Čo sa hodí mať v zálohe?

Niekedy to môže byť lanko, či lepenie kvôli defektu, inokedy zas odtrhnutá prehadzovačka. Pozrime sa, čo je dobré mať v zálohe pre prípad núdze - na traile, či v domácej dielni.

Schwalbe Nobby Nic

Plášťov nikdy nie je dosť, obzvlášť pri každodennom jazdení. Tento univerzálny MTB plášť Nobby Nic bol ešte vylepšený. Vzor má výstupky ďalej od seba, pre lepšie samočistenie a vylepšená bola tiež brzdná trakcia. Výhodou plášťa je kevlarová pätka, zmes Addix Performance a možnosť použitia s dušou i bez. Tiež je prispôsobený na použitie pri elektrobicykloch. Cena produktu sa pohybuje okolo 41 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Sram XX1 Hollow Pin

Ak hľadáte pevnú, odolnú a spoľahlivú reťaz, tak Sram predstavuje svoju top sadu XX1, rokmi overenú na pretekoch a náročných podujatiach. Je určená pre 11-rýchlostné sady a vytvorená s dôrazom na maximálnu odolnosť. Táto retiazka dostala špeciálnu povrchovú úpravu, ktorá rovnako predlžuje jej životnosť. Skladá sa zo 118 článkov a samozrejmosťou je aj spojka na jednoduchú inštaláciu. Cena produktu sa pohybuje okolo 58 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Weldtite Sada

Ďalšou nevyhnutnou vecou pre aktívneho bikera sú knoty na opravu bezdušových plášťov. Ideálne najmä vtedy, keď už nepomôže zacelovací tmel. Výhodou je v prvom rade rýchlosť, pretože plášť, resp. koleso nie je nutné demontovať. Rovnako s jednou sadou viete opraviť viacero defektov. Sada obsahuje všetky potrebné nástroje - nožík, kriedu, rašple, ihlu, gumový roztok a 3x opravné šnúry. Cena produktu sa pohybuje okolo 10 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Continental MTB

Najbežnejším problémom pri častom jazdení je defekt, tým pádom je dobré mať v zásobe dušu, ideálne so sebou na bicykli, ale rovnako aj doma ako zálohu. Táto MTB duša od Continental s priemerom 28/29 palcov a šírkou 1,75 až 2,25 je takpovediac univerzálna do každého kolesa. Je možné ju zohnať s galuskovým alebo autoventilom. Cena produktu sa pohybuje okolo 6,50 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

SKS CO2 - Airbuster

Ak vám ide v prvom rade o rýchlosť, prípadne komfort použitia, v prípade defektu dokáže bombička výrazne pomôcť. Osvedčenú kvalitu prináša práve nemecká značka SKS. Je odolná, maličká a ľahká, takže ju ľahko uschováte aj do vrecka dresu. Je vyrobená z hliníka s integrovaným regulátorom tlaku pre správnu kontrolu. V tomto sete dostanete 16 g bombičku a držiak pod košík. Cena produktu sa pohybuje okolo 25 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

CTM Stipe

Prenosná a univerzálna mini pumpa od slovenského výrobcu CTM. Je vyrobená z plastu, takže hmotnosť pumpy je nízka a s dĺžkou 20 centimetrov sa jednoducho vojde do vrecka, či vaku. Maximálny možný tlak je 120 psi a výhodou je prispôsobenie hlavice ventilu bez nutnosti otáčania, či prepínania. Farba je decentná čierna s pogumovanou rukoväťou. Súčasťou balenia je aj držiak. Cena produktu sa pohybuje okolo 6,50 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke výrobcu.

microSHIFT ADVENTX

Kvalitná prehadzovačka ADVENTX od značky microSHIFT pre použitie ako vhodná alternatíva k „zavedeným” výrobcom. Vyznačuje sa nízkou hmotnosťou, iba 313 gramov a kompatibilitou pre 10-rýchlostné pohonné jednotky. Môžete použiť kazetu s maximálnym počtom zubov 48, čo postačí na širokú škálu situácií a vďaka tomu nájde uplatnenie aj v rámci enduro jazdenia, či all-mountain. Cena produktu sa pohybuje okolo 75 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Force Tailor

Nedávate všetko do servisu a veľa vecí si servisujete doma, prípadne by ste chceli začať? Sada náradia Tailor od Force v tom môže veľmi dobre pomôcť. Tento kufrík obsahuje 19 kusov náradia a má 33 funkcií. Výhodou je jeho spratnosť a možnosť zobrať kamkoľvek so sebou. Nájdete v ňom všetko potrebné pre základný servis, od imbusov, cez nitovač až po sťahovák kľúk. Cena produktu sa pohybuje okolo 123 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
keyboard_arrow_up