Myslím, že z viacerých strán počujete spojenia ako progresívna geometria, či moderné trendy. Aký majú vplyv na jazdné vlastnosti a čo mi priniesli do každodenného jazdenia?


Možno to poznáte...ak sa nenudíte, čas beží doslova raketovým tempom. Potom sa zastavíte, pozriete sa o nejaký rok naspäť a zistíte, koľko sa toho za krátky čas vlastne zmenilo. A nemusíme sa baviť len o dekádach, niekedy stačí pohľad aj o pár rokov naspäť. Veci, na ktoré sme pôvodne možno „frflali“, sa postupne stali štandardom a myslím, že veľa z nich k spokojnosti využívame. Niektoré rozmery a uhly by sme pred pár rokmi zaradili rovno do kategórie trail/enduro. Mňa zrejme najviac fascinuje, keď idem nejaký technický zjazd a potom si uvedomím, že pred pár rokmi by mi ani vo sne nenapadlo, niečo takéto jazdiť na XC bicykli. A svoje pocity a dojmy som hodil do videa, kde sa pozrieme aj na význam jednotlivých prvkov.

Jednoducho vývoj ide stále dopredu a teraz je otázka, kam sa ešte môžeme posunúť. Osobne si myslím, že v rámci geometrie sa už narazilo na limit a zmeny čakajú skôr kozmetické...aj keď jeden vlastne nikdy nevie, že? Napíšte do komentára svoj pohľad, či vám tieto prvky priniesli do jazdenia niečo nové, alebo boli skôr komplikáciou v spokojnom cyklistickom živote.

Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Koľko zvládne CTM? Test bicykla CTM Scroll Xpert

Video: Koľko zvládne CTM? Test bicykla CTM Scroll Xpert

Slovenský výrobca bicyklov CTM má v ponuke rôzne typy bicyklov, pričom nechýbajú ani poriadne enduro biky, ktoré sú overené CTM Racing tímom.
Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Ako sa jazdí s unikátnym elektrobicyklom skúsenému pretekárovi? Prečo Kellys Theos rád využíva v tréningu?
Video: Ako jazdiť na pumptracku? Radia reprezentanti Slovenska

Video: Ako jazdiť na pumptracku? Radia reprezentanti Slovenska

Pumptrack je dráha, na ktorej zrýchľujeme pomocou správnej techniky pumpovania. To znamená, že počas jazdy nešliapeme. Ako na správnu techniku na pumptracku?
keyboard_arrow_up