teraz to zaujímavé. Každému napadne, že Shimano chce týmto požičiavaním osloviť potenciálnych zákazníkov, s novým modelom sú si tak istí, že predpokladajú, že kolesá po vyskúšaní budú chcieť aj vlastniť.

Ale je za tým aj niečo viacej, značku Shimano zaujímajú aj pocity a poznatky cyklistov z používania nových kolies, preto sa na záver vypĺňa dotazník, na základe ktorého získajú spätnú väzbu. Tento dotazník dostane tester po vrátení kolies na mail. Takže to požičanie nebolo úplne tak zadarmo.


Celý proces a myšlienka je jednoduchá, aby sa predišlo zbytočným otázkam, tak ešte krátke zhrnutie:

  • k dispozícii 4 páry kolies Shimano Ultegra
  • voľné termíny si stačí overiť mailom
  • objednávanie termínov je záväzné
  • len osobný odber MTBIKER Hrádok alebo Bratislava
  • nie je možné poslať kuriérom alebo s objednávkou
  • kolesá sú obuté, ale bez kazety a kotúčov
  • kazetu a kotúče si prinesie zákazník vlastné, my ich nahodíme
  • max. doba požičanie je 2 týždne
  • vratná záloha 500 €
  • na záver vyplnenie dotazníka, ktorý tester dostane mailom

Takáto možnosť nie je bežná, možno aj takto chce zákazníkom značka Shimano poďakovať za vernosť a občasné meškanie dodávok v poslednej dobe, za ktoré aj tak vlastne sama nemôže. Niekoho možno zamrzí, že nemá cesťák na kotúčoch alebo kompatibilnú sadu, čo sa dá robiť, vývoj nezastavíš, trendy sú jasne dané. Tešíme sa, že vám môžeme sprostredkovať takýto zážitok, stať sa aspoň na pár dní Shimano testerom. Náš redaktor Cepo vám už svoje dojmy z dlhodobého testovania týchto kolies prostredkoval (Nové kolesá Shimano Ultegra R8170 – kolesá hodné značky).

Dostupné prevedenia kolies Shimano Ultegra, technické informácie a prípadné zľavy nájdete v našom eshope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: Sandále Shimano so zarážkami SPD – tretry kabriolet

Predstavenie: Sandále Shimano so zarážkami SPD – tretry kabriolet

Sandále aj pre nášľapné pedále? Ani značka Shimano nečakala, ako sa tento nápad chytí.
Test: Nové kolesá Shimano Ultegra R8170 – kolesá hodné značky

Test: Nové kolesá Shimano Ultegra R8170 – kolesá hodné značky

Stanú sa konečne kolesá značky Shimano tak obľúbené, ako ich sady? Takto obstáli v dlhodobom teste.
Môj rok s elektronickou Ultegrou - všetko, čo potrebujete vedieť

Môj rok s elektronickou Ultegrou - všetko, čo potrebujete vedieť

Zoznámili sme sa na Vianoce 2021, úvod vzťahu bol intenzívny, elektróny lietali vzduchom a rovno prezradím, že to neskončilo len pri rozbaľovaní.
keyboard_arrow_up