Pomerne extrémna geometria, vzpery, ktoré by mali výrazne pohlcovať vibrácie, integrovaná teleskopická sedlovka a ďalšie zaujímavé prvky. Poďme sa pozrieť na moje dojmy po cca 2 sezónach jazdenia.


Už keď bol predstavený nový Lector s označením SF v novembri roku 2019, bicykel ma skutočne zaujal. Bol som priamo na jeho uvedení u našich západných susedov a jedno mi bolo hneď jasné. Pri tomto bicykli bude platiť jedno pravidlo - buď sa vám veľmi páči, alebo sa vám nepáči vôbec. To je daň za niektoré pomerne odvážne konštrukčné prvky, ktoré ale majú svoje opodstatnenie a určenie.

Upravil som si ho podľa chuti a jazdím na ňom druhú sezónu, pričom dostáva zabrať najmä mimo tej „hlavnej”. Teda najmä na jeseň, cez zimu a počas skorej jari. Práve v tomto období oceňujem výhody hardtailu a mnohé prvky nového Lectora našli u mňa uplatnenie. Rovnako platí, že všetko má aj svoje výhody/nevýhody a takto koncipovaný bicykel potrebuje jazdca, ktorý vie, čo od svojho stroja požaduje. A čo od neho môžete očakávať? Viac vo videjku...

Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Kellys Gate 90 - univerzálny spoločník

Video: Kellys Gate 90 - univerzálny spoločník

Hardtail je bicykel, na ktorom začínal takmer každý biker, a tie dnešné ponúkajú veľmi zaujímavý mix vlastností za slušné peniaze.
Moja zbraň do kopcov alebo trochu „gramárenia“ nezaškodí

Moja zbraň do kopcov alebo trochu „gramárenia“ nezaškodí

Ako vyzerá a jazdí bicykel, ktorý dokáže ponúknuť výhodu v boji s gravitáciou? Alebo keď už výkon nestačí, treba využiť aj moderné technológie a „marginal gains"...
Video: Precítiť trail na pevnom ráme - Marin San Quentin vs. El Roy

Video: Precítiť trail na pevnom ráme - Marin San Quentin vs. El Roy

Dostupné biky s pevným rámom z hliníka alebo dokonca ocele. Líšia sa výbavou, geometriou a zameraním.
keyboard_arrow_up