Celoodpružené e-biky alebo viac energie na zábavu

Nevýhodou vysokozvidhových bicyklov je práve efektivita šliapania do kopca. Tu vie pomôcť motor a preto sa na enduro/all mountain e-biku viete sústrediť na to, čo vás baví...jazdu dole kopcom.

Rock Machine Blizzard INT e70-297

Český výrobca bicyklov ponúka Blizzard INT v niekoľkých prevedeniach. Verzia 70 a 90 je v prevedení mullet, čo znamená predné 29” koleso pre lepšiu priechodnosť terénom a zadné 27” pre lepšiu obratnosť v uzavretých zákrutách, obutých na plášťoch od WTB. Verzie 30 a 50 sú už potom obe iba na 29” kolesách. Verziu e70 poháňa motor EP8 s 85 Nm výkonu a batériou o kapacite 630 Wh. Pruženie je zastrešené značkou DVO. Vidlica Diamond E3 má 160 mm a zadná stavba s pružinovým tlmičom DVO Jade R 140 mm. Cena bicykla sa pohybuje okolo 4 899 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke výrobcu.


Marin Alpine Trail E1

Model Alpine Trail sa ponúka ako štandardná verzia, tak aj ako e-bike. Pri oboch verziách je zachovaný zdvih 160 mm vidlica a 150 mm zadná stavba. Rozdiel je teda najmä v motore a použitých materiáloch. E-bike verzia ponúka výkon v podobe motora Shimano STEPS E7000, 250 W, 60 Nm a 504 Wh batériou a pri modeli E2 motorom Shimano EP8. Naviac sa vyrába iba v hliníkovom prevedení. Oba modely E1 aj E2 sú osadené pružinovým tlmičom. Pri lacnejšom E1 je to RockShox Super Deluxe Coil R a vidlica tiež od rovnakej značky 35 Gold RL. Oba modely sa ponúkajú iba ako mullet verzie. Cena bicykla sa pohybuje okolo 4 899 €. Viac info nájdete na stránke výrobcu.


Orbea Rise H15

Ak nepotrebujete čistokrvný e-bike, ale chcete pri výšľapoch iba trošku dopomôcť, dobrou voľbou je práve Orbea Rise. Model H15 je osadený vidlicou Fox 36 Float Performance so zdvihom 150 mm a tlmičom Fox Float X Performance so zdvihom 140 mm. Ostatné komponenty sú mixom značiek Shimano, Race Face, Maxxis a e*thirteen. Motor je známy EP8, avšak upravený v prevedení RS s obmedzeným výkonom na 60 Nm. Výhodou je nižšia hmotnosť, ktorá sa vie dostať na +- 18 kg v závislosti od verzie. Cena bicykla sa pohybuje okolo 6 099 €. Viac info nájdete v našom teste alebo na stránke výrobcu.


Cannondale Moterra Neo 4

Cannondale vždy robil pekné rámy. Inak tomu nie je ani pri tomto e-biku, ktorého predný trojuholník je vyrobený z karbónu a zadná stavba z hliníka. Spoľahlivý motor Bosch Performance Line CX s výkonom 250 W je poháňaný batériou Bosch PowerTube o kapacite 625 Wh. Komponenty sú od výrobcov Sram, pohon SX Eagle a RockShox pruženie s vidlicou 35 Gold RL a tlmičom Deluxe Select so zdvihom 160 mm na oboch koncoch bicykla. O grip sa starajú plášte Maxxis Minion DHF/DHR o šírke 2,6” pre maximálnu trakciu obuté na 29” palcových ráfikoch WTB ST i29 TCS. Cena bicykla sa pohybuje okolo 6 149 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke výrobcu.


