Pozvánka: Moldavská 12-ka - zapretekaj si trochu inak

Občianske združenie Time4fun organizuje v okolí Košíc viacero pretekov. Jednými z najnezvyklejších je práve Moldavská 12-ka.

A prečo trochu inak? Pri drvivej väčšine XC maratónov sme zvyknutí na vytýčenú trasu, ktorú sa snažia pretekári prejsť čo najrýchlejšie. V tomto prípade však organizátori stavili na skúšku vytrvalosti, keďže sa jazdí v určitom časovom intervale a cieľom je naopak zajazdiť na Športovom areáli pod kopcom 25. júna čo najviac okruhov.


Aby však preteky neboli určené len pre tých najväčších vytrvalcov, v ponuke sú troj-, šesť- a dvanásťhodinové preteky. Trasa je pre všetky rovnaká, ide o okruh o dĺžke necelé tri kilometre a s prevýšením zhruba 30 metrov. Do tejto výzvy odštartujú pretekári 12-hodinových pretekov o 7:00 ráno, 6-hodinových o 13:00 a trojhodinových o 16:00.


Súťažiť je možné ako jednotlivec, no i štafetovým spôsobom – v prípade šesťhodinovej verzie vo dvojici a v prípade dvanásťhodinovej verzie v trojici. Na základe toho sú rozdelené aj kategórie, do ktorých sa môžeš prihlásiť. Ich podrobný rozpis nájdeš na stránke organizátora. Treba mať na pamäti, že z pretekov je nutné odjazdiť minimálne hodinu, čo sa týka aj štafety.


Štartovné sa vzťahuje na jedného pretekára, to jest, aj keď budeš štartovať s jedným alebo dvoma parťákmi, zaplatiť ho musí každý sám za seba. Cena sa tradične líši na základe dátumu registrácie, ak to stihneš do 21. 06., vyjde ťa to 30 € a po 21. 06., prípadne, ak budú voľné miesta, v deň štartu činí štartovné 40 €.


V rámci štartovného obdržíš štartovné číslo s čipom, účastnícku medailu a tričko, jedno teplé jedlo a nápoj, štartovný balíček s ovocím a energetickým nápojom a najmä možnosť si zasúťažiť. Preto, ak by si chcela/a vyskúšať niečo iné, Moldavská 12-ka je ideál – niečo, ako 12-minútový beh na základke. Pravidlá jazdy, či podrobné informácie nájdeš aj v propozíciách.

Zdroj fotografií: Time4fun
report_problem Našiel si v texte chybu?

Moldavská 12-ka

calendar_today 25.06.2022
label Časovka
place Moldava nad Bodvou (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
Pozvánka: Beregy Borody  – jesenné preteky v prostredí viníc

Pozvánka: Beregy Borody – jesenné preteky v prostredí viníc

Súťažná sezóna sa blíži ku koncu, no stále sa máte na čo tešiť. Napríklad aj na preteky medzi Váhom a vinicami, ktoré si užijú začiatočníci aj „dupači".
keyboard_arrow_up