Pozvánka: L'Etape Czech Republic by Tour de France 2022 - druhé dejstvo

Prvý ročník legendárneho podujatia v Českej republike je už minulosťou a nezadržateľne sa blíži druhé pokračovanie, ktoré sľubuje úplne novú, ale v kráse nezaostávajúcu trať. Aké prekvapenia a novinky si pre nás organizátori pripravili?

Na úvodný ročník L’Etape spomínajú u bratov Čechov s láskou a z tohto podujatia si nejeden účastník odniesol úsmevné zážitky. O tie isto nebude núdza ani tento rok, hoci sa v pretekoch udialo niekoľko zmien. Tou najzásadnejšou je už spomínaná nová trať, ktorá oproti minulému roku, kedy pretekári smerovali na Berounsko a do okolia Koněpruských jaskýň, tentokrát povedie okolím hradu Křivoklát.


Dlhšia trať má parametre 136 km/1 900 m, tá kratšia zas 91 km/1 000 m. Spája ich miesto štartu, a síce Strahovský štadión. Oproti minulému roku sa takisto nemení ani „L’Etape Village“, ktorá bude slúžiť ako malé múzeum a bude sa tu odohrávať aj sprievodný program – minulý rok tu bolo možné obzrieť si Colnago Tadeja Pogačara.


Po ceste pretekárov čakajú dve vrchárske prémie, kde sa tí najlepší vrchári pobijú o bodkovaný dres. Prvá vrchárska prémia je umiestnená na 80. kilometri, v blízkosti hradu Křivoklát, a má dĺžku 2,1 km s priemerným sklonom slušných 8,1 %. Druhá prémia je vypísaná ku koncu pretekov v Podkozí, kde si pretekári na 112. kilometri vychutnajú 3 km v priemernom sklone 4,4 %.


Nezabudlo sa ani na „rýchlikov". Svoju šancu dostanú na prémii v obci Žilina – samozrejme, nejedná sa o slovenskú Žilinu, tá je od Prahy trochu ďaleko. Naprázdno neodídu ani pretekári na kratšej trase, tí môžu „vyžmýkať“ nohy na vrchárskej prémii v Podkozí, či na šprintérskej v Žiline.


Prekvapenie na záver

Ak niekto stále váha, či ísť alebo neísť, organizátori si preňho pripravili skutočne veľké lákadlo. Na štart tohoročných pretekov sa totižto postaví aj legendárny Andy Schleck, bývalý luxemburský profesionál, ktorý má na konte napríklad žltý dres z Tour de France 2010, či víťazstvo na jednej z najznámejších klasík, Liege-Bastogne-Liege. Okrem podpisovania kartičiek, či odštartovania pretekov, sa bude Andy pohybovať na bicykli aj na trati a pretekári budú mať možnosť vypočuť si zopár veselých príhod z pelotónu.


Najdôležitejšie informácie

  • Kedy a kde? 11. júna 2022 na pražskom Strahovskom štadióne.
  • Kde sa prihlásiť? Na webovej stránke usporiadateľa.
  • Koľko to stojí? Do 9. júna je k dispozícii „Last Call“ prihlásenie, kde krátka trasa stojí 3 280 Kč a dlhá trasa 3 690 Kč.
  • Čo ma čaká? Krátka trasa s dĺžkou 91 km a prevýšením 1 000 metrov alebo dlhá trasa s dĺžkou 136 km a prevýšením 1 900 metrov.
  • Čo obsahuje štartovací balíček? Musette bag s darčekmi od organizátorov, štýlové ponožky, účastnícku medailu, bohaté občerstvenie, pasta party po pretekoch, množstvo fotiek od fotografov na trati a najmä krásny zážitok.
  • V rámci L’Etape Village vzniknú plnohodnotné francúzske trhy s originálnymi produktami a špecialitami – účastníci sa môžu tešiť na ochutnávku vína, syrov, pravé francúzske crepe, či dokonca slimáky.

Množstvu ľudí, ktorí sa zúčastnili minulého ročníka, sa tento zážitok zapáčil a organizátori to v tomto roku plánujú ešte viac vygradovať. Preto neváhaj a príď skúsiť šťastie a kondičku aj ty!

Zdroj fotografií: L’Etape Czech Republic, Matěj Třešňák, Markéta Navrátilová, Martin Půlpán
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

„Klasický“ Sereďmaratón je už nejaký čas za nami a medzičasom sa rozbehla jeho, o niečo jednoduchšia, alternatíva.
Pozvánka: L'Etape Slovakia by Tour de France 2022 - zaži atmosféru Starej dámy

Pozvánka: L'Etape Slovakia by Tour de France 2022 - zaži atmosféru Starej dámy

V Bratislave sa v nedeľu 21. augusta uskutoční druhý ročník cestných pretekov L’Etape Slovakia by Tour de France. Názov napovedá, že ide o akúsi „zdrobneninu“ Starej dámy so všetkým, čo k tomu patrí.
keyboard_arrow_up