Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2022 - jazdite pre zábavu

V časoch koronových bolo usporadúvanie maratónov obmedzené, a tak organizátori hľadali rôzne spôsoby, ako ich cyklistom priniesť nejak inak.

V Seredi vymysleli zaujímavú akciu a hoci sa pandemická situácia zlepšila, Sereďmaratón Virtual Ride je tu aj tento rok. „Točenie" doma na valcoch a minimum príležitostí si zasúťažiť – na tieto časy asi nebudeme spomínať v najlepšom. Organizátori DHL Sereďmaratónu však tomuto plánu malých nepríjemných čiastočiek povedali svoje jasné „nie“ a pripravili alternatívnu akciu. Boli to preteky iné, bola to sólová jazda každého pretekára, či menšej skupinky. Koncept sa osvedčil, a tak Sereďmaratón Virtual Ride môžeme absolvovať aj tento rok, v termíne 1. 6. – 30. 6. 2022.


Pre koho je určený tento typ akcie?

„Preteky“ tohto typu sú určené pre všetkých cyklistov, ktorí sa neradi naháňajú na pretekoch priemerkou 40 km/h, z časového hľadiska by preferovali sadnúť na bicykel skôr ráno cestou do práce, alebo po práci, alebo sa nemohli zúčastniť DHL Sereďmaratónu zo zdravotných či iných dôvodov. Výhodou je tiež, že si sami vyberáte čas, miesto, trasu, typ počasia, ktorý vám sedí najviac. Prestávok si môžete urobiť koľko chcete, rovnako aj jazdu je možné zaevidovať tú, kedy vám to išlo najlepšie. V takomto prípade je Virtual Ride presne pre vás. Svoju jazdu absolvujete osamote, alebo v skupinke kamarátov. Prekonáte svoje vlastné limity, idete tempom, ktoré vám vyhovuje. Pre niekoho bude výzvou vzdialenosť, iný si môže dať plán odjazdiť trasu čo najrýchlejšie a v tom spočíva krása tejto akcie – každá jazda je špeciálna a rôznorodá. Všetky jazdy však spája jedno – za pomerne nízke štartovné dostane každý pretekár bohatý štartovací balíček.


Ako pretekať?

Vyberiete si jeden z dvoch určených okruhov (Piešťanský alebo Sereďský), poprípade svoj vlastný s dĺžkou minimálne 10 km – tým pádom sa môže zapojiť každý na Slovensku a nemusí kvôli tomu jazdiť na západ. Výber bicykla je na vás, avšak pozor – pretekanie na e-biku, valcoch či trenažéri nie je povolené. Treba to vziať pekne „po starom“. Podmienky si však volíte tak, aby vám vyhovovali, väčšina pôjde v slnečnom bezvetrí, praví labužníci vo
Každá jazda je špeciálna a rôznorodá
vetre a na daždi. Môžete ísť sám, ale pokojne aj v skupinke. Čo je však podstatné, trasu treba zaznamenať vo forme GPX (pomocou appky Strava, alebo Garminom, Wahoo, atď.), pričom ak zvolíte jeden z daných okruhov a chcete sa na tomto dlhočiznom segmente porovnať s ostatnými, je dôležité odsledovať si správny začiatok a cieľ trasy. Tí, ktorí sa rozhodnú jazdu si užiť, alebo nemajú cyklo počítač, stačí poslať organizátorom fotku z jazdy. Vo finále treba vyplniť evidenčný formulár, v ktorom uvediete štart/cieľ okruhu, svoj čas, link na výjazd (napr. na Stravu) a svoju fotku pred alebo po výjazde.


Štartovné a štartovací balíček

V prípade tejto nevšednej akcie štartovné činí 10 €. V rámci neho obdržíte štartovací balíček (špeciálny darček, rôzne výživové a energetické produkty a dva lístky do tomboly), pričom okruhov je možné absolvovať viacero, ale na každý je nutné registrovať sa znova, znova sa platí štartovné a znova dostaneš aj štartovací balíček. Registrovať sa môžeš po celú dobu trvania akcie (najneskôr 30.6. o 23:59:59) na stránke usporiadateľa, kde nájdeš aj pokyny k platbe.


Hoci sa v tomto prípade nesúťaží o „bedňu“, každý pretekár je zaradený do žrebovania v tombole. Tá obsahuje množstvo veľmi zaujímavých cien, medzi ktorými sa dá spomenúť napríklad voucher na 45 litrov pramenitej vody Lucka, či balíčky produktov od spoločností Sedita, Monk nutrition, poukážky na tankovanie od čerpačiek Oliva, predplatné cyklistického časopisu, káva, športové oblečenie od 4F a ďalšie.


Celú akciu najlepšie vystihuje jej motto: „Zapojiť sa môže každý, od Košíc po Bratislavu. Jazdite pre zábavu“. Začiatkom môže byť takáto uvoľnená akcia, pokračovaním prvý maratón a vo finále aj pekné umiestnenie. Stačí vytiahnuť bicykel a prekonať sa!

Zdroj fotografií: seredmaraton.sk, photostancik.com

Pozn. redakcie: Registrácia bola spustená neskôr ako 1. 6. 2022.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Sereďmaratón Virtual Ride

calendar_today 01.06.2021 - 30.06.2021
label Preteky jednotlivcov
place Piešťany, Sereď (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2022 - 16. ročník je už za rohom

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2022 - 16. ročník je už za rohom

Dve horské a tri šprintérske prémie, rovina aj brdky, toto všetko nám prináša trasa už 16. vydania obľúbených medzinárodných pretekov - DHL Sereďmaratón.
Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2023 - najľahšia trať?

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2023 - najľahšia trať?

Vysoká kvalita podujatia zostala, nová je trať, ktorá preverí účastníkov inak, ako výškovými metrami.
Pozvánka: September - prázdniny končia, ale sezóna ani zďaleka

Pozvánka: September - prázdniny končia, ale sezóna ani zďaleka

Oddýchnutí po dovolenkách alebo na vrchole tohtoročnej formy? Tak sa príďte postaviť na štart niektorého z podujatí, ktoré pripravujú organizátori na september.
keyboard_arrow_up