Škola jazdy pre ebikerov - postoj, brzdenie a nastavenie hlavy

Zlepšovanie a budovanie techniky je určite náročná cesta pre každého bikera, či už jazdíte na klasickom bicykli alebo ebiku. Hodiny skúšania, nekomfortu a driny však prinesú ovocie.

Každý sme iný, niekto sa naučí danú techniku rýchlejšie a niekomu nebudú stačiť možno pri každodennom tréningu ani dva mesiace. Čo však máme všetci spoločné, sú vybudované zlozvyky. Z mojich skúseností viem, že ich odstraňovanie je naozaj výzva. Preto je dôležité, naučiť sa rôzne techniky správne a postupne.


Zlepšovanie techniky - cesta je cieľ

Jazda na ebiku vie byť niekedy naozaj veľká drina, hlavne, ak ebiker nevie svoj elektrobicykel správne ovládať. Vtedy je len veľmi úzka hranica medzi nekomfortom a nebezpečenstvom, čo môže mať za následok pád a prípadné zranenie. Techniku netreba podcenovať na žiadnom bicykli, či už jazdíte na klasike alebo elektro. Keďže je jazda na ebiku o čosi odlišnejšia ako pri klasickom bicykli, dovolil som si pre vás natočiť školu jazdy pre ebikerov, aby ste si mohli so mnou postupne zlepšovať vašu techniku.


Neustály progres a zlepšovanie nikdy neskončí - pretože pokiaľ sa zlepšíte na nejakú úroveň, neskôr budete chcieť ísť ďalej. Preto som dal tejto škole jazdy taký menší motivačný výrok: cesta je cieľ.


Správne nastavenie hlavy - dobrý mindset pred tréningom

V prvom videu som sa vám snažil objasniť, že tréning na elektrobicykli nie je bežným výjazdom. Pokiaľ si budeme skúšať rôzne techniky na rôznych prvkoch, ako napríklad zákruty, prípadne prejazd nerovností, budete potrebovať trpezlivosť. Preto sa môžete postupne pripravovať na to, že pokiaľ sa chcete zlepšovať, budete tomu musieť obetovať čas a skúšať si rôzne techniky častokrát aj dlhé hodiny. Možno to bude niekedy aj o diskomforte, ale ako sa hovorí - tichá voda z vás dobrého plavca nespraví.


Správny postoj na elektrobicykli - tieto chyby určite nerobte

Správny postoj na bicykli je základ, pretože bez správneho postoju sa ebiker nevie nikam posunúť. Práve preto sa v druhej epizóde zo série zameriavame práve na postoj a na chyby, ktoré ebikeri častokrát robia a možno o tom ani nevedia.


Brzdenie - ako ubrzdiť svoj elektrobicykel

Nebudeme si klamať, elektrobicykle vážia o niekoľko kíl viac ako bežné bicykle. Ubrzdiť svoju hmotnosť s hmotnosťou bicykla býva niekedy veľká výzva aj pre skúsených jazdcov a to najmä vo vyšších rýchlostiach.


V tomto videu si povieme, ako zabrzdiť na ebiku čo najefektívnejšie a samozrejme bezpečne.


Buďte s nami a zlepšujte sa

V tejto sérii sa budeme postupne po malých krôčikoch venovať správnej technike jazdy na elektrobicykloch. Vysvetlíme si problematiku ako jednoduchých, tak aj pokročilých techník a postupne sa prepracujeme možno aj ku skokom.


Veľmi veľký dôraz by som dával hlavne na postupnosť, keďže najväčšie problémy môžu vznikať hlavne pri preskakovaní levelov a netrpezlivosti.

Koho zaujímajú elektrické bicykle, alebo nechce zmeškať ďalšie video o technike jazdy, ideálne bude sledovať náš YouTube kanál, pekné fotky ebikov a zábery z jazdenia pravidelne pridávame na Instagram.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
tomasmartinak 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Čo zvládne roboticky zváraný Kellys Theos R50?

Video: Čo zvládne roboticky zváraný Kellys Theos R50?

Slovenský výrobca bicyklov Kellys prišiel v tejto sezóne 2023 s novinkou – Theos R50. Nový elektrobicykel si užije najmä táto skupina jazdcov.
Kde robím chyby v zjazde alebo ako byť rýchlejší

Kde robím chyby v zjazde alebo ako byť rýchlejší

Kto by nechcel jazdiť z kopca rýchlejšie a s väčšou istotou? Ja áno a preto som poprosil dobrého enduro jazdca, nech mi pomôže odhaliť, kde treba zapracovať.
Video: Správne prechádzanie zákrut - škola jazdy pre ebikerov

Video: Správne prechádzanie zákrut - škola jazdy pre ebikerov

Klopené alebo odklopené zákruty majú svoje špecifiká, so správnou technikou nimi prejdete ako horúci nôž maslom.
keyboard_arrow_up