Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2022 - 16. ročník je už za rohom

Dve horské a tri šprintérske prémie, rovina aj brdky, toto všetko nám prináša trasa už 16. vydania obľúbených medzinárodných pretekov - DHL Sereďmaratón.

Čo sa týka cestných maratónov u nás, DHL Sereďmaratón patrí k tým s najbohatšou históriou a na západnom Slovensku sa radí k najvýznamnejším podujatiam. Určite stojí za zmienku, že tieto preteky spadajú pod UCI kategóriu a nezabudlo sa takisto ani na najmenších pretekárov. Ďalší „zárez" spraví toto obľúbené podujatie už 22. mája 2022.

Trasa pretekov

Pre všetky kategórie je rovnaká a tento rok sa mierne zmení. Tentokrát povedie zo Serede smerom na Šintavu, zo začiatku po rovinatom teréne s jedným, nebodovaným stúpaním. Pokračuje sa zvlneným terénom s dvoma horskými prémiami v okolí Hlohovca a Piešťan, pričom v Radošine sa trasa stáča naspäť. Na trase sa nachádzajú aj tri šprintérske prémie, tá prvá v Rumanovej, druhá v Merašiciach a tretia pri protismernom prejazde opäť v Rumanovej. Celková dĺžka trate je 129,3 km, z toho prvé 3 kilometre sa ide pomalá jazda mestom. Preteká sa za plnej premávky, preto je dôležité riadiť sa pokynmi usporiadateľov a polície.


Registrácia a štartovné

Registrovať sa na preteky je možné priamo na stránke usporiadateľa a na výber je dohromady osem kategórií – šesť mužských, rozdelených podľa veku, jedna ženská a jedna tímová. Výška štartovného závisí od dátumu registrácie – do 19. 05. je to suma 35 €.

Pre držiteľov ZŤP preukazu a pretekárov starších než 60 rokov je štartovné po celú dobu nemenné, a síce 25 €. Čo je však dôležité, na preteky sa je možné registrovať výhradne cez internet, v deň pretekov to už umožnené nebude. Po registrácii je potrebné zaplatiť štartovné buď kartou alebo bankovým prevodom. Stačí ešte trochu potrénovať a tešiť sa.


Štartovací balík je v prípade týchto pretekov skutočne bohatý. Obdržíš v ňom čip na elektronické meranie času, štartovné čísla, špeciálny darček, množstvo rôzneho občerstvenia (či už na trati alebo v cieli), lístky do tomboly a mnoho ďalšieho.


Pre tých najlepších

Najpríťažlivejšie sú samozrejme ceny pre víťazov. V tomto prípade sa oceňujú prémie bodovacím systémom 15-12-10-8-7-6-4-3-2-1, pričom je samostatne vyhodnotená rýchlostná a horská prémia. V oboch prípadoch víťazi týchto prémií obdržia finančnú hotovosť 80 €, pohár, dres a vecné ceny. Ocenený bude takisto najlepší pretekár do 25 rokov, pričom výhra je rovnaká ako v prípade prémií. Čo sa celkového poradia týka, hodnotí sa 1. – 8. miesto, pričom absolútny víťaz získa finančnú hotovosť 150 € a už spomenuté vecné ceny. Finálne sa hodnotí ešte 1. – 3. miesto v každej kategórii, kde ocenení obdržia pohár a vecné ceny. Veľkým plusom oproti minulým ročníkom je fakt, že sa budú hodnotiť samostatne muži a samostatne ženy.


No a na záver, pre tých, ktorí nebudú mať toľko šťastia alebo dostatočne rýchle nohy, je tu pripravená záverečná tombola, v ktorej je možné vyhrať množstvo cien, od športového oblečenia, cez rôzne cyklistické vybavenie až po zľavové poukážky. Hoci vidíte, že sú organizátori pri oceňovaní skutočne štedrí, tak či tak, netreba váhať, účasť sa už len kvôli atmosfére vyplatí. Súhrnné a podrobné info je možné nájsť aj v propozíciách.


Sprievodné akcie a Sereďmaratónik

Okrem samotných pretekov organizátori pripravujú aj oddychovú zónu na námestí, kde bude možné stráviť čas s deťmi pri rôznych hrách a aktivitách. Samozrejme, okrem dospeláckeho Sereďmaratónu sa deti môžu aj v tomto roku tešiť na mini verziu, Sereďmaratónik. Súťažiť sa bude v piatich kategóriách podľa veku. Viac sa o ňom dočítate na stránke usporiadateľa.


Či už si šprintér alebo vrchár, prídeš si na svoje. Pokojne môžeš vziať aj celú rodinu, zasúťažiť si vedia všetci (a keď už nie zasúťažiť, aspoň poleňošiť na námestí ). O tom, že sa jedná o akciu s vysokým renomé, svedčí aj to, že sa jej každoročne zúčastňujú aj redaktori z MTBIKERu a vždy je z toho zaujímavý report či video. Nakoniec z toho budú hoci amatérske preteky, ale s profesionálnou organizáciou a atmosférou.


Naháňať sa s vysokou priemerkou a chytať nástupy sa dá samozrejme aj bez maratónu, ale povedzme si úprimne, tu to má predsa len iný punc, keď si naskočíš do úniku, utrhneš súperov v stúpaní alebo s rukami nad hlavou, ako prvý preletíš páskou...

Zdroj fotografií: seredmaraton.sk, photostancik.com, lubenofoto
report_problem Našiel si v texte chybu?

DHL Sereďmaratón

calendar_today 22.05.2022
label Preteky jednotlivcov
place Sereď (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2023 - najľahšia trať?

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2023 - najľahšia trať?

Vysoká kvalita podujatia zostala, nová je trať, ktorá preverí účastníkov inak, ako výškovými metrami.
Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2021 - jedinečné UCI preteky na Slovensku

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2021 - jedinečné UCI preteky na Slovensku

Už 8. augusta si môžete otestovať vaše nohy a zažiť atmosféru najväčšieho cyklistického maratónu na Slovensku.
Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

„Klasický“ Sereďmaratón je už nejaký čas za nami a medzičasom sa rozbehla jeho, o niečo jednoduchšia, alternatíva.
keyboard_arrow_up