Liv Intrigue X E+ 2

Značka Liv je, ako mnohí vedia, zameraná výhradne na ženy a tomu prispôsobuje aj geometriu. V ponuke sú veľkosti od XS až po L. Liv siahol po motore od značky Yamaha SyncDrive Pro 80 Nm a 625 Wh batérii. Aj tu nájdete overené odpruženie Maestro od Giantu so 140 mm zdvihu. 150 mm pruženia v podaní vidlice Fox 36 Float Rhythm zhltne všetko, čo príde pod kolesá. Shimano Deore XT zastrešuje 12-rýchlostný pohon a brzdy Deore BL-M6100 podržia v prudkých zjazdoch. Všetok výkon sa prenáša do povrchu cez plášte Maxxis Assegai 29x2,6” a Maxxis Dissector 29x2,6". Cena bicykla je 5 369 €. Viac info nájdete na stránke výrobcu.


CTM Switch Xpert

Aj slovenský výrobca vsadil na trend „vpredu biznis, vzadu párty", tzv. mullet. E-bike je vďaka svojej geometrii niekde medzi endurom a trail bikom. Hlavový uhol 66 stupňov je skôr trailový údaj, no zdvihy 160 mm vidlice RockShox 35 Gold RL a 150 mm tlmiča RockShox Deluxe Select+ RT je viac na enduro strane. Motor aj batéria sú v tomto segmente už štandardne od Shimana, model EP8 s 630 Wh kapacitou. Brzdy Tektro, 11-rýchlostné radenie Deore a plášte WTB už len dopĺňajú trailový balíček tohto bicykla. Jeho cena sa pohybuje okolo 4 100 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke výrobcu.


Ghost E-ASX 160 Essential

Model E-ASX sa ponúka v troch výbavách Base, Essential a Advanced. Okrem toho máte na výber aj medzi verziami so 130 alebo 160 mm zdvihu. Výbava Essential 160 disponuje vidlicou RockShox 35 Silver a tlmičom Hodaka. Zaujímavá je kombinácia radenia Sram SX Eagle a bŕzd Shimano BR-MT420. Ghost vsadil pri osadzovaní tohto modelu na silný motor štvrtej generácie s výkonom až 85 Nm od značky Bosch - Performance CX GEN4. Cena bicykla sa pohybuje okolo 4 500 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke výrobcu.


Kellys Theos F70

Ak sú zjazdy to jediné, na čo myslíte, bude Theos F 70 presne pre vás. S geometriou, ktorá nemá ďaleko od zjazdového bicykla a osadením, ktoré táto verzia ponúka, budete mať čo robiť, aby ste dosiahli jeho limit. Až 720 Wh batéria poskytuje energiu na celý deň šliapania a silný motor Shimano EP8 dodá ten správny výkon. Naviac pružinový tlmič RockShox Super Deluxe Coil Select R prinesie extra citlivosť zadnej stavbe s až 170 mm zdvihu. Vidlica RockShox Zeb 180 mm zvládne všetko, čo jej postavíte do cesty. Všetky komponenty sú osadené na jedinečnom ráme z termoplastického hybridného oceľovo-uhlíkového kompozitu. Cena bicykla sa pohybuje je 6 799 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope, tomto teste alebo na stránke výrobcu.


Z hľadiska aktuálnej situácie si dovozca vyhradzuje právo meniť špecifikácie jednotlivých bicyklov na základe aktuálnej dostupnosti komponentov. Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov. Za rozdiely sa ospravedlňujeme. Je to jediná možnosť, ako vám v aktuálnej sezóne ponúknuť bicykle.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu PR článok

Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu

Ak poškuľuješ po „high-end“ bicykli a nechceš sa nechať zastaviť žiadnym typom terénu, zaujať dokážu aj tieto celoodpružené modely.
Hardtail e-biky na objavovanie nových lokalít PR článok

Hardtail e-biky na objavovanie nových lokalít

Elektrobicykle si počas posledných rokov získavajú čoraz väčšiu popularitu. Lákajú k cyklistike stále viac ľudí a vďaka ich pomoci sa dá za deň objaviť aj omnoho viac zaujímavých miest.
Elektrobicykle pre náročných - ďalej a rýchlejšie PR článok

Elektrobicykle pre náročných - ďalej a rýchlejšie

E-biky vo vyššej cenovej kategórii ponúkajú nielen lepšiu výbavu, ale aj inovatívne technológie a väčšiu integráciu. Ktorý si však zvoliť?
keyboard_arrow_